Jemný prolaps mitrálnej chlopne v tehotenstve

ivinki141
28. júl 2024

Ahojte. Najde sa tu mamicka, ktorej pocas tehotenstva nasiel kardiolog vrodenu chybu s nedopinanim chlopne? Som tretorodicka a prve dve deti som odrodila prirodzene bez toho, aby niekto o vrodenej chybe vedel. Je to riziko pre mna rodit prirodzene alebo je to ok? Velmi som sa zlakla, ked mi kardiolog toto oznamil i ked povedal, ze funkcia srdca je ok. Neviem, mam velky strach. Dakujem za odpovede.

katchaxx
28. júl 2024

@ivinki141 ahoj, ja mám prolaps mitralnej chlopne od detstva, som len sledovaná a porodila som 2 deti prirodzene, s epiduralom. Bola som ako tehotná (s prvým) po dlhom case na kontrole na kardiológii, ona nevidela problém, že to má veľa ľudí ani nevie o tom. Pred druhým porodom som ani nebola na kardio a ani pri konzultácii na anestéziológii (kvôli epiduralu) to vôbec neriešili.
Nestresuj, kardio by ťa asi upozornil keby dačo ;) držím palce

ivinki141
autor
2. aug 2024

@katchaxx dakujem ti. Do toho si myslim, ze mavam obcasne extrasystoly. Holter mi nedal, pretoze pocas vysetrenia sonom a ekg nezachytil ziadnu zmenu. Je pravda ale to, cim viac to sledujem, tym viac mam pocit preskakovania srdiecka.

michaela329
2. aug 2024

@ivinki141 ja mám tiež, ale problémy žiadne. Kardiologicka sa ešte čudovala, že s tým vládzen behať, ale okrem magnezka to nijako nerieši, lebo výsledky mám fajn. U mňa sa na to prišlo pred operáciou, ani vtedy to nikto nejak neriešil.

ivinki141
autor
6. aug 2024

@michaela329 dakujem moc za vase odpovede, hned sa clovek citi ako tak kludnejsie 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre