Je to tehotenská nevoľnosť?

moolnarkaa
10. dec 2024

Ahojte. Mali ste niektorá nevoľnosti ešte pred vymeskanim MS? Ja mám druhý deň žalúdok ako na vode, ráno som skoro skončila pri wc mise ako ma napínalo, celkovo mi je nejak ťažko, cítim take mierne kŕče ako pred MS, no dostať mám až o 7-8 dní. PMS mávam 1-2 dni pred, tak som celkovo zmätená z týchto “príznakov”. Na test je ešte skoro, len by som chcela vedieť či nemáte niekto podobnú skúsenosť. Ďakujem ☺️

dadka1997
10. dec 2024

@moolnarkaa na test je este skoro, tehotenske priznaky su stupňované rastom hcg, takze na 98% to z toho nie je ..

ina2405
10. dec 2024

@moolnarkaa žeby viróza? Ja som mala hnačku 5 dní pred ms a nakoniec som bola tehotná, pripisujem to zníženiu imunity pri uhniezďovaní, ale 8 dní pred MS sa mi zdá byť skoro... No uvidíš za týždeň.

dixitka
10. dec 2024

@moolnarkaa ja som mala, ale nie že by ma až napínalo, no skôr také nechutenstvo. Napr. som zjedla polovicu bežnej porcie a mala som pocit, ako by som práve zhltla pol koňa. Začalo mi to týždeň pred očakávanou menštruáciou (ešte som fakt netušila, že som tehotná) a len sa to zhoršovalo. Skončilo to až po prvom trimestri 🙂

deti95060810
10. dec 2024

nie... tak skoro nevolnosti neboli

kikusenka1
10. dec 2024

Nie. Tehotenske príznaky sú od cca 8 tt

kiki68
10. dec 2024

@kikusenka1 no neviem, ja som teraz zvracala od 5/6tt a hned cca 15-20x denne, nieco priserne. Tiez ma to prekvapilo. Mala som dojem, ze chcipnem. Teraz idem 12tt a uz je to trosku lepsie, uz zvraciam max 5x denne a hlavne v noci.

kikusenka1
10. dec 2024

@kiki68 je to individuálne ale zvyčajne nastupujú od 8tt. Mne sa to pri prvom upravilo v 16tt, pri druhom mi nebolo nič a pri treťom hrôza des od začiatku až po koniec ...

kiki68
10. dec 2024

@kikusenka1 Ved Toto, mne pri prvom bolo v 5/6tt prvy raz nevolno, lenze do toho som normal ochorela. Ale doteraz si pamatam ako som zrazu utekala na take to mini wc v skolke, kde som robila. Ale tak pravidelne to bolo od 8tt pri synovi. Tento maly ratlik v bruchu neviem co, ten trapi slusne. Ja uz som bola v stave, ze si volam sanitku a nieco nech so mnou robia. Problem s tehu je, ze nic nemusi byt typicke. Niekto nema ani tuk, nic an ina grca do 40tt 😂 Aj ked pani ma podla mna nejaku crevnu virozu v kombi s tehu. To je ten level vyssie. Mala som pred tyzdnom aj ja, skoncilo to tazsim zapalom tenkeho creva. Ale clovek prezije v tom tehu asi cokolvek z lasky k dietatu

moolnarkaa
autor
10. dec 2024

@kikusenka1
@kiki68
Nooo ja som pri predchádzajúcom tehu spozornela až pri meškaní MS, potom som si uvedomila, že sa pŕs nemôžem ani dotknúť pár dní, ale je pravda, že vtedy som úplne vypustila, že sa MS vôbec blíži. No a potom som sa od 5tt cca každé ránko opierala o wc 😀 A v 8tt postupne príznaky slabli, keďže to dopadlo žiaľ MA.

Neviem čo mi je teraz, možno sa len naozaj príliš sústredím na to, ale je mi pár dní naozaj na nič, únava ma ťahá k zemi, jem naozaj len malé sústa lebo mám v momente pocit, že som zasýtená a je mi znova ťažko.. hnačku našťastie nemám, práveže som mala zápchu pár dní 😀
Uvidíme o týždeň, a ďakujem za Vaše skúsenosti 🙂

kiki68
10. dec 2024

Ja milujem jablka a hadaj co mi ako prve chutilo divne, no jablka 😂 este som nadavala, ze aky hnoj skladovy zas predavaju, ze sa to neda jest 😂

moolnarkaa
autor
10. dec 2024

@kiki68 😂 Ja som musela úplne vynechávať pikantné jedlá, pretože deň pred MS robil chlap maďarský guláš, dal trošku chilli, a mne išlo žalúdok rozdrapiť, normálne mal chudák výčitky, že čo tam dal, a na druhý deň som mu mávala pred xsichtom s dvomi čiarkami 😅 Tak mu asi nakážem nech navarí aj teraz maďarský 😂

littledaisy
10. dec 2024

Počula som už o implantačnej nevoľnosti... Že ženám je zle, keď prebieha implantacia/uhniezďovanie, čiže pred (ne)očakávanou ms. 🙂 buď to, alebo choroba 🙂

kikusenka1
10. dec 2024

@moolnarkaa ja som žiadne príznaky nemala iba meškajúcu ms. Spravila som si test a pozitivny . Jedine co ma bolelo boli prsia ale tie ma zvykli bolieť aj pred ms takže za mňa pred meskajucou ms som žiadne príznaky nemala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre