Dobrý večer. Som v 15 týždňi a hodinu mám taký vodnaty výtok ale že som stále mokrá cítila som aj na nohách aj na plachte som mala taký fľak z vody. Neviem či to je výtok alebo môže ísť o Plodovu vodu? Ďakujem za odpovede.
daj si intímku, ak pretečie, je to voda
@dadka1997 nechcem byť zbytočne otravná. No neviem ako má budú brať. Ak zistia že to není výtok. Či nebudú vravieť že ich otravujem.
@danielahamar ja som si dala vložku, to je moc hrubé?
zavolaj na pohotovost, spytaj sa co ti povedia, nebrala by som to na lahku vahu
mne presiakla aj tá už na konci, ale tak išla voda už prúdom, neodtekala pomaličky
Nie je dobre dávať si vložku ako pri menštruácii. Nedá sa na nej urobiť test na prítomnosť plodovej vody. Lepšia je intímka alebo vložka co sa používa po pôrode. Ak sa ti niečo nezdá, treba ísť na pohotovosť.
Dá sa kúpiť test na únik plodovej vody. Je to vlastne vložka. Vysledok ti vyjde za cca 15 minút. Modrá alebo zelená farba označuje plodovú vodu - v tvojom tt treba potom co najrychlejsie k lekarovi. Ak nemáš po ruke lekáreň choď na pohotovosť - radšej nech ťa skontrolujú, ide predsa o tvoje dieťa.
@heln
@danielahamar
@mimibell
No práve ja to nemám až také silné len proste cítim že stále zo mňa tečie voda. Ale slabo. Keby som šla zajtra ku gynekologicke ona by mala taký test aby zistila či ide o Plodovu vodu?
Preco by si mala byt otravna? To sa vola strach o svoje dieťa a ked sa ti to nahodou do rana spusti viac , čo potom?
Toto nie je strasenie ale fakty, ktorým treba predísť včas
Na takéto prípady slúži pohotovosť. Buď ideš riešiť ako budú na teba pozerať, alebo ti záleží na tehotenstve
@dadka1997
@terezia323
Jasné že mi záleží na tehotenstve. Tak ja niekomu poviem aby ma šli odviezť lebo ja nemám ani priateľa doma.
Daj vedieť ako si dopadla, aj keď ja osobne si myslím, že je to len výtok, lebo 15 týždeň je nízky na take množstvo vody, ale radšej ísť 100 krát zbytočne ako raz neskoro
Ja ťa nechcem strašiť, ale už by som rezala na pohotovosť byť tebou. Zažila som pacientku, ktorej pomaly odtekala plodová voda a ona mala pocit, že je to len výtok. Bola v 16.tt. Prosím ťa choď na pohotovosť. To nie je maličkosť a nik sa nenahnevá.
@ina2405 áno ale teraz som si dala intimku a nemám tam nič je stále suchá tak neviem či mám ísť alebo čo z čoho to môžu zobrať môžu aj nejaký výter? Len stále chodím na wc a to ani nepijem.
Určite choď na pohotovosť. Ja som toto brala na ľahkú váhu a bohužiaľ dieťa na to doplatilo 😟
ak stále chodíš na wc, asi by som išla. Ja som pred 22r. nevedela, že je to voda, dnes to už viem, rodila som v 32tt
Robí sa aj tak akoby výter, len pekne choď. Urobia ti sono a skontrolujú. Držím palce. A lepšie hneď, ako o 2 v noci. Ale aj keby, radšej stokrát zbytočne..
@danielahamar och dúfam že nie 😔 a zistia to aj keď nebudem mať nič na tej vložke? Vezmú ster nejaký alebo niečo? Lebo ja som bola na začiatku tehotenstva na pohotovosti keď som krvácala a dosť zlý boli na mňa ako keby som ich otravovala.
Bež už, áno vezmú ster (aspoň my máme v robote také sety) a urobia sono. Potom napíš ako sa máte❤️
Ak natrafis na profesionalov lekarov tak to nebudu brat na lahku vahu. Jasne ze su ludia a ludia. Ale ide o teba a tvoje dieta takze by som absoluuutne neriesila kto si co pomysli.
Mne voda odtekala ze som si vsimla par kvapiek ze zo mna spadlo na wc, proste som citila ze sa nieco deje. 3 rozni lekari ma vysetrovali asi hodinu nonstop az po hodine zistili ze som naozaj mala iba malu prasklinku.
Navzdy im budem vdacna ze mi doverovali a nebrali do na lahku vahu.
Mne sa inak toto stava pravidelne v noci a rano bezim na wc, nemyslim si ze je to plodova voda ale len fakt riedky vodnaty vytok, kedze behom dna uz nic, ani kvapka. Tiez to mam od cca 15.tyzdna. Ale ja si kazdy den navecer vkladam este progesteron, ktory v noci posobi. Kazdopadne to radsej daj skontrolovat co najskor, daj vediet ako si dopadla 🙏
Niektori maju taky pristup ako keby ich ludia otravuju ,ako ani krvacanie na zaciatku tehu nieje len tak,rovnako ako aj odtekanie plodovej vody v 15tt nieje len tak
Doktor musi urobit ster lebo to nevie zistit volnym okom tak ako to ma vediet mamicka? Utekaj a zly pristup si nevsimaj od toho su tam.keby sa ti pusti porod doplatis na to len ty a tvoje babatko
@linda5678 taký výtok som mala asi v 8 týždni. Ale viem že dnes som ležala na boku a nejak som sa prevalila rovno na brucho a mňa dosť tak pichlo pod pupkom preto sa bojím viac.
@linda5678 ano to mas z progesteronu…
@timea301196 ale je mozne, ze az cca od 15.tyzdna to zacalo? Progesteron beriem uplne od zaciatku tehotenstva
@linda5678 ano je. Mne to začalo cca od 20tt brala som ho od začiatku tehu až do konca 🙂
@ina2405 vy ste s Kubína? A neviete či niečo také majú aj v trstenej?
@timea301196 fuu tak to ste ma upokojili, lebo ked sa to stalo prvy raz tak tiez hned prve mi napadlo, ze plodova voda. Potom na poradni som sa pytala a vsetko bolo ok, aj vody dostatok nastastie. Tym nechcem ale nijak zlahcovat- @autorka radsej ist zbytocne, aspon budes mat istotu, ze ste s babatkom v poriadku. V 15.tyzdni si si ale prevalenim na brusko este ublizit podla mna nemohla
Ano maju. Som z polhory. V Trstenej sú super nedaj sa odbiť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A preco nejdeš na pohotovost?