Je vidieť plodová voda po zaschnutí?

kakali10
22. dec 2018

Je tu nejaka zienka ktora mala predcasne uniky plodovej vody? Zaujima ma ci je na nohavickach vidiet ked zaschne alebo je to uplne cira tekutina ktoru nevidno. Dnes sa mi rano odlepila intimka, tak si hovorim ze nevadi, budem mat sice nohavicky jak prasa ale to vydrzim. Dosla som teraz domov , pozeram na tie nohavicky a je tam samozrejme zaschnuty biely vytok + take zaschnute skvrny akoby od vody.. neviem ci je to plodovka alebo moc. Mohla by som vam aj fotku urobit ale asi radsej do spravy, urcite neni prijemne na to pozerat 😂

pininka
22. dec 2018

@kakali10 mne ju vidno nebolo a čo viem,tak aj na to či uniká sa dáva na vložku taká tekutina ktorá sa inak zafarbí ak ide o plodovu vodu, myslím že voľným okom by si to nevidela. Navyše sa obnovuje, takže ak by aj po troške unikala, ešte sa nič nedeje

patricia_b
22. dec 2018

ja som mala ku koncu taký vodnatý výtok ...

saja1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
whatever1
22. dec 2018

@kakali10 ak mas podozrenie na unik plodovky tak smer pohotovost. Zober so sebou tie nohavicky, alebo radsej si daj na noc vlozku a s tou vlozkou zajtra zajdi na pohotovost. Tam ti spravia temesvaryho test a bud potvrdia alebo vyvratia ci sa jedna o plodovku.

kakali10
autor
22. dec 2018

@pininka viem , pocula som o tom.. len lekarovi idem az v januari tak neviem ci mam panikarit alebo to netreba zvelicovat 🙂 tie zaschnute vodove flaky su dost vidno, tebe unikala plodova voda ked spominas ze ti na nohavickach nebola vidno?

kakali10
autor
22. dec 2018

Teoreticky tam mozem skocit aj hned, ale to by som musela zobrat tie nohavicky, mozu byt aj tie ci musi to byt len vlozka ? (Inac ked tam donesiem tie nohavicky spinave tak sa asi prepadnem pod zem) 🙈

lienka9
22. dec 2018

@kakali10 najlepsie je vlozka ale nie intimka lebo oni su napustene nejakou absorbcnou tekutinou a nevedia z toho zistit vysledok.ale tu klasicku poporodnu vlozku..ak mas podozrenie daj vlozku a rano zbehni ukazat ako radi saja1

kakali10
autor
22. dec 2018

@lienka9 mam doma len intimky, poporodne nemam

patricia_b
22. dec 2018

@kakali10 a tečie to z teba stále? ... má to sladkastú vôňu? .... lebo ja som mala plodovú takú ružovkastú a strašne sladko páchla, dokonca aj keď mi už zelená išla tak malá sladkú vôňu

kakali10
autor
22. dec 2018

@patricia_b neviem to posudit , lebo je to zaschnute spolu s vytokom tak mi to cele “vonia” ako vytok

kakali10
autor
22. dec 2018

@patricia_b casto to mavam

patricia_b
22. dec 2018

@kakali10 a na druhej strane ťa nechcem strašiť, ale ak tvoj koník vraví pravdu a tečie ti voda v 20tt, čo môže značiť predčasný pôrod a ohrozenie tvojho bábätka a ty tu stresuješ bo by si išla na pohotovosť so špinavými gaťkami, tak sa nehnevaj, ale ako chceš rodiť? myslím si, že na pôrode je tá plodová voda jedna z tých na pohľad príjemnejších vecí

patricia_b
22. dec 2018

@kakali10 podľa mňa to bude taký výtok, ale ak máš strach, úplne bez hanby sa pober a zbehni, lebo podľa mňa je horšie čakať na koníku, lebo aj keby je tu pôrodná asistentka, tak podľa foto ti nepovie či ide o plodovú alebo nie ... ja som bola na pohotovosti, keď som už rodila a tiekla mi plodová po stehnách (pomerne viditeľne) a aj tak mi robili ten test, či sa jedná o plodovú.

kakali10
autor
22. dec 2018

@patricia_b nemyslim tu zaschnutu plodovu vodu, ved to je len voda.. myslim ten zaschnuty hnusny biely vytok .. a vraj to teda z nohaviciek nejde zistit, tak naco tam s nimi pojdem

milus777
22. dec 2018

Ja som tak sla s nohavickami na pohotovosť lebo som si sadla a naraz zo mna vytieklo vecsie mnozstvo a povedali mi ze pomocou toho roztoku sa to da zistit len z vložky, z nohaviciek nie. Takze ak sa s tym chystas na pohotovost tak si daj vlozku a z nej ti to zistia. Mne ju potom dali na chvilu na pohotovosti kym mi robili ctg... Drzim palce

kakali10
autor
22. dec 2018

@milus777 tak tam skocim zajtra s vlozkou, ale s intimkou, snad z nej nieco zistia.

kakali10
autor
22. dec 2018

@milus777 a dakujem

milus777
22. dec 2018

@kakali10 urcite radsej chod. Aj ked sa plodova voda stale dotvara tak ked je niekde otvor v plodovom vaku odkial unika tak sa moze k dietatku lahko dostat infekcia a potrebujes atb... Ale myslim si ze to bude len vytok alebo unik mocu. Drz sa 🙂 daj vediet ako si dopadla potom

kakali10
autor
22. dec 2018

@milus777 jasnacka dam vediet 🙂 si zlata 🙂 inak pozri co som teraz vygooglila, vraj je to dokonca pozitivum, to som este nepocula 😁

milus777
23. dec 2018

Neboj ja si myslim ze ti nieje plodovka. Nedavno mi aj tehotna kamoska hovorila ze ma pocit ze z nej stale nieco vyteka ze stale musi nosit vlozku. Uz ma aj babetko a vsetko oki 🙂 kazdopadne daj na svoj instikt. V tehotenstve plati ze radsej ist ku dr zbytocne ako neskoro.... To som teda netusila ze to moze byt pozitivum ked odteka. Mna dr upozronil ze ked by som mala pocit ze odteka tak hned na pohotovost. Inak mi povedal aj to ze ked uz raz zacne odtekat tak odteka stale. Ze tak rozoznam plodovku od napriklad uniku mocu....

kakali10
autor
23. dec 2018

@milus777 no a prave preto si nie som ista ze je to plodovka, lebo mam taky pocit ze to nemam kazdy den. Tiez ma napadlo ze keby to bola plodova voda tak neodteka predsa kazdy druhy, treti den 🙂

lejka01
23. dec 2018

@kakali10 mne doslova praskla plodova voda a potom po kuskoch unikala po ceste do porodnice, bola to bezfarebna cira tekutina, ziadne skvrny...

milus777
23. dec 2018

@kakali10 skoc radsej na pohotovost a uvidis.... V ktorom si tyzdni?

kakali10
autor
23. dec 2018

@milus777 v dvadsiatom

milus777
23. dec 2018

@kakali10 fuuuha tak takto skoro by bol odtok vody nebezpecny. Ak mas fakt podozrenie ze ti unika tak utekaj na pohotovost....mas aj tvrdnutie brucha alebo niejake ine problemy?

kakali10
autor
23. dec 2018

@milus777 hej pojdem na pohotovost dnes navecer, dala som si intimku, keby to z tej neslo zistit tak ma aspon pozru 🙂 budem urcite kludnejsia .. nemam tvrdnutie brucha

kakali10
autor
23. dec 2018

@milus777 no takze mam po tom. Chvalabohu som doma, lebo v tych nemocniciach sa clovek len rozculi. Najprv som isla do jednej, neuvedomila som si ze tam nie je porodnica, takze samozrejme temesvaryho test nemali, najprv ma primar uplne dodzubal, ze preco idem az teraz , tak hovorim ze preto lebo to nemam kazdy den, mam to kazdy druhy treti den, niekedy mozno ani to nie. Aj tak nadaval ... otrasny pristup.. ale aspon mi urobil ultrazvuk, plodovej vody mam dost a ze viac mi povedat nevie. (To som aj vedela ze jej mam dost , islo mi o to ci neodteka po kvapkach) .. odtial som sa zobrala a isla na kramare, tam mi urobila temesvaryho test aj z intimky a bola cista, bez plodovej vody.. ale sestricka uplne hrozna, na nic mi neodpovedala a ani sa ma na nic nepytala.. aspon keby sa spytala ako casto to mam alebo skratka nieco .. NIC ! 🤦‍♀️ Hrozne.. inak dnes jak naschval zo mna nic netieklo cely den, necitila som vobec vlhku vlozku, takze som si aj myslela ze tam nic nenajde 😁 nevadi, snad to teda bude ok 🙂

patricia_b
23. dec 2018

@kakali10 tu prvú si kde bola? Ja by som šla na antolskú rovno

milus777
23. dec 2018

@kakali10 och tak to je hrozne v tych nemocniciach. Doktori sa tvaria ze ich otravujes ked prides na pohotovost.ale aspon ta prezreli. Drz sa a keby nieco tak kludne chod znova

kakali10
autor
23. dec 2018

@patricia_b v malackach a ten dr bol uplne mimo, stale mi trepal ze vody mam dost keby mi odtekala tak jej mam malo.. vravim ze ja viem, ale ja sa bojim ci mi neodteka po kvapkach to by vidno nebolo na ultrazvuku. A on zase si isiel svoje , zase zopakoval to iste .. no totalny tupec

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre