Je problém, ak je syn o 2 týždne pozadu?

miska210
24. sep 2019

Zdravím. Som v 29 tt a včera mi bolo povedané , že syn je rastovo o 2 týždne pozadu. Má 1150 g. Jem normálne , kopance cítim a iba čo ma vystrašili. Sú nejaké následky alebo je možnosť , že sa to vyrovná ? Ďakujem

bagre
24. sep 2019

no ťažko povedať, problém tam byť môže ale je aj možnosť že je všetko ok... a ozaj ťa len zbytočne vystrašili. Váhu by som až tak neriešila,- sú iné veci ktoré sú dôležité. A tá váha im málokedy sedí.
Bol to tvoj lekár čo robil sono? V akej polohe bolo babulo - teda či sa mu dalo dobre odmerať... Predtým na sonách tiež mali nezrovnalosti? Termín pôrodu ti sedí podľa ms? Iné problémy sú? Čo povedal doktor ďalej?

miska210
autor
24. sep 2019

@bagre chodim do poradne pre rizikove do porodnice. Takze primar mi to oznamil vcera , dalsi tyzden mam poradnu u svojho doktora. Predtym vobec nebol problem absolutne. Babo bolo v bruchu na lezato. Problemy su - vyssi tlak od zaciatku , beriem dopegyt. Prvy porod dopadol zle , 35tt a porod mrtvrho syna. Primar povedal , ze mam zvysit prijem zeleniny , ovocia , kontrola o 2 tyzdne.

katren
24. sep 2019

@miska210 moji traja boli kazdy 3tt pozadu, vsetko ok 😉

miska210
autor
24. sep 2019

@katren naozaj ? Dufam ze vsetko bude fajn
.. :(

galioska
24. sep 2019

@miska210 vysoký tlak nemusí byť dôvod, ja som ho mala pri synovi tiež, všetko ok, prirodzene na termín pôrodu...skôr to bude iná vada, genetika, keďže prvé bábo ...držím palce a pridaj vitamíny aj v tabletoch forme, kyselinu listovú, tolko zeleniny do tela nedáš ani keby čo...

miska210
autor
24. sep 2019

@galioska netušim prečo... Len čo ma vystrašili

katren
24. sep 2019

@miska210 naozaj....a teraj su stvrtack, druhak a prvacka 😉 uplne bez problemov...akurat vahu mali nizsiu...prva 2900g, druhy 2500g a tretia 2990g...ale nic, co by nedobehli 🙂

31silvia12
24. sep 2019

@miska210 aj moja bola pozadu o 2tyzdne..narodila sa teraz v juli..vsetko Ok..a mala 2980g a 49 cm..a taktiez ma.nonstop od 27tt strasili aka bude malinka..zbytocne stresy pre maminu..neboj..vsetko bude OK..ved nemusime vsetky porodit valibukov..ci😊??

deti95060810
24. sep 2019

áále prosím ťa...lekári toho natárajú....mne povedali že dcéra bude slepá...a potom po pôrode ma lekárka vysmiala že či som to brala aj vážne....😨😨🙄
nestresuj sa, možno bude menšie bábo, ale to neznamená že nebude zdravé....to sa ešte môže zmeniť...

vinejka6
24. sep 2019

Aj aj som mala celé tehotenstvo vyšší tlak a všetko bolo v poriadku a ty ešte keď berieš lieky na tlak, tak by to malo byt obzvlášť ok a co sa týka toho, že je menšie babo, môže byt nemusí. Tie merania sú nepresne, skreslené, každý Dr. Odmeria inú hodnotu tak ako aj každý prístroj inak odmeria. Kamoška co som s nou ležala v pôrodnici, tak jej povedali v 35tt ze jej malý ma 3,5kg a o dva týždne na to iny dr a iný prístroj povedal ze nemá ani 3kg, že 2800g. Tiež ju vystrašil trochu ale keď sa malý narodil mal 3600g takže nestresuj sa 🙂 veľkosť bábätka, teda hmotnosť je daná aj geneticky tebou a tvojim mužom. No a posledná vec, pokiaľ máš prietoky dobre, nemáš sa čoho báť. Výživa prúdi k bábätku tak ako má takže bud v kľude. Problém nastáva keď začnú byť zlé prietoky.

bagre
24. sep 2019

@miska210 tak to ma veľmi mrzí...o to viac sa teraz bojíš. My sme boli "len" 18tt a 4x 1.trimester ☹
Skús na to nemyslieť pokiaľ to pôjde, o týždeň môžeš hodiť reč so svojím doktorom. Lieky na tlak berie viac žien a deti sú v pohode.. skôr som myslela či boli všetky testy ok, či je placenta v poriadku.. Je dôležité aby bol synček aktívny a to si písala že je. Známej tvrdili že dieťa je malé a bude mať isto zdeformovanú hlavičku, proste hrôza... strašne sa bála,tak s ňou svokra išla úplne inam a čuduj sa svete, dieťa úplne ok...
Neviem čo sa stalo pri prvom pôrode, ani prečo, ale ak si sledovaná ako riziková tak by to mali doktori ustriehnuť. A tak ako spomínala maminka vyššie, prietoky sú dôležitá vec, ovocia a zeleniny samozrejme môžeš zjesť za fúrik, ale keď si písala že ješ normálne tak na to až tak nevidím dôvod. Nech je všetko v poriadku, budem myslieť na vás ❤

brita7777
10. okt 2019

ja som mala prveho syna z dovodu preeklampsie iba 2,2 prestal rast v poslednom mesiaci...a teraz je jak buk 😁 tiez som mala teda vysoky tlak od asi 4mesiacs treba to len kontrolovat aj moc ci nemas bielkovinu dava sa aj myslim anopirin alebo nieco take pri tom tlaku, len bud dosledna

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre