Je ešte nejaké riziko potratu v 11tt zamlknuty potrat alebo spontanny?
Šanca je vždy, až kým sa to nezačne volať predčasný pôrod 🙃.
Pre konkrétnu pravdepodobnosť pozri napríklad https://datayze.com/miscarriage-chart, kde môžeš aj zadať svoje fyzické údaje.
Ja som potratila v 14 tt a 18 tt, plus dve deti mám. Ale štatisticky čím vyšší týždeň, tým lepsie
Ja som potratila v 12t ...
jasne ze je-bohuzial.... ja v 16tt spontanny (do 15tt bolo u mna vsetko v max poriadku)
riziko potratu je stale. sestra potratila v 31tt. treba brat ohlad na svoje zdravie cely cas.
@lienoccka85 v 31tt potrat? to uz je skôr predcasny porod? ci?
@lucia7933 nemuselo byt babatko uz zive 😥
Tak najvyššie riziko je do toho 12 týždňa. Potom už klesá, ale nikdy to bohužiaľ nie je na 100 %záruka, ze po tomto týždni už sa nič nemôže stať.
@babulkomale vo vyššom stupni tehotenstva (aj keď bábätko už nejaví známky života) sa to už neberie ako potrat, ale predčasný pôrod mŕtveho plodu.
@lienoccka85 v 31 TT nie je potrat , buď predčasne porodila a následne dieťatko zomrelo ,alebo dieťa zomrelo v maternici ,a sestra ho porodila a pochovala
Ja som potratila v 6 ,10 týždni a 2 dní pred termínom mi zomrela nenarodena dcérka .
Stať sa môže vždy ,avšak každým týždňom životaschopnosť plodu je vyššia ,a ten 13-14 týždeň je taká pomyselná hranica u mnohých
@tanyan aha ,to zas neviem ,že odkedy sa nenarodené deti pochovávajú . Moja dcérka bola zdravá , pupočník sa jej omotal okolo krku . Po pôrode som ju dlho ešte mala v náručí a pochovala som si ju . Neviem si predstaviť ju nechať v nemocnici ako biologicky odpad . Bolo to hotové 3,5 kilove bábätko s vlaskami ,so všetkým . Len vyzerala ,že spí .
@zafir01 V tvojom prípade tomu rozumiem. Ja som mala to šťastie, že som nemala žiadny mimotelový kontakt. Mne bola pri bežnej kontrole zistená absencia srdcovej aktivity. Príčinou bol hranične krátky pupočník, ktorý bol tesne obtočený. Nakoľko im od zistenia tejto skutočnosti trvalo 6 dní, kým sa to podarilo dostať von (použili na mňa všetky možnosti na vyvolanie pôrodu), tak tam už začal bunkový rozklad a ja som už bola psychicky vysporiadaná a ani nebolo vhodné / možné, aby sa na to ktokoľvek pozrel.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
hovori sa ze prvy milnik je 13 tt.. potom este do 20 tt je tiez riziko..samozrejme cim pokrocilejsie tehotenstvo tym sa sanca na pitrat znizuje ale nie je nic vylucene donsekundy kym neporodis zdrave zive dieťa.s tymto sa pasuje kazda tehulka .