Ahojte ženy, co myslite, mam sa obávať ked podla ms ktorú mávam pravidelnú ako hodinky a ovulácia 14-15. DC ma môj plod v 8+5tt veľkosť 8+1? Lekar povedal ze je menší, Akcia srdca potvrdená. Mali ste to aj vy?
Môj dr vždy odmerá o pár dní menšie. Keď dáš 10 lekárov k tomu istému sonu, tak každý ti odmerá trochu inak..
to je úplne v norme. nechápem, že ten doktor povedal, ze je menší...úplne zbytočný komentár.
4 dni je úplne v pohode 😊 keby niečo nebolo v poriadku, lekár by to určite riešil
ja som dcerku mala o 2 tyzdne mensiu, stresovali ma cele tehotenstvo (este ma kvoli tomu aj hospitalizovali) a narodila sa den po TP 3080g, uz by som sa neupinala tak strasne na tie sproste tabulkove hodnoty a merania
Ja mám dieťa menšie o 2 týždne 😄 Termín podľa ms je len predbežný. Lekár ti stanoví presný termín podľa sona cca v 10tt kedy bude mať plod uz aspoň 2cm. Máš nejakého divného doktora že to v takomto štádiu vôbec rieši. Je to úplne normálna vec
Ano, mala. Nakoniec z toho bol zamlcany potrat - prestalo sa vyvijat. Ale to samozrejme nemusi byt tvoj pripad ;) 🍀
@hederamonstera toto budúcej mamičke stresujúcej už len z malej odchýlky veľmi nepomôže 😏 Je mi ľúto že sa ti to stalo ale osobne si myslím že chcela skôr upokojiť ako vystrašiť. Pre toto nečítat rady na MK 😄
@kkovacovak nemyslela som to vobec zle, ale taky je proste zivot. Autorka sa pytala, odpovedala som. Ano, mohla som si to nechat pre seba, viem. Ale tak aj takato je realita.
je to uplne bezne 🙂 kedze pri prirodzenom pocati vlastne nikdy na 100% nevieme kedy sme ovulovali, kedy sa ti dvaja "nasli", kedy sa spojili, doputovali do maternice atd. tak si dovolim tvrdit, ze vo vacsine pripadov, kedy nebolo umele oplodnenie, odsledovana ovulacia atd. su tie odchylky fakt bezne - hlavne bavime sa o menej ako mili-metroch aktualne = staci, aby lekar kusocek menej "potiahol" pri merani CRL a bum, odchylky do tyzdna sa ani neriesia lekari - moj drobec napr. je od zaciatku o viac ako tyzden vacsi a beztak mi neupravili termin porodu ani nic a potom v neskorsich tyzdnoch je stale nieco vacsie/mensie, ja dnes po poradni som sa dozvedela, ze ma velku hlavu (aj minule mal hlavu a stehno, ze bude po otcovi) 😂😂 ty mas realne styri dni, to fakt nie je dovod na obavy, uzivaj si tehotenstvo a spolajni sa na lekara ak on sa tvari, ze je vsetko v poriadku, bude to tak 🤞🏻🍀
@hederamonstera áno ja viem len je to také nepríjemné čítanie ak má stresy 🙂 ono v týchto začiatkoch je to 50:50 a to si tiež musí autorka uvedomiť. Aj v tvojom prípade to mohla byť len zhoda náhod. Samozrejme treba byť nastavená že stať sa môže čokoľvek.
Ja mám - 5 dní.Ale ja som mala nepravidelnú menštruáciu
Ďakujem dievčatá za reakcie 🙂 dnes na sone som vďaka “úžasne ochotnemu” lekárovi videla malé asi tak na pol sekundy bielu machuľu a k tomu to co mi povedal o veľkosti bábätka ma zneistilo... nesla som šťastná domov tak ako som si predstavovala, minule mi ukazoval hlavu ruky nohy detailne a dnes sa moc ponáhľal.
Tak ono v prvom trimestri má právo robiť len jedno sono lebo poisťovňa to prepláca len raz. To už je na dobrej vôli samotného dr že to robí pravidelne. Netreba sa stresovať nie je to nič zvláštne. Tí doktori to niekedy podajú takým štýlom že to vyzerá ako koniec sveta. Mala som na začiatku rizikové a od viacerých som počula že "nooo buď vydrží alebo sa potratí" a povedia to s takým tónom ako keby ti diktovali recept na štrúdľu. Oni to berú inak a niekedy na to nemyslia že to žena bude rozoberať do detailu a môže sa tým dosť trápiť. Takže kľud všetko bude v poriadku 😉
Ja som presne vedela den kedy sme splodil našu dceru a mala.som byt v 8t, lekár povedal ze som v 6t. Takže 2tyzdne rozdiel. Dcera sa narodila v 42t a je úplne zdrave bystré sikovne dieta
A to by som ešte vedela rozprávať aká sa mala narodiť 2500g a vraj bude veľmi mala a nakoniec mala 3300g
Absolútne sa nestresuj tými ich meraniami
Ja tak viem, že odchýlka 2 tyzdne je ešte ok, takže u Teba je to v pohode. (ja tak viem znamená, že som to od niekoho pocula alebo niekde citala, ale uz nepamätám kde... mam 2 deti, takže som to tiež riešila...)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
to su len 4 dni, to nic nieje, drobec to urcite dobehne ☺️