Som prvýkrát tehotná, v prvom trimestri a tak veľmi neviem odhadhnúť či je to normálne alebo či to je niečo zlé. U lekárky som bola, predpísala mi aj lieky preventívne, alee keď som si googlila na zahraničných stránkach (aj s fotkami🙈) tak som zistila, že to nie je ani špinenie ale skôr vraj normálna súčasť tehotenstva.
Je mi jasné, že každy to ma inak, ale skúsim. Keď niekedy idem na malú potrebu a utriem sa , na papieri ostane taký “výtok” ale skôr taký mazľavejší, vo veeeľmi malom minimálnom množstve niečo, čo je veľmi jemne zafarbené. Nie je to hnedé, ani ružové, ani červené. Skôr niečo medzi bielou a svetlunkožltou- oranžovou? Je to ozaj jemne a keby si na to neposvietim baterkou, tak to ťažko uvidím😄 Niekedy to mám celý deň a niekedy aj týždeň nie. Je to len naozaj taký jemnulinko zafarbený papier.
Je to normálne? Nemáte skúsenosť?
@miimss ďakujem a aj takto jemne zafarbeny je ok? Nemám žiadne ťažkosti, ale k lekárovi mám isť až o 2 týždne, tak neviem či mam isť skôr alebo čo.
Biely, jemné žltý je v poriadku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Výtok počas tehotenstva je úplne normálna vec. Niekedy je ho viac niekedy menej. Pokiaľ nemáš žiadne svrbenie pálenie tak je všetko ok. Ak máš obavy konzultuj to so svojím gynekológom na najbližšej kontrole.