Ahojte, pri normalnom krvnom tlaku 119/73 mam zrychleny pulz (na 90-100). niekedy to vobec nepocitujem, niekedy ako busenie a niekedy ma strasne boli hlava... mate to aj vy niektora? mam sa bat? ci je to normalne? vdaka 🙂
Mala som to pri oboch tehotenstvach, presla som vysetreniami a zaver, vraj moje srdce bije za dvoch 😉 zvyseny tep je v tehu nirmalny. Aspon v mojom pripade bol, no bolesti hlavy uz mozu naznacovat problem. Spimen to na najblizsej poradni
tiez som sa na to pytala lekarky, ze je to normalne, mas zvyseny obsah krvi a srdce musi viac pumpovat
Pulz si upravíš tak, že športuješ. A keďže si teraz tehu, tak šport nepripadá do úvahy. Upraví sa to po pôrode a ak nie, tak dopomôžeš tomu napríklad aj rýchlou chôdzou. Teraz by Ti mohli pomôcť aj pravidelné dlhšie vychádzky. Samozrejme, netreba prekonávať seba samú a len dovtedy dokiaľ vládzeš. Máš to už len za pár, tak sa drž ... 😝
skus zvysit prijem magnezia ci uz vo forme tabletiek Galvex, alebo aspon mineralky - Magnezia...
aj ja mam vysoky pulz, tak do 100.. aj maly ma po mne. a este mi nikto nehovoril, ze by to bolo nenormalne 🙂
@anetiska a chudokrvna nie si? nizky hemoglobin? 🙂 to moze byt tiez pricinou, lebo hemoglobin viaze kyslik a ked je ho malo, musi srdce rychlejsie pumpovat, aby stihalo okyslicovat
Ja som dnes bola u internej, tiez mam rovnaky problem, akurat ze tlak mam nizky, mam si ho sledovat, pit vela tekutin, hlavne sa nestresovat (co sa niekedy lahko povie 🙂 ) Takisto odporucam magne B6, a skontrolovat krvny obraz. Ale pokial nemas pulz este vyssi, nie je dovod na paniku, v tehu je to normalne 😉
Taky pulz aky mas v tomto stadiu tehu je uplne normalny, nie zrychleny. Ja mam s pulzom problem uz dlhsiu dobu a v tehu sa mi to tak zhorsilo, ze som takto ku koncu vacsinou len prelezala - pulz v klude aj 110-120. Porodila som a teraz si chodim s pulzom 80 aj na 3h. prechadzky. Takze fakt to nie je nic vynimocne, proste to ber ako sucast tehu a neries. Mozes mi verit, ja chodim aj ku kardiologovi a v tehu som mala spravene vsetky mozne vysetrenia. Zaver: Normalny tehotensky pulz. Kym neodpadavas, nepocitujes dusnost, tak nie je treba panikarit.
Ja už roky mam tlak okolo 90/50 ale pulz cez80- 90 a viac. A je to ôk. Samozrejme po vyšetreniach. A teda u mňa to robí stres
A teda aj počas tehotenstva som mávala cez 100 a bolo to ok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A nie si v strese,ked Ti ho meraju?trosku nervozna??ja mavam 100/60 a niekedy pulz aj okolo 100