V stredu som volala gynekológovi, že mi vyšiel pozit test, a menstruciu som v ten deň nedostala, ale že spinim… povedal mi, že je to ešte skoro, stat sa môže hocico, že test sa ma robiť až po zmeškanej, lebo že pokrstiť zena môže a ani o tom nemusí vediet… povedal, že keď budem špiniť ďalej, nech sa ozvem alebo prídem. V pondelok to bude teda 5 dni čo spinim, test stále pozitív, kontaktovat ho? Nie je to skoro? Som z MA a gyndu mám v BA, prvorodička, kamosky z okolia majú rôzne názory… prosim o niečo konštruktívne, dakujem 🙂
Ja by som isla na pohotovost ;) daju ti nieco ako progesteron a mala by som aspon lepsi pocit ze som urobila vsetko preto aby bolo tehotenstvo uspesne ...stat sa moze hocico to je pravda..
V tomto stadiu je to zbytocne nieco pouzivat, ked je plod poskodeny tak sa potrati,ak nie je, potom prezije..v inych krajinach ako angl napriklad prichadzaju zeny ku gyn az po prvom trimestri..dovtedy je to na prirode
@catmartina anglicko by som zrovna ako zdravotnictvo roka nebrala...tam je vysoka umrtnost aj tehotnych, aj rodiciek v porovnani s nami... take mimomaternicove tehotenstvo cakat do 12ho tyzdna je zivot ohrozujuci stav, kedze uz v osmom tyzdni moze prasknut vajecnik a zena vykrvacat... suhlasim, ze pri niektorych veciach a poskodeniach ziaden progesteron uz tu zmenu nespravi, ale niektorym zenam chyba, takze jeho doplnenim nic nepokazi...
@catmartina embryo nemusi mat nutne geneticku vadu. casto je zdravotny problem u zeny ako nizky progesteron, endokrinologicka ci hematologicka diagnoza (zena o tom nemusi vediet a zisti sa to len "vdaka" tehotenstvu). netusim, na zaklade coho sudis, ze je problem len na strane babatka? 🙈
Ak mas progesteron, dala by som ten (vyssie davky), plus magnezko. A uvidela ako to dopadne. Lekar by s tebou pravdepodobne zatial viac nespravil.
Mala som rovnaký problém, išla som na pohotovosť, vtedy som bola 4+6, na moje prekvapenie už lekár videl bijúce srdiečko, nasadil mi progesterón a pichol injekciu na zastavenie krvácania. Už som v 24 TT. Ak nemáš progesterón doma, išla by som na tvojom mieste na pohtovost.
@anjelicek26 nizky progesteron je dosledok potratu ci bliziaceho sa potratu, nie pricina,,treba si pozriet studie, nijako jeho podavanie nezvysilo donosenie plodu oproti placebu..casto aspon upokoji mamicku ze nieco sa robi, ale v prvom trimestri je to vsetko o prirode, ..urcite treba kontrolu ale chodit na pohotovost kratko po ocakavanej ms je hlupost...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak progesteronom nic nepokazis, ale ten by ti dali aj dnes na pohotovosti, keby zajdes.