Je nebezpečný herpes pri ústach v 35. týždni?

tinka9284
20. jún 2015

ahojte, mali ste niektorá skúsenosť s herpesom pri ústach v tomto neskoršém štádiu tehu ? :(
všade čítam že herpes je nebezpečný pre dieťa :( mám celkom strach aby sa niečo nepokazilo keď sme tak ďaleko už ....a čím ste to preliečili aby zmizol ?

ďakujem moc za vaše odpovede

seahorse27
20. jún 2015

Pokial si uz niekedy v zivote herpes mala, tak to nie je nebezpecne....a v tomto stadiu uz nie je nebezpecna asi ani prva infekcia. Keby si mala herpes genitalis, tak by to bola indikacia na sekciu, ale takto je to v pohode. Ja som mala asi v 11.tt a nic sa nestalo...Ja som si na to davala Compeed naplaste, su super.

tinka9284
autor
20. jún 2015

ďakujem moc za radu - tie naplaste možem použit aj ked už mam pluzgier ?

jaja1979
20. jún 2015

@tinka9284 Herpes je znakom oslabenej imunity - najlepsie vela cerstveho ovocia a zeleniny, vitamin C, a na herpes najviac odporucam prikladat platky cerstveho zazvoru.
V tomto stadiu by sa babatku uz nemalo nic stat. Drzim palce.

seahorse27
20. jún 2015

@tinka9284 Najlepsie je pouzit ich hned na zaciatku, ked sa ti zacina robit herpes - vtedy je to najucinnejsie a vyrazne to skrati dobu liecenia. Mozes si ich ale dat kludne aj teraz. su vyborne aj preto, ze ten hepres uplne odizoluju a nikoho dalsieho uz nenakazis. Mozes sa aj bozkavat ;)

andrii
20. jún 2015

@tinka9284 , @seahorse27 ..mne zas tie náplaste nerobili dobre. herpes som po ich aplikovaní mala vždy horší a väčší a bolestivejší. pod tou náplasťou mi to mokvalo.prestala som ich používať. ☹

tinka9284
autor
20. jún 2015

@andrii ja to vyskúšam a uvidim - hlavne nech sa toho rýchlo zbavím

seahorse27
20. jún 2015

@andrii Kazdy na to asi inak reaguje. Pre mna je to jediny prostriedok, ktory mi pomaha, ziadny Herpesin ani Zovirax mi nikdy nezabaral. Je fakt, ze sa pod naplastou nevytvori klasicka chrasta - mne tam po zmiznuti pluzgierov zostane len cerveny fliacik, ktory je trochu vlhky. Vtedy uz naplaste prestanem pouzivat a necham to zaschnut.

pragmaticka
20. jún 2015

urcite sa nemusis bat!ja som mala herpes v 7tyzdni s potom znovu 5dni po termine porodu . vtedy mi akurat bolo povedane ze ak by som odrodila kym mam herpes, musim si davat masku aby som malu nenakazila. Odrodila som ale az 11po kedy mi uz herpes zmizol. mam krasnu malu dcerku 😉 Herpes je nebezpecny pre novorodencov do 2mesiacov. ak by si ho dostala znovu, davaj si rusku a casto umyvaj ruky aby to dietatko nedostalo. tie prve tyzdne by ho to mohlo uplne v najhorsom pripade az zabit, kedze nema este vytvorenu imunitu! Teraz v tehu sa ale uz nicoho nemusis bat ! 😉

tinka9284
autor
20. jún 2015

@pragmaticka Ďakujem moc za radu - to by človek fakt nepovedal čo všetko može byt pre male mimčo nebezpečné :(

seahorse27
20. jún 2015

Ja som tiez mala herpes po obidvoch pôrodoch - asi ma tie porody riadne vystavili 🙂 Po prvom som nosila rusko a herpesisko bol ako svet, vtedy este Compeed neboli, alebo ja som o nich nevedela. Teraz po druhom porode som si hned dala naplast a uz som rusko nemusela nosit...a herpes sa poriadne ani nevytvoril, o 4 dni uz nebolo po nom ani stopy.

tinka9284
autor
7. júl 2015

@seahorse27
@andrii
ozyvam sa trocha neskor ale vyskúšala som tie naplaste a ozaj mi pomohli o 4 dni bol uplne preč 🙂 Ďakujem pekne za radu

andrii
7. júl 2015

@tinka9284 ...to som veľmi rada...každému pomáha niečo iné...asi len treba skúšať,čo komu viac sadne 😉 ...pekné,že si sa ozvala a dala vedieť 😉

seahorse27
7. júl 2015

@tinka9284 to som rada😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre