Je Stérimar na nádchu naozaj účinný?

bellugia
25. okt 2010

Čaute 🙂
Už týždne ma trápi tzv. tehotenská nádcha a teraz sa to tuším prechodne zhoršilo. Je to ako na kolotoči. Ale keď už neviem dýchať nosom, a Olynth a iné veci nemôžem v tehotenstve, odporúčate Stérimar? Ono, nie je to lacná záležitosť, tak sa radšej spýtam, ale poraďte dačo, bo ma to už fakt štve! 😕

latvia
25. okt 2010

je to morska voda, rozpusti hlieny, ale inac efekt ako klasicke lieky nema....ja som uzivala do nosa lokalny kortikoidny sprej, ked som uz vobec nemohla dychat.

alexandrah
25. okt 2010

@bellugia - nosne kvapky v pohode mozes, len ich treba striedat, daj si aspon na noc, ja som cele minule tehu uzivala aj olynth, aj muconasal plus, aj nasivin, sanorin, mavam strasne opuchnutu nosnu sliznicu, a vobec som nemohla dychat, a vsetko bolo v poriadku ... teraz som zase tehotna, a zase si davam kvapky ... sterimar mi nezabral vobec, ale vobec!!

veqa
25. okt 2010

ahoj, môjmu malému teraz dávam stérimar meď a je super, konečne mu po pamycone a nasivine niečo aj zabralo..

andrea142
25. okt 2010

@bellugia ja ti to tiež len odporučiť môžem 🙂 , mne veľmi pomohol aj minulé tehu aj teraz. a dokonca som ho používala aj keď som nebola tehu. lebo som mala strašne upchatý nos a kvapky mi nepomohli.

lili_a_mimi
25. okt 2010

sterimar je ako povedala latvia len morska voda (bud cista alebo s medou alebo s manganom) ak chces nieco urcite bezpecne, tak toto mozes pocas tehu urcite. este mas moznost pouzit nejaky ten nosny sprej alebo kvapky urcene pre male deti a batolata - obsahuju latky znizujuce opuch sliznice, no v ovela mensom mnozstve ako tie pre dospelych 😉

quaxi
25. okt 2010

mne nepomohol nikdy, rozpusti hlieny a do 2 minut som na tom horsie ako pred jeho pouzitim, akurat ze ma este napina z tej soli. Ani synovi to nikdy nezaberalo.

mirka
25. okt 2010

mne na nádchu zaberá obyčajná teplá voda, síce ma až pichne v hlave, keď si ju smrknem do nosa, ale nádcha zázračne prejde
stérimar ani mne nikdy nepomohol a tiež mi je tá soľ nepríjemná

domidomi
25. okt 2010

Ja mám Physiomar je to niečo podobné ako Sterimar. Morská voda trošku "lacnejšia", ale že by mi to nejak pomáhalo? Ale lepšie ako nič. Inak môžeš si dávať detský nasivin - ten sa vraj najmenej vstrebáva aj detský olynth sa môže. Potom existujú ešte homeopatické kvapky, ale to je strašne slabé aspoň pre mňa.

benne
25. okt 2010

Mala som tehotenskú nádchu, striekala som marimer, nepomohlo 🙄 mala som aj tabletky a sprej predpísané alergologom, ktoré sa v tehu môžu a tiež nepomohlo, 😖 tak som užívala olynth, aj ked na tehotných nie je overený, ale inak by som zosivela, malé dieťa, starostlivosť o domácnosť a napuchnutá sliznica, brr. Po pôrode sa mi nádcha stratila asi po 2 mesiacoch, ked prišlo leto, huráá.

danka79
25. okt 2010

Morska sol urcite neublizi,nevytvara zavislost ako kvapky. Na to pozor,ked mas upchaty nos cele tehotenstvo. (kvapky mozes pouzivat aj tak iba par dni)
Ja pouzivam aj Sterimar,ale Physiomer mi pripada silnejsi. je to len na precistenie a lahsie vysmrkanie.Ja som teda s oboma spokojna. Ziadne kvapky na svete ti nepomozu upchatie uplne odstranit,kedze sliznice su zvacsene a pokial to neodpuchne same,tak to treba len vydrzat.

shira_
25. okt 2010

Ja si dávam aj Sterimar, aj olynth. Olynth sa snažím max. raz denne pred spaním , iba do jednej nosnej dierky, aby som sa v noci vyspala aspoň trochu, ale u mňa vzniká návyk takmer okamžite, takže ak sa budem chcieť toho zbaviť, budem to musieť pretrpieť. Sterimar mi pomôže proti hlienom, ale opuch sliznice neodstráni, takže na noc nestačí. skôr si ho dávam ráno na prečistenie a navlhčenie sliznice, alebo cez deň, keď som vo zvislej polohe. ja mám ten problém, že okamžite ako si ľahnem, upchá sa mi nos a dýchať môžem len ústami a budím sa na sucho v ústach a v krku. mne tá slaná voda nevadí, skôr naopak, robí mi dobre hlavne na vysušenú a vyštípanú sliznicu.

zuzana222
25. okt 2010

mne sterimar pomohol a potom som nasla trosku lacnejsiu verziu Mar 🙂 aj ten bol fajn

wladymyra
25. okt 2010

mne sterimar nezaberal, myslim, ze na ozajstnu teh. nadchu nie je ucinny. v lekarni mi odporucili este pinosol, ale ten mi tiez nezabral. skusala som aj alergodil, lebo to bolo akurat v alergickej sezone - tiez neuspesne. nakoniec som musela siahnut po olynth-e, prestriedala som ho s muconasalom a po dvoch tyzdnoch bolo po nadche.

monkka21
25. okt 2010

ja som si ho kupila pred dvomi dnami.dala som zan kopu penazi a bolo mi este horsie.dychat som uz vobec nemohla.podla mna to naozaj na tehotensku nadchu nezabera

vavenecka
7. nov 2010

ja tehu nie som,ale som zavisla od olynthu 😀 😀 😀 no ale som si povedala,ze je nacase prestat (co uz sa mi par krat podarilo,ale zasa som ochorela a nabehla na olynth) a tak som si na preklenutie najhorsieho kupila v DM drogerii tiez sprej do nosa s morskou vodou-klasicka znacka DM-das gesunde plus a je to meerwasser nasenspray-taku bielo-modru krabicku ma...skus vyskusat,stoji len 1,55€ a co som nasla na nete zlozenie,tak sterimar: 31,82 ml morskej vody v 100 ml roztoku a tento DMkovy ma napisane: 1ml obsahuje 1ml morskej vody....mne celkom pomaha,aj ked nemam uuuplne volny nos,ale dychat mozem...a dufam,ze sa mi casom uvolni uplne 🙂

uberfrau
14. nov 2012

skús vincentku - naparovať sa ..alebo stačí obyčajná slaná voda a nad ňou sa naparovať ..aaaa mi ešte pomáhal sprej Quixx ... 🙂

stanislavao
14. nov 2012

sterimar, mar a podobne veci nie su vobec ucinne. to neliecu nadchu, ale len precisti nos. je to len morska voda. ziadne liecivo to neobsahuje. co vam urcite pomoze je nahrievanie - soluxovanie.

katulka1141
24. nov 2012

mne to odporucila lekarka vcera na sinusitidu a poviem Vam nerobi to vobec nic.som z toho uz zufala.naparujem sa nad harmancekom.pila som caj pri nachladnuti a chripke a ani ten nemozem,lebo ma tuzobnik brestovy co sa v tehotenstve nema pouzivat.tak som po dvoch salkach aj s tym skoncila.solux pouzivam.najhorsie su noci a ranna po prebudeni.ake kvapky sa vlastne smu pouzivat???

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre