Chcem sa opytat ci je medzi vami niektora mamicka, kt ma skusenost. Som rh negativna, partner rh pozit a uz som po jednom zamlcanom potrate, vtedy mi bol podany imunoglobulin. Teraz som opat tehotna, v 11tt som mierne krvacala, mala som vcestnu placentu okrajovo iba zasahovala. Krvacanie trvalo asi 2 tyzdne. Teraz som uz v 22 tt a chcem sa spytat ci mi nemali odobrat po tom krvacani krv na protilatky popripade podat imunoglobulin. Teda otazka ci ste niektora rh negativna mamina krvacali v tehotenstve a bolo to ok aj bez toho aby sa kontrolovali protilatky? Doktor sa mi k tomu nevyjadril. Dakujem pekne
ahoj som tvoj pripad.. po každom porodu a po každom kyrete/potrate treba podat injekciu protilatku Rhegu... gyn. by mala brat častejšie krv., PS: po porode nezabudni na to upozornit doktorov aby tu injekciu dostala do 72 hodin, inak v buducnosti možeš mat dalši potrat ...
Zrejme v pripade rh - po porode pichaju automaticky, mne pichli, ale zdovodnili to tak, ze maly zdedil po otcovi rh +, teraz pri druhom tehu mi uz robili test na protilatky, zatial je to ok
Ahoj, neviem ako s tym krvacanim (nemam skusenost), ale mala som 2 potraty a dostala som Rhegu. Mam 4 rocneho syna, kontrolovali mi protilatky a vsetko uplne v poriadku. Neboj, drzim palce.
JA som pozitiv,mm negativ,mam za sebou dve tehu,pri oboch som v 1trimestri krvacala,pri druhom dokonca masivne,ale protilatky som mala ukazkove,vraj niektore zeny prosto krvacaju...obe deti sa narodili uplne zdrave a v termine
Som rh negat. mm pozitív a obe tehu boli tažké. Pri prvom stále krvácanie, dlhé ležanie v nemocnici, dlho mi hrozil potraž potom zasa predčasný porod. Bola som na infuziách,duphastone, ascorutine.... pichali mi protilátky častejšie nakolko moje telo odmietalo dieťa ale všetko to dopadlo dobre a dnes mi po dome behá 2,5r divoch. Druhé dieťa presne ten istý scenár ako prvé tehu, aj protilátky pichali vickrát malá sa narodila o čosi skor ale tiež je ok. Obe deti zdravé tak sa neboj. Držím palce 🙂
Ja som rh negat manzel pozit. mame 3 deti a vsetky tehotenstva voli bez problemov. merali protilatky, ale nic som nemala, nic mi nepichali ani nedavali lieky. ved to zistuju podla tvorby tych protilatok z krvi,ci?
Ahojte...ja som tiež RH- a partner Rh+ a u nás bolo tehu absolútne v poriadku, nič výnimočné sa nedialo..len mi tiež po pôrode pichli inekciu, aby pri druhom tehu nebol problém..malý zdedil faktor po otcovi..
aj ja som rh neg. a manzel RH +...mame 2 deti, bez problemov, ja som sice nekrvacala ani nemala potrat, ale protilatky mi kontrolovali 3krat pocas akzdeho tehotenstva...prvy syn sa narodil po muzovi s RH +...bola mi podana Rhega a pol roka po porode, kontrola protilatok, druhy syn, tehtoenstvo OK, RH neg. po mne, cize nevytvaral zaidne protilatky, Rhega nebola potrebna... nemali sme teda ziaden problem...
ja som rh negatív a dve z mojich detí sú rh pozitív a jedno je tiež ako ja rh negatív. pri tých prvých mi žiadne testy na protilátky nerobili, iba po pôrode, keď zistili, že deti sú rh pozitív tak pichli imunoglobulín. pri dcérke mi ho nepodali, pretože bola rh negatív. Inak teraz si spomínam, že dr keď som prišla druhý krát tehotná tak bola zdesená, že ako to, že som po prvom pôrode neprišla na kontrolu protilátok. Neviem, či som zabudla ja alebo mi to ona zabudla pripomenúť, ale všetko pokračovalo normálne. Inak mňa strašila týmto moja svokra-samé čierne predpovede hovorila, ale lekári vedia čo robia, neboj
Aj my sme tak s mm. Dcérka má 4,5 roka, po pôrode som dostala rhegu. Dcérka zdedila Rh+ po manželovi. Potom som prekonala 1 MA, takisto som dostala rhegu. Synček má 14 mesiacov, po pôrode som opäť dostala rhegu, synček má tiež Rh+ po manželovi. Kontrola protilátok počas tehotenstva bola 3x, a potom tiež vždy pol roka po pôrode. Žiadne problémy som nemala.
ja som pripad -ja manzel+ hned som dostavala inekciu asi dva krat (uz si presne nepametam) a kontrolovali mi protilatky..som myselal ze uz vsade sa rabia tiet vec automaticky. Popporode som tiez dostala kedze obe deti su + teda myslim u neviem presne aj ja pri druhom ked som povedala ze prve dieta je plus tak hned pichali.
po oboch porodoch mi dali do 72 hodin protilatku, 2. tehotenstvo nebolo nejak extra kontrolovane, len sa to kontrolovalo pri beznych odberoch krvi, nemala som ziadne problemy ani pri prvom ani pri druhom...
som negativ, manzel je pozitiv, prvy krat som potratila spontanne v prvych tyzdnoch, druhy krat som donosila nasu dcerku, ktora ma tiez krv negativ, ziadne protilatky mi preto davat nemuseli, a som opat tehotna.. protilatky by sa mali davat iba ked je dieta pozitivne
ano, pri dcerke som asi 3x slabsie krvacala, ale aj som zila dost aktivne (akokeby som ani nebola tehotna), takze nikto si z toho nic nerobil, vsetko bolo v poriadku
pri aktualnom tehotenstve tolko energie nemam, krvacanie som este nepostrehla.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Aj my sme tak, co sa rh tyka. Protilatky mi kontrolovali normalne, podla stanovenych tyzdnov. Nic extra. A teda babo uz na 3 roky 🙂