Ahojte som v 1. trimestri a som nechladená. Nemôžem už ani v noci spávať pre kašeľ a upchatý nos ☹ Neviem aké lieky môžem užívať a či s tým isť za svojim gynekológovi alebo k všeobecnému lekárovi. Poraďte mi. Za odpovede Vám vopred všetkým ďakujem. 🙂
Ja som sice uz 28.tt ale tiez od soboty ma chytila choroba. Bolest hrdla skor take palenie, v nedelu teplota ktora mi presla po detskom paralene a ostalo len neskutocne palanie v hrdle a stekajuce hlieny. Dnes mi manzel kupil v lekarni sirup mucoplant je aj pre tehotne tak dufam ze skoro zaberie. Inak skusala som uz asi vsetky domace recepty a nic nepomohlo ☹ asi jedine najviac zabralo kloktanie slanej vody aj ked ma z toho napinalo. A tiex len lezat, potit a pit vela caju. K obvodnej sa ani nechystam kedze atb nemozem. A na upchaty nos jedine morska voda ktoru kupis volne v lekarni.
@mima2394 ahoj, v pohode si kúp kvapky do nosa - také na ktoré si zvyknutá a na kašeľ si kúp tiež niečo - buď na suchý alebo na vlhký - to ti poradia v lekárni; nemusíš sa obávať. K lekárovi by som len s prechladnutím bez teplôt nešla - aj tak sa takmer všetko na kašeľ kupuje na voľno.... ak by ťa ale bolelo aj hrdlo a potrebovala by si ATB tak potom určite k lekárovi - klasickému všeobecnému nech ti pozrie hrdlo a popočúva ťa. Gynekológ rieši len choroby ženských orgánov a robí poradne pre tehotné, nelieči prechladnutia 😉
Ja som teda s prechladnutím ako tehotná bola u všeobecného lekára (to už bol 2. trimester) a bolo mi povedané, že kvapky do nosa môžem len Pinosol (bylinky) a morskú vodu. Tie seriózne typu Nasivin - nie. A ak veľmi kašleš, tak by ťa mal lekár popočúvať, čo ak máš chytené priedušky?
Ahoj, ja som bola na tom rovnako, zili sme vtedy v Londyne a tam mi nechceli predat ani kvapky do nosa... nakoniec som bola tu na svk u alergologicky aj u plucneho, dostala som seriozne kvapky, ci sprej, uz si to nepamatam, ale stacilo raz denne pouzit a bolo mi fajn 🙂
Ahoj ja ked som bola tehotma všetko som riesila cez firmu Just Od prechladnutia po nedostatok zeleza a samozrejme aj teraz ked uz mam malu a dufam ze nezarieknem ale zatial nam to stacilo Pouzivam tiamianovu mast natieram krk a hrudnik a olejcek jedla sirirska tak isto hrudnik a eukasol streknem do vzduch alebo na vankus kde idem spat ale treba opatrne A timianom natieram od narodenia malej nozicky Pozrite si www.just.sk Ak by vas nieco zaujalo a chcete poradit napiste rada vam poradim
Maca
Ja som v 9.mesiaci, mam 2 tyzdne do TP a od oktobra taham kasel v nemocnici na plucnom mi povedali ze, oni skusenosti s tehotnymi nemaju,ze mam prist az po porode :( tak som sa dala na liecbu ala bylinky, homeo na urcity cas sa zlepsilo a teraz sa mi pridala do toho nadcha ..a viete co jedine utlmi moj "tuberacky zachvat kaslu"??haslerky,tak vecer haslerkujem ..uz sa tesim po porode, uvidim ako mi pani dr.poradia ale chcela by som si nasadit atb ..ale chcem aj kojit ..no co by ste spravili vy ?? Kojit ci atb??
pocas tehu som brala penicilinove atb, na orl mi lekarka povedala, ze je lepsie atb nasadit, ako keby mal zapal ublizit babu. tiez som sa mesiac trapila s kaslom, teplotou, upchatym nosom asi v 4.mes. ked som uz kojila, ako chronickeho pacienta ma viac x chytil zapal moc. ciest, na co mne zabera len ciprofloxacin. uzivala som po porade s dr., kedze som nechcela skoncit v nemocnici a malu kojim doteraz...
Pozrite u nás, máme širokú ponuku prírodných liečiv s jasným označením, ktoré sú vhodné pre tehotné. Na uvoľnenie nosa určite odporúčam Rhino Horn konvičku na preplach nosa. Tú môžete určite 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj ja mam rovnaky problem. Som v 9 tt a distala som zapal priedusiek. Sla som k svojmu obvodakovi predpisal mi lieky take co mozu aj tehotne zeny. Mam penicilinove antibiotika a na kasel som si kupila sirup stodal. Ten mi odporucili v lekarni. Na nadchu mozes sprej do nosa s morskou solou. Hlavne byt v teple cajickovat vylezat. Ak mas pochybnosti o liekoch ktore ti chce obvodak predpisat zavolaj svojmu gynko a skonzultuj s nim. Na teplotu mozes paralen.