Ahojte tehuľky, som v 11 tt a som chorá...silný kašeĺ, kýchane, soplenie a upchatý nos no hroza...čo by mi na to všetko zabralo? a to som už raz bola chorá vo februári tohto roku, a brala som aj antibiotika...ešte som nevedela že som tehotná ,čo myslíte je to problém? ☹ ...
Homeopatikum coryzalia tbl na nadchu,sinupret na kasel..pokial nemas teploty paralen vynechaj..
v lekarne som si kupila volajaky sirup stop bacil.......trikrat denne sa napijes a asi 5 dni tak uzivas a je ti fajne.....me osobne to zabera na kasel a na nadchu okamzite a je to spesl pr otehotne....
@stastenka42 preco vynechat paralen mne aj v nenocnici dali ked som bola v 7 tt a mala som chripku (uz bez teploty-paracetamol zabránuje sirenie virusov)
tiez sa priklanam k vynechaniu paralenu, doporucuje sa len pri vyssich teplotach....nemal by babatku ublizit, ale naco to pokusat? ja sa v tehu snazim brat co najmenej liekov, pri nastupe choroby sa mi osvedcil caj z cerstveho zazvoru s medom a citronom, naparovanie, do nosa len sprej na baze morskej vody a jedine, co som brala, bol Preventan Akut, ten aj preventivne
@csenibaba ja som tiež pocas tehu bola viackrat chora nakolko mame oslabenu imunitu,ale vzdy mi prizvukovala dr ze lepsie pokial nemas teploty vynechat a dat si nieco prirodne..samozrejme neuskodi,mne zaberal na bolesti hlavy a ked som mala teploty..je dolezite udrzat pod 38 st....dennu davku 2500mg by si nemala prekrocit...si na zaciatku tak skus radsej nieco na prirodnej baze....ale to su len moje skusenosti 🙂
Ďakujem Vám veĺmi pekne. za rady..no teraz pijem cibuľovú šťavu s medom aj sa naparujem nad horúcou vodou do ktorej pridávam bylinkovy olejček značky Just ( no hneďpo tom sa mi totálne upcá nos) a na jednu lyžičku medu si dávam tiež jednu kvaku oleju 1X denne...no zatial nič moc...nechcem zázraky ale už mam toho dosť...mam na nič imunitu ☹
@skorovydata to je normalne...tehulky maju znizenu imunitu..inac ja mam nadchu cele tehu...musíme vydrzat 🙂
@stastenka42 no ine nam nezostava len to vydržať len ten moj kašeĺ ma trápi.. ☹ neviem ci je to dobrý nápad ale skúsim zmeniť liečbu na paralen a nejaky sirup proti kašľu alebo niečo čo možu aj tehuľky...
@skorovydata ja som mala taky silny kasel az som sa dusila..nakoniec som musela prejst na ATB..brala som Zinat ...vyskusaj sirupy,nech ti poradia v lekarni..paralen nieje na kasel...alebo vybehni za lekarkou nech ti nieco predpíse...
@skorovydata Na kasel je dobry caj z materinej dúšky, mne pomaha na upchaty nos vincentka, urob si preplachy dva krat denne mozno zabere, vela stastia.... 😉
no nezabralo mi nic...aspon na kasel nie, dnes mi lekar predpisal stoptusin kvapky na kašeľ ale čítala som v pribalovom letáku že sa nemá použivat prve 3 mesiace...tak neviem. a k tomu mi dal aj šumive tablety Calcium, co vy na to baby?
@skorovydata skusala si uz zazvorovy caj? Na mna teraz liezla chripka vecer som zacala citit priedusky, hned som nasadila zvysenu davku vit.C a 3x denne zazvorovy caj s citronom,ana druhy den som hned citila zlepsenie a na dalsi mi nic nebolo 🙂 vyskusaj mozno pomoze, 🙂 skore uzdravenie.
Ďakujem, vyskúšam ten zázvorový čaj ...a ten Calcium Pharmavit možem brať? ten stoptusin radšej neberiem
@skorovydata calcium urcite mozes,uplne bez obav ten je v pohode 😉 ja si robim aj teraz preventivne zazvorovy caj kazdy den jednu salku, aby sa na mna nieco nenalepilo, lebo teraz bolo dost chorych 😒 a nezabudni na vit C ja som vypila doobeda 2 citrony s vodou a poobede tiez aj viac,len nie naraz, ale postupne napr.kazde 2 hod som si odstavila pol citrona do vody ,alebo si kup v lekarni najsilnelsi vit C s postupnym uvolnovanim, naozaj ma velky ucinoka pomaha 🙂
tak to som ovela pokojnejšia 🙂 Ďakujem pekne 🙂 a ten stoptusin asi radsej nemam brat ze?
@zuzuvani
@skorovydata co som citala,tak stoptusin sa moze v II a III trimestri, myslim ze by neuskodil ale sku radsej najskor ten zazvor, ak ti po dvoch dnoch neprejde tak uvidis ale ja si myslim,ze pomoze, ja som tie priedusky citila dost a zabralo 🙂 daj potom vediet,drzim palce 😉
ok, tak dam na Teba, vyskusam 🙂 ozvem sa ci zabralo 🙂 Ďakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,paralen a Hedelix sirup môzes bez problèmov brat: