Je možná interrupcia v 5. mesiaci?

timea_78
11. sep 2024

Ahojte, bol niekto na interupcii v 5 mesiaci ? Som v zlej životnej situácie.

barka1
11. sep 2024

@timea_78 V 5.mesiaci interupcia nie je možná.

wewuliatko174
11. sep 2024

@timea_78 interrupcia nie ale adopcia, hniezdo záchrany je nato. Anonymný pôrod

kavasmliekom
11. sep 2024

@timea_78 a v 12tyzdni si bola ešte v dobrej?

domka222
11. sep 2024

Ako píše
@barka1. U nás nie je možná, pokiaľ nie je plod poškodený.Tu už musíš ísť cestou hniezda záchrany, utajeného pôrodu

gabriela2952
11. sep 2024

@kavasmliekom ta sa môže zmeniť zo dňa na deň... tak sí si túto štipľavu poznámku mohla odpustit

kikahub
11. sep 2024

cakam tu nejake hejtovacie komentare o chvilu. jeden sa tu uz vyskytol. clvoek ani nevie ako sa mu moze zmenit zivot behom jedneho dna nie to este dvoch mesiacov @kavasmliekom
a nie v tomto mesiace je uz dieta velke na interupciu. ostava ti este moznost dieta donosit a dat na adopciu resp. hniezda zachrany.

jaskolka
11. sep 2024

Nie. Ak tam nie sú závažné zdravotné dôvody, tak to možné u nás nie je. Existuje anonymný pôrod, alebo adopcia. Aj hniezdo záchrany poprípade.

martinka13
11. sep 2024

Hniezdo záchrany

derdia
11. sep 2024

Odovzdaj to do Bozich rúk... A ver ze sa stane niečo uzasne🙏😊♥️

klarissa25
11. sep 2024

Nie. Už je neskoro na interupciu. Osobne nemám nič proti prerušeniu tehotenstva keď ma na to žena dôvod akýkoľvek...ale teda v 5 mesiaci určite nie..už máš jedno dieťa....keď ho nechceš tak sú aj iné možnosti

maranco
11. sep 2024

@jaskolka anonymný pôrod je bezpečný v prostredí nemocnice, namiesto domáceho pôrodu a odniesť dieťa do hniezda, a dieťa je tiež právne rýchlejšie voľné ako pri adopcii + anonymný pôrod bude v utajenom režime, ani zdravotná poisťovňa nebude mať záznam o pôrode

kavasmliekom
11. sep 2024

@gabriela2952 ale zase nie až tak drasticky, že hneď treba zabíjať dieťa. Hádam ma partnera, keď ju opustil, tak ma rodinu, má prácu, ak nie, tak nejaké úspory, niekde býva, či bude bývať sama, či s dieťaťom, tak vsrtko sa dá poriešiť. Vždy sa dá odraziť z dna.len treba chcieť.

mamatroch
11. sep 2024

Ahoj @kavasmliekom!

Nevahaj sa obratit sa na poradnu Alexis, su tam kompetentni ludia, ktori vedia poradit prave v takychto situaciach. Poradenstvo je anonymne a bezplatne. Viem, ze kedysi poskytovali (a predpokladam, aj stale poskytuju) aj prakticku pomoc, my sme cez nich napr. darovali mamine v nudzi postielku po nasej dcere.
Nech uz je Tvoja situacia akakolvek (ci uz rodinne alebo financne, zdravotne...) problemy, ozvi sa im a verim tomu, ze najdu sposob, ako Ti pomoct.

https://alexisporadna.sk/

kavasmliekom
11. sep 2024

@mamatroch ja nepotrebujem. Si si zmylila adresáta

gabriela2952
11. sep 2024

@kavasmliekom mňa by len zaujímalo, ako to môžeš ty vedieť, že zmena nebola drastická? Sú rôzne životné situácie a áno aj také kde ti nikto nechce pomôcť.

kavasmliekom
11. sep 2024

@gabriela2952 ale nepíše, aká situácia nastala, že tak uvažuje.

domka222
11. sep 2024

@kavasmliekom však to ani písať nemusí, je to len a len jej vec

kavasmliekom
11. sep 2024

@domka222 no veď áno. A každý si tu preto môže napísať názor. Len som sa opýtala ci v 12tyzdni bola v dobrej a keď to objasní, sa jej ospravedlnim za tieto slová, ktoré som tu napísala. Stále si stojím za svojím, že z dna sa dá odraziť a netreba hneď zabíjať dieťa

teki1
11. sep 2024

Čo potrebuješ,aby sa ti situácia zlepšila? Je nás tu dosť,čo vedia pomôcť.Mozno len hormóny,alebo si proste nevieš momentálne poradiť s niečím,že ťa napadol potrat,ktorý už nie je možný.Dieťa donos a daj na adopciu,ale dovtedy sa situácia možno zlepší a bude dobre,rozmyslíš si to a dieťatko si necháš.

januska12323
11. sep 2024

V piatom mesiaci už nemôžeš mať interrupciu. Už môžeš len porodiť a dať dieťa na adopciu.

luccija
11. sep 2024

@timea_78 anonymný pôrod a dieťa si adoptuje rodina, ktorá sa o neho postara.

jaskolka
11. sep 2024

@maranco ja viem. Ja som len napísala autorke, aké má možnosti

viestta
11. sep 2024

@maranco do hniezda zachrany zeny ulozia aj deti, ktore boli riadne porodene v nemocnici, nie len z domacich porodov.

maranco
11. sep 2024

@viestta to ma nenapadlo, že príde domov z pôrodnice a potom si rozmyslí že dieťa už nechce tak ho "vráti" do hniezda ako tovar z eshopu
ale stále lepšie ako keď ho vyhodí do kontajnera

Čo potom s rodným listom a prehliadkou u pediatra, keď oficiálne narodené dieťa "zmizne"? Nikto nebude pátrať kde je, ako sa ho zbavila?

viestta
11. sep 2024

@maranco nuz, ty si este nebol v kozi zufalej matky, takze sa nevyjadruj o "tovare v eshope". Je to znevazujuce a urazlive, trosku empatie a citu by ti nezaskodilo, pretoze ak sa zena vzda vlastneho dietata musi mat na to sakra dovody, ale to ty asi nechapes.

kiki68
11. sep 2024

@maranco kvoli tomu to predsa existuje, ze to dieta moze byt v bezpeci a mat novu rodinu. Pretoze zeny mozu byt v nudzi aj po porode, urcite tam nikto neda dieta len tak zo srandy

really8
11. sep 2024

@viestta
@kiki68 baby trosku si to idealizujete. Kamoska pracuje v porodnici a divili by ste sa ake dovody maju zeny co odtial utecu. A nie su to sakra vazne dovody.

lenkasarka
11. sep 2024

@really8 áno,95% osadničky

really8
11. sep 2024

@lenkasarka vobec nie

bambieblue
11. sep 2024

@timea_78 v Osvienčime by ti za čias fašizmu urobili bez problémov... Ináč si zabila 😂😒😪

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre