Je normálne stvrdnutie a bolesť bruška v 19. týždni?

krpecek24
5. jan 2014

Ahojte som v na konci 19tt a občas sa mi stane že mi v jednej časti stvrdne bruško a dosť to bolí , je to normálne alebo sa mám radšej obrátiť na lekára?

satanka1
5. jan 2014

určte to lekárovi povedz....mne tvrdlo pri oboch deťoch a problém nebol...ale vždy radšej povedať...ako potom plakať..

verus16
5. jan 2014

aj mne to robilo a tiez v 19tt, tvrdnutie a velke bolesti, ja som radsej sla ku doktorovi, chvilku si ma v nemocnici nechali na pozorovanie, odporucili mi brat magnezium

cerez
5. jan 2014

Určite sa dr. zmieň o tvrdnutí a bolesti. Dr. má vedieť o všetkom ako sa cítiš. Ja som začala mať bolesti, tvrdnutie okolo 17 tt. Mala som malého nízko a okolo 24 tt som už brala magnézium a postupne mi dávku zvyšoval. Nakoniec som už musela mať aj kľudový režim. Takže určite sa o tom zmieň.

alena0305
5. jan 2014

Mne tvrdlo brucho pri prvom - od 19-20. týždňa. Ale to je akoby sa ti stiahlo a je o dosť menšie a tvrdé ako skala a potom povolí. Užívala som magnézium a musela ležať doma - lebo sa mi aj skracoval krčok maternice. Pri kontrole na to upozorni lekára - a zmeria ti krčok- pre istotu. To magnézium je na uvoľnenie svalstva maternice.

pingu1
5. jan 2014

mne tvrdlo brucho hlavne v druhom trimestri a teda fest. neriesila som to, preslo to

mammaroma
5. jan 2014

Určite to treba povedať lekárovi. Mne sem tam tvrdlo od 24. týždňa, ale našťastie to nemalo odozvu na krčku maternice. Tiež som brala magnézium. A takéto tvrdnutie a pritom pobolievanie som mala dosť často počas chôdze, alebo nejakej aktivity, musela som vždy trocha postáť, alebo spomaliť.

foofee
5. jan 2014

mne tvrdlo od 17tt, od prvych pohybov, vela, casto a bolestivo, bola som skoro 2 tyzdne v nemocke na infuziach. Netreba to podcenovat, aby si to neodniesol krcok. Niekedy staci len zvysit magnezium, niekedy su potrebne az infuzie. Spomen to lekarovi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre