Je v poriadku bolesť brucha na začiatku tehotenstva?

lienka_9
7. feb 2022

Ahojte baby, dnes je deň keby by som mala dostať 🟥 no dúfam opak ..v noci ma velmi bolelo brucho ako ozaj prvý deň MS.. ráno som robila test a vďaka bohu je stále pozitivny. Je bežná taká bolesť na začiatku tehotenstva?

vierkainka
7. feb 2022

Ano.🙂

nika_val
7. feb 2022

Mne moja dr povedala že bolesť ako pri ms nie je dobrá. A mala pravdu..🙁

erickatt
7. feb 2022

@lienka_9 dcere dr povedal, kym to nie su kŕče, je to v poriadku

diamond007
7. feb 2022

@nika_val nestras ju zbytočne

ajko2011
7. feb 2022

@lienka_9 ja som mala také bolesti ako pri ms asi prvý mesiac tehotenstva a mám 10 ročného syna. 🙂

luci_ba
7. feb 2022

@lienka_9 áno. Celý 1. trimester som mala menstruacne bolesti. A niekedy ozaj silne. Prave som prebalila mesačného synceka 😇 Držím palce a gratulujem 😊

diamond007
7. feb 2022

@lienka_9 ak je to len bolesť tak to môže byť prirodzene... Ja som mala menštruacne bolesti prvé štyri mesiace, nakoľko sa rozťahuje maternica

nika_val
7. feb 2022

@diamond007 tu nejde o strašenie.. ja som si tiež pri každom pichnutí, každej menšej bolesti googlila a aj tu na mk čítala či je to okej
Koopec žien písalo ano ano je v poriadku nič sa nedeje a potom sa stalo že som išla na kontrolu a už neskoro.. preto radšej nech ide k dr 100krat zbytocne ako 1krat neskoro. Vraj bolesti sú okej ale nie keď sú ako menštruačné.. 100žien a 100krát to môže byť inak
Nemyslím to ani v najmenšom zle iba radšej nech to nezanedbá

anjelicek26
7. feb 2022

@nika_val a co myslis, ze urobia na pohotovosti, ked jej este ani menstruacia nevynechala? Absolutne nic...Moze poziadat o progesteron, ale pokial nespini, je to uplne zbytocne...jedine, co ju s toho bude - naduvat, zavodnovat, unava velka, riziko infekcie pri vkladani, ked bude k svojmu progesteronu brat este umely... priznaky ako na menstruaciu su pritomne od 4-8.tt a aj neskor casto a intenzivne, proste ako maternica rastie a zacina sa roztahovat, bolia tie upony maternice riadne, pribudajucou vahou, rozmerom a aj hormonalnymi zmenami. Treba si dat magnezium a trosku viac oddychovat, ked je bolest neprijemna, ine ale nic... mala som to kazde tehu, mame styri zdrave deti a jedneho anjelika, ale to az v 14tom tyzdni a teda to uz tieto bolesti s tym nemali nic spolocneho...

amelia89
7. feb 2022

@nika_val a co by jej ten doktor v den meskajucej menstruacie asi poradil? Chapem co myslis tym- ist radsej 100x,suhlasim ale v 4+0 ?

@lienka_9 Bolesti podobne menstruacii su velmi bezne nazaciatku tehotenstva,predovsetkym prave v dobe ocakavanej menstruacie.
Kazdopdne,teraz je vsetko na prirode, hlavne bud v klude, nestresuj sa zbytocne🍀

diamond007
7. feb 2022

@nika_val tak to stačí takto rozpísaný, samozrejme že keď dostane menzes tak to nie je to čo chce. Je to otázne stále, vždy ten prvý mesiac

nika_val
7. feb 2022

Máte pravdu, ospravedlňujem sa autorke nechcela som ju vystrašiť ani nič podobné. Bolesti sú bežné áno, ja som ich prvé týždne mala tiež stále..boli také ťahacie rozpínacie nepríjemný pocit...potom raz prišli kŕčové bolesti a zla skúsenosť na svete čo je čerstvé a v hlave si opakujem čo všetko by som spravila inak (viac riešila moje bolesti) preto taká reakcia...ospravelňujem sa ja nemám ešte tolko skúseností ako ostatné čo tu píšete

lienka_9
autor
7. feb 2022

Ďakujem baby, no bojím sa. Dnes mam ísť akurát aj na krv tak hádam bude všetko v poriadku...ja som sa zľakla lebo si robim testy pomaly celý týždeň rano a večer, a včera večer a dnes rano to su tie posledné spodné sa mi zdalo že nesilneju a je slabší ako ten predošlí. A potom v noci tie bolesti 😏 Pošlem vam tie testy, myslíte že sú v poriadku?

anjelicek26
7. feb 2022

@lienka_9 testy mas uzasne silne na to, ze je dnes len den, kedy mala prijst MS...zahod testy, hladkaj brusko, vsetko je v poriadku...

amelia89
7. feb 2022

@lienka_9 testy su silne. Uz si viax nerob,budes tam hladat odchylku vo farbe ci je silnejsia alebo slabsia, fakt to nema zmysel. Vela vela stastia a zdravia a hlavne pozitivnu mysel prajem🍀🙏🏻

lienka_9
autor
7. feb 2022

@anjelicek26
@amelia89 ďakujem, myslíte že záleží aj od pitného režimu a koncentracie moču?? Preto su tie čiarky také?

dadulamamula
7. feb 2022

@lienka_9 bolesť podľa mňa v poriadku nie je, ale máš krásne testy, hlavne prestaň testovať ďalej, pohľad bruško a mysli pozitívne,

lienka_9
autor
7. feb 2022

@dadulamamula ta bolesť prešla,bola len v noci ..teraz citim take ťažšie bruško ale je to v pohode

rebekamarcusko
7. feb 2022

Ja som pred rokom zistila,ze som tehotna preto,lebo ma bolelo neznesitelne brucho. V noci ma chytili pol hod.bolesti. 4 dni pred MS som si urobila test a uz bol pozotovny. Tehotenstvo som mala bez problemove,ale brusko ma bolelp cely mesiac. Pri prvom synovi som mala rovnake priznaky tehu a tiez bolo tehu bezproblemove. Drzim palce.🍀

anjelicek26
7. feb 2022

@lienka_9 aj to, aj kolko je farbiva v teste, preto je fakt zbytocne robit cele testovacie rady ;) Len to cloveka znervoznuje a porovnava.

dominidi
7. feb 2022

Ano tiez som mala, zacali presne v den ked som mala dostat ms a trvali niekolko dni, ale menzes neprisiel 🤗

malinoismum
7. feb 2022

@lienka_9 …nehnevaj sa, ale podľa mňa by si sa nemala toľko sledovať – na jednej strane ťa chápem, ak ide o dlhodobé snaženie, ale uznaj, že toto sledovanie nie je dobre na nič, Akurát sa budeš trápiť – že čo ak…veď to je na zbláznenie…
Nechaj tomu voľný priebeh, hladkaj si bruško a mysli pozitívne, držím ti palce 💙🙏🏽🍀

lienka_9
autor
7. feb 2022

@malinoismum ďakujem ❤️

malinoismum
7. feb 2022
ailiba
7. feb 2022

@lienka_9 áno, pri prvom tehu som to tak mala... Každú chvíľku pocit, že už, už dostanem ms. Bola som o tom presvedčená, ale nič, žiadna krv. Trvalo to 2 týždne, potom to úplne prešlo.

ailiba
7. feb 2022

@lienka_9 to budeš mať možno takmer celé tehu na striedačku... Je to normálne. Maternica sa zväčšuje, prekrvuje, kopec hormónov v tele.

elizita
7. feb 2022

@lienka_9 moja hrozna bolest brucha je teraz prvacka 🙂 fakt, mna velmi bolievalo brucho prvy trimester, od zaciatku.. to bol aj prvy priznak.. pri druhom tehu uz ani zdaleka nie tak...

aliaray1
7. feb 2022

@lienka_9 aj ja som pocitovala na zaciatku tlak, zdulo sa mi brusko, v 5tt+1 detto, a nasledne tyzdne aj obcasne tahanie, pichanie.

V takomto rannom zaciatku sa to vysvetluje uhniezdovanim vajicka, dokonca aj jemne (hnedkave) spinenie byva uplne bezne. Ak by naaahodou bola cervena krv, vtedy asap na urgent a podava sa progesteronovy blok, tabletky. Z nich napr. Utrogestan je mozne brat peroralne, nehrozi infekcia zo zavadzania a vtedy sa vaginalne ani neodporuca (to ale nie je tvoj pripad).

V neskorsich tyzdnoch som mavala aj take roztahovanie a pichanie - roztahuje a pripravuje sa maternica a je to spravna prirodzena vec mi bolo povedane od lek.

Drz sa, tes, oddychuj 😊👍

nevenka
7. feb 2022

@ajko2011 ja som mala bolesti ako pri ms pri vsetkych 3 detoch...🤔

ailiba
7. feb 2022

@elizita ja presne to iste

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre