Je podľa vás ok, keď mi lekár nekontroloval krčok?

lenka3454
7. aug 2024

Ahojte, som v 23tyzdni a od začiatku tehotenstva mi lekár nekontroloval krcok .ako mám vedieť ci sa neotvaram? Výsledky krvi a sona som mala okej .kedy vám začala lekár kontrolovať krcok?

blondinka95
7. aug 2024

Mne kontroluje na každej poradni..odkedy mi robí sono cez brucho.

butterflyeffect
7. aug 2024

Mne v 16 tt kontrolovala prvykrat a vravela ze uz bude kontrolovat kazdu dalsiu poradnu.

mamamasama
7. aug 2024

Nemusí kontrolovať vôbec.

pribinak
7. aug 2024

@lenka3454 veď keď ti robí sono, tak vidí či sa otváraš

zuzanaete
7. aug 2024

V mnohych krajinach so nekontroluje cele tehotenstvo. Kontroluje sa iba v pripade problemov. Pokial sa zena citi ok, tak sa neriesi. Caste kontroly beru ako zasah a prave dovod na spustenie niektorych problemov. Ja som pri druhom tehotenstve na SK kontrolovany az v termine porodu.

snehulak77
7. aug 2024

Lepšie podľa mňa, keď nekontrolujú. Mne kontrolovali, ale za pár dní horúčky, mala som infekciu v plodovej vode, akútna sekcia. Našťastie 34tt, takže nič hrozné. Samozrejme, neviem či sa to tam dostalo keď to kontrolovala, ale celkovo som čítala, že je lepšie to vyšetrenie, ktoré sa robí dosť hlboko, ani nekontrolovat. Že sa môže zaviesť infekcia.

amelia89
7. aug 2024

Nie je dovod kontrolovat krcok,on sa da zmerat aj cez sono. Ak nemas problemy ziadne tak je len dobre ze to zbytocne nekontroluje. Mne v CR kontroloval az fakt v termine porodu (ale meral to cez sono inokedy na kontrolach)

luu1122
7. aug 2024

vie to pozerat aj cez sono. ja som to neznasala bola som rada, ked mi to obmedzili 😂

vevesh
7. aug 2024

Mne lekarka nikdy palpacne nekontrolovala krcok -pri 3 tehotenstvach vsetko super. Zmenila som doktorku, ktora sa na kazdej poradni vo mne sprtala a sledovala palpacne roztvorenie krcka a vysledok infekcia, roztvoreny krcok a nasledny prepad plodoveho vaku a porod v 26tt. Takze za mna, ak nie su nejake problemy, nesahat....

amelie2017
8. aug 2024

Je to uplne v poriadku. Zijem v zahranici a nekontrolovali nic. Pri dcere prvykrat v den terminu. Tehotenstvo so synom ani raz.

lucia13022023
8. aug 2024

Mne tuším krcok kontrolovala až treťom v trimestri pri konci, ale aj to len raz. Nemala som žiadne komplikácie, čiže mi robila len sono cez brucho a dôverovala som jej, že je všetko ok.

24natalia11
8. aug 2024

Som v 24tt a tiež ma ešte nekontrolovali. Ďalšiu poradňu mam za 2 týždne, chcela som sa ho opýtať nech to pozrieť, ale ako čítam asi to nechám tak 🙂

pato88
8. aug 2024

Mna ani raz nekontroloval odspodu, len cez sono.

beronsche
8. aug 2024

Ešte chcem dodať, že krajiny, kde sa krcok rutinne nevysetruje, majú presne takú istú mieru predčasných pôrodov ako my. Čiže konkrola krčka a následná intervencia ničomu takému neprechádza.

andrejkap123
11. aug 2024

Nikdy by som si uz nedala skontrolovat krcok maximalne ked zacnem rodit

timejka97
11. aug 2024

Mne zas ak by nekontrolovali, asi porodím v 28.tt /za týždeň skrátenie o centimeter/. Teraz v 35. tt mám už iba 1.3 cm krčok, otvorený na špic prsta. Ak by nenasadili progesteron + magnezium v konskych dávkach, už mám asi bábo na svete..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre