Ahojte, bol niekto na interupcii v 5 mesiaci ? Som v zlej životnej situácie.
@timea_78 interrupcia nie ale adopcia, hniezdo záchrany je nato. Anonymný pôrod
@timea_78 a v 12tyzdni si bola ešte v dobrej?
@kavasmliekom ta sa môže zmeniť zo dňa na deň... tak sí si túto štipľavu poznámku mohla odpustit
cakam tu nejake hejtovacie komentare o chvilu. jeden sa tu uz vyskytol. clvoek ani nevie ako sa mu moze zmenit zivot behom jedneho dna nie to este dvoch mesiacov @kavasmliekom
a nie v tomto mesiace je uz dieta velke na interupciu. ostava ti este moznost dieta donosit a dat na adopciu resp. hniezda zachrany.
Nie. Ak tam nie sú závažné zdravotné dôvody, tak to možné u nás nie je. Existuje anonymný pôrod, alebo adopcia. Aj hniezdo záchrany poprípade.
Hniezdo záchrany
Odovzdaj to do Bozich rúk... A ver ze sa stane niečo uzasne🙏😊♥️
Nie. Už je neskoro na interupciu. Osobne nemám nič proti prerušeniu tehotenstva keď ma na to žena dôvod akýkoľvek...ale teda v 5 mesiaci určite nie..už máš jedno dieťa....keď ho nechceš tak sú aj iné možnosti
@gabriela2952 ale zase nie až tak drasticky, že hneď treba zabíjať dieťa. Hádam ma partnera, keď ju opustil, tak ma rodinu, má prácu, ak nie, tak nejaké úspory, niekde býva, či bude bývať sama, či s dieťaťom, tak vsrtko sa dá poriešiť. Vždy sa dá odraziť z dna.len treba chcieť.
Ahoj @kavasmliekom!
Nevahaj sa obratit sa na poradnu Alexis, su tam kompetentni ludia, ktori vedia poradit prave v takychto situaciach. Poradenstvo je anonymne a bezplatne. Viem, ze kedysi poskytovali (a predpokladam, aj stale poskytuju) aj prakticku pomoc, my sme cez nich napr. darovali mamine v nudzi postielku po nasej dcere.
Nech uz je Tvoja situacia akakolvek (ci uz rodinne alebo financne, zdravotne...) problemy, ozvi sa im a verim tomu, ze najdu sposob, ako Ti pomoct.
@mamatroch ja nepotrebujem. Si si zmylila adresáta
@kavasmliekom mňa by len zaujímalo, ako to môžeš ty vedieť, že zmena nebola drastická? Sú rôzne životné situácie a áno aj také kde ti nikto nechce pomôcť.
@gabriela2952 ale nepíše, aká situácia nastala, že tak uvažuje.
@kavasmliekom však to ani písať nemusí, je to len a len jej vec
@domka222 no veď áno. A každý si tu preto môže napísať názor. Len som sa opýtala ci v 12tyzdni bola v dobrej a keď to objasní, sa jej ospravedlnim za tieto slová, ktoré som tu napísala. Stále si stojím za svojím, že z dna sa dá odraziť a netreba hneď zabíjať dieťa
Čo potrebuješ,aby sa ti situácia zlepšila? Je nás tu dosť,čo vedia pomôcť.Mozno len hormóny,alebo si proste nevieš momentálne poradiť s niečím,že ťa napadol potrat,ktorý už nie je možný.Dieťa donos a daj na adopciu,ale dovtedy sa situácia možno zlepší a bude dobre,rozmyslíš si to a dieťatko si necháš.
V piatom mesiaci už nemôžeš mať interrupciu. Už môžeš len porodiť a dať dieťa na adopciu.
@viestta to ma nenapadlo, že príde domov z pôrodnice a potom si rozmyslí že dieťa už nechce tak ho "vráti" do hniezda ako tovar z eshopu
ale stále lepšie ako keď ho vyhodí do kontajnera
Čo potom s rodným listom a prehliadkou u pediatra, keď oficiálne narodené dieťa "zmizne"? Nikto nebude pátrať kde je, ako sa ho zbavila?
@really8 áno,95% osadničky
@lenkasarka vobec nie
@timea_78 v Osvienčime by ti za čias fašizmu urobili bez problémov... Ináč si zabila 😂😒😪
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@timea_78 V 5.mesiaci interupcia nie je možná.