Je hematologické vyšetrenie v tehotenstve také dôležité?

10. aug 2023

Ahojte. Bola som u gynekológa na krvi počas bežnej poradne kde mi vyšiel veľmi nízky hemoglobín. Nasadil mi Tardyferon a k nemu nejakú kyselinu listovú. Mala som prísť o týždeň na kontrolný odber krvi. Ale keď som k nemu prišla ani mi nerobil kontrolný odber iba mi rovno vypísal žiadanku na hematológiu. Teda bez toho aby vedel či mi tá jeho nasadená liečba zabrala alebo nie na tento problém. Avšak snažila som sa dovolať na hematológiu a po dvoch hodinách márnych pokusov mi konečne zdvihli s tým, že voľné termíny majú až po novom roku. Respektíve že až v novembri budú dávať na najbližší polrok termíny. To ja už budem mať dávno po pôrode. Povedala mi že jedine v prípade ak by môj doktor zavolal im ak ide o niečo akútne tak by ma vyšetrili a zostali by aj po pracovnej dobe. Načo sestrička môjho gynekológa ktorej som hneď volala povedala že to nie je také akútne takže to nie a že mám skúsiť v inom meste ale tam mi povedali že ak nie som z mesta tak neberú lebo majú toho tiež veľa. A teraz vlastne neviem že čo mám robiť. Keď sa neviem dostať k vyšetreniu ktoré odo mňa chce môj gynekológ. Myslíte že je také nutné toto vyšetrenie?

lucka_ke
10. aug 2023

anémia v tehotenstve sa musí podchytiť, nech ti urobí kontrolný odber gynekológ, prípadne volaj do zdravotnej poisťovne nech ti povedia kam máš ísť... stále tvrdia, že odborných ambulancií je dostatok, držím palce

deti95060810
10. aug 2023

ja by som to nechala tak... však krv ešte bude brať...

any_soj
10. aug 2023

Nedaj sa odbiť sestričkou, hovor s doktorom.

palculienka40
10. aug 2023

Mna v tehotenstve vzdy brali bez objednania akutne na hematku pri nizkom hemoglobine. Zober si papiere a chod tam osobne. V ktorom si tyzdni? Mavam nizke zelezo co v teho vzdy znamena anemiu co je rizikove v tehotenstve. Rovnako ma brali an na endokrinologiu v tehotenstve do tyzdna. Tehotne musia zobrat. Drzim palce.

domiklik
10. aug 2023

Aký máš, hemoglobín? Mne bola diagnostikovana stredné ťažká anémia, doktor dal maltofer, je to zelezo plus kyselina listová, približne to isté čo ty, a už nič neriešil.... V minul tehotenstve tak isto...

autor
10. aug 2023

@domiklik ja si myslím že to nie je so mnou až tak zle ale je to len môj pocit ale teda pozerala som teraz do papierov a mám tam napísaný Hemoglobín 99. A ja sa teda do toho absolútne nerozumiem a neviem že či je to moc znížené ale s tým že tá spodná hranica je 124 mi to nepríde až tak zle.

autor
10. aug 2023

@palculienka40 skúsim si tam teda zbehnúť osobne zajtra a obehať si teda všetky tie ambulancie. Lebo to dvíhanie telefónov nekomentujem. Je to lepšie asi osobne.

hruska91
10. aug 2023

A za týždeň s tardyferonom by sa ti aj tak nedvihlo, to je na dlhšie. Držím palce len ber poctivo 🙂 🤰🏻

domiklik
10. aug 2023

Ja mam 97... Proste si anemicka, užívaj to co ti predpísal, pripadne ak ti to nebude robiť dobré, nech to zmení...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre