Je lekár povinný oznámiť pravdu?

9. júl 2021

Dobrý deň. Možno mi už iba hrabe a hrá nemocničná atmosféra na mozog ale chcem sa spýtať. Ležím už 3 týždne v nemocnici tehu. Dneska som mala sono prietokov. V konečnom dôsledku vraveli že všetky prietoky aj v hlavičke vyzerajú byť v poriadku. Ale tým že som prvorodička sa obávam totiž ako som tam ležala lekár mi dlho sledoval a veľa krát opakovane sledoval hlavičku. Áno bábo sa aj veľa mrvilo možno aj preto. Ale dosť ma vystrašilo že to sledoval tak dlho už teraz mám v sebe z toho taký divný pocit. Ak si lekár nie je niečím istý nemôže mi povedať že je to ok? Ak sa mu niečo nezdá musí mi to oznámiť však? Áno už som príliš paranoidna ale už som tu dlho a možno mi to hrá na mozog 😃.. Prajem si proste len zdravé bábätko 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
9. júl 2021

Áno, si paranoidna. Dlho sledoval, aby mal istotu. Keby pozrel krátko, myslela by si si, že dačo zanedbal🙂 neboj ,kľud a pokoj.

autor
9. júl 2021

@ukulela ďakujem 🙏

kacena4
9. júl 2021

ano si paranoidna, aj ja som bola ked som tam lezala mesiace... neboj vsetko robia pre dobro babatka a teba drz sa

autor
9. júl 2021

@kacena4 ďakujem veľmi pekne 🙏

lolazmola
9. júl 2021

No neviem ci to chceš počuť ale ja mam inú skúsenosť pri prvom dieťati som bola cca 4 týždne v nemocnici pred vyvolanie pôrodu. Hospitalizovali ma pre vysoké ozvy polodu ale tie sa upravili a nebol zjavný dôvod prečo som tam. Na meranie prietokovp som chodila 2x denne neraz sa stalo ze dvaja Dr. To cez ultrazvuk pozerali a nik mi nechcel povedať ze o co ide. Až potom som raz pri tlačila na jednu mladú Dr. Ze už by bolo ja čase vedieť ze co je s bábätkom. Tak ta mi povedala ze majú podozrenie ze ma obmotany pupocnik okolo krku.
Tod moja skúsenosť

evulincula
9. júl 2021

hmmm viem si predstavit ze ta to asi moc vystrasilo, no myslim si, ze ak by sa mu nieco nezdalo, tak by ti to bol proste povedal, alebo by si zavolal na konzultaciu nejakeho doktora kolegu

autor
9. júl 2021

@lolazmola to bolo v ktorej nemocnici prosím Vás?

autor
9. júl 2021

@evulincula pevne verím, ďakujem 🙏

deti95060810
9. júl 2021

buď rada že to aspoň sledoval...moje soná boli niekoľkosekundové....žiaľ pri jednom sa to neskoršie ukázalo ....
Keby bolo niečo zlé tak ti to povie. Nemá dôvod ti to zatajovať...

autor
9. júl 2021

@deti95060810 ďakujem 🙂

lilitela
9. júl 2021

Mozno si nebol isty a potreboval dlhsiu konktrolu. Na druhej strane, ak by tam nieco bolo, nieco co sa da presnejsie odkontrolovat az o par dni, malo by vyznam ti to hovorit, stresovat ta teraz?, a potom po par dnoch totalnej psychickej sebatortury by ti uz s istotou povedal, ze je vsetko ok, po dalsom overeni?

julia2018
9. júl 2021

Mne sa stalo, že mi zatajoval lekar pravdu. Byt na tvojom mieste, tak žiadam nezávislý názor.

ziarifka
9. júl 2021

Ležala som v 37 tt v nemocnici, každú jednu vizitu a konzultáciu s lekárom som počúvala, že je všetko úplne v poriadku. Až keď som sa pýtala na reverz domov, keďže mi nič nie je, tak mi lekárka povedala, že výsledky nemám dobre. Ale keďže nie sú ani veľmi zlé, tak ma.nechceli vystrašiť a majú internú dohodu, že hraničné výsledky hlásia pacientom ako dobré.

hori
9. júl 2021

nema dovod zatajovat, ale nema dovod ani hovorit, svoje dohady a domnienky urcite nepovie. situaciu vysvetli, az ked z nej vyplyvaju dalsie zakroky a udalosti, ludovo povedane, ty ako laik - co sa neopytas, nevies.

luccija
9. júl 2021

@ziarifka robili to pre tvoje dobro.
Nikdy sa nedozvieme úplnú pravdu aj s tým pupocnikom čo by žena narobila?len by ju vystrašili.ale autorka buď rada, že bolo vyšetrenie dôkladne a na vizite sa opýtaj pre istotu ešte raz a kľud...

andreatytler
10. júl 2021

Ja si myslim ze doktor nevyslovi diagnozu ak ma len podozrenie. Castokrat potrebuje urobit dalsie vysetrenia ale pacientovy nepovie svoje podozrenie (co je urcitym sposobom spravne). Ale vtedy vznika v cloveku paranoja. Skus sa opytat na rovinu a povedz im ze ich spravanie v tebe vzbudzuje pochybnosti a strach.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre