Je to plodová voda?

4. aug 2024

Ahojte, prosim o radu.. uz cca 2 -3 dni mam
výtok , taky vodnatý, ze vyslovene citim akoby som sa pocikala ale nie je to moč. teraz som sa zobudila na to ako som sa pretacala na posteli ze to zo mna ide ako ked mam silnú ms a citim ze pretekám, tak som isla na wc mo a 3 intimly mokre a trocha sa dostalo aj mimo a este aj gaťky aj šortky mam mokré. okrem toho som sedela na zachode ests lebo to zomna tieklo chvilu. som prvorodicka, takze neviem ako vyzera plodova voda. dnes som presne 37tt. zajtra beriem vlozku na pohotovost. v stredu som mala
kontrolu a bolo vsetko ok, neotvarala som sa ani nic nenasvedcovalo.. a ani momentalne nemam ziadme bolesti.dakujem vopred

vkatush
4. aug 2024

Podľa mňa to je plodová, mala som to podobne. Síce najprv to bolo citeľné (fakt akoby som sa pocikala) a potom zo mňa nonstop tieklo (až do pôrodu).
Tiež som nemala kontrakcie a pád hodín predtým poradňa, kde mi doktor povedal, že sa vidíme k týždeň, lebo na pôrod to nevyzerá.

Na tvojom mieste sa umyjem, zbalím a idem (daj si popôrodnú vložku, nech na ňu môžu nakvapkať roztok. Nie tú na menštruáciu).

autor
4. aug 2024

@vkatush ano, dala som si ju práve, neviem ci mam
pockat na priatela, konci v praci dnes okolo siedmej ráno alebo ist taxikom. teraz to prestalo chvilu..maly sa hybe pomenej.

vilma7
4. aug 2024

Kľudne počkať do rána a ráno ísť. Tiež mi takto odtekala, nie naraz ale pomaličky.

autor
4. aug 2024

@vilma7 no cakam cakam, dala
som si popôrodnú vlozku, tak počkam na dalsi naval a pojdeme potom, lebo momentalne sa nič nedeje .. mam len velmi slabucke krce ale tie mám ráno vzdy. ked ste potom isla vy, nechali si vas tam alebo poslali domov?

gaia14
4. aug 2024

Mne tiez odtiekla voda tak postupne a kontrakcie az za par hodin, ak pojdete uz si vas tam podla mna nechaju lebo po 12 hodinach od odtoku vody uz sa podavaju abtibiotika

ina2405
4. aug 2024

Hneď ako budete môcť ísť choďte! Nie že sa nič nedeje, tak budete čakať. S odtekajúcou plodovou vodou by vas už domov nemali pustiť. Lebo hrozí prepadnutie pupočníkovej šnúry.

00momo
4. aug 2024

Tiež takto . Náhoda bola, že v ten deň som mala kontrolu u lekárky. Som jej to spomenula zobrala papierik. A že nech sa idem hlásiť do pôrodnice. Termín som mala poobede ale sestrička volala nech prídem čím skôr ,lebo doktorke opuchol zub a musí k zubárovi. Čo mi vyhovovalo, lebo poobede sa mi už moc nechcelo. Všetko som jej spomenula. A povedala že mám prísť po 6- sto nedeli. Manžel po mňa prišiel k lekárke. Išli sme domov sprcha, do kufru som hodila posledné veci, ako zubnú kefku..... Medzi tým manžel volal do nemocnice, kde povedali nech prídem. Manžel pošli preč, keďže bol čas COVIDU. Prichystali má. Vecer okolo 22 volali manželom nech príde. A o 0330 sa malý narodil..

kitycat
4. aug 2024

To bude plodovka. Chod uz dnes. Ja som takto v 36+2 necakane ostala mamou 😂

Kontrakcie zacali po 2 h

vilma7
4. aug 2024

Tak mne sa takto stalo pri druhom dieťati...nič, žiadne kontrakcie len mi takto cvrkala voda...od večera...potom som mala na druhý deň kontrolu o 11.00, neskôr mi.merali kontrakcie...samozrejme ani jedna jediná...už som bola 5.ty deň po termíne a tak vravím DR. Ze mi zrejme pomaly odteraz voda...tak ma vyšetrili zdola a povedala, že dnes sa to narodí.
Takže som išla pomaly smer nemocnica (kontrolu som mala u nej v ambulacii). Do nemocnice došla 13.30 a mala sa narodila 16.00.
Ale ako píšem, bolo to pri druhom. Vtedy ide rýchlejšie ako pri.prvom...moja Dr.k pôrodu ani nestihla ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre