Ahojte žienky.. som v 32tt a už cca od 23tt som začala mať problemy s kostrčou.. pri dlhšom sedení alebo státí alebo chodení ma začala bolievať... teraz ma boli celý spodok celá panva a vystrelujú mi až kŕče od krížov alebo kostrče do bedier..už po 15minutach co sedim alebo stojim.. je to dosť silná bolesť.. nevuem sa ani postaviť z postele zohnút sa obuť alebo na zachod si sadnúť a vstaþ je tiež umenie...mám nariadený kludovy režim ale aj tak to boli..gyn ma poslala ortopedovi...chcem sa spytat či máte niektorá skusenosť s týmyto bolesťami a či vám ortopéd odporučil rodiť cisárskym... pripadne či ste rodili cisarskym ešte pred TP...Ďakujem
Ja som mala neskutočné bolesti pri prvom tehu. Pre dobrý pocit navštív lekárov, ale telo sa Ti pripravuje na pôrod a rozťahuje sa Ti panva. Každý to zvláda a prežíva inak. Niekto nemá bolesti. Ja som mala bolesti riadne, ale zato som mala super pôrody. Takže ber to tak, že máš nábeh na menej bolestivý pôrod... 😀 A rodiť cisárskym je blud. Mal by Ti to odporúčiť gynekológ a nie ortopéd.
@ivetkab Nie je to az tak blud, lebo ortoped moze doporucit cisarsky vzhladom na nejake problemy s chrbticou atd. @iwka242 No nemyslim, ze prave kvoli bolesti v panve pred porodom tak spravi. Lebo tie bolesti su opodstatnene. Ja sa tiez neviem prehodit v posteli na druhy bok, ked vstaviam v noci, tak ako 90 rocna babka.. ale neriesim. Budem riesit iba keby som mala problemy po porode. Hybat sa viem, neumieram. Tak preto tak.
Ved ked si nie si ista, zajdi za nim a porad sa, nic tym nepokazis.
Kamoska toto mala, chodila len s velkymi bolestami ako kacka, nemala sancu tlacit pri takych bolestiach, mala sekciu kvoli tomu a mala tam nieco prasknute, ako jej potom zistili.
Inak ten SM system sa moze cvicit aj v tehotenstve, pripadne tehu cvicenie,velmi to pomaha na chrbticu
ahojko na to aby si rodila cisarskym musis mat vaznu diagnozu chrbtice ktora ti prekaza v prirodzenom porode nie len "bolesti". ortoped ta vysetri a uvidis. ako ti pise jul11 ten smsystem je perfektny ten ti na 100% pomoze ak budes pravidelne cvicit s nim bolesti ti odzneju urcite pri roztahovani panvi pri priprave na porod az tak nie ale co sa tyka chrbtice bude lepsie tiez treba menit postoj, chodzu, manipulaciu s bremenom toto vsetko ovplivnute krizovu chrbticu tkoru mas teraz extremne zatazenu narastajucim bruskom. poznam maminy ktore maju diagnozu s kostrcou a viackrat rodili prirodzene, takze je to individulane. osobne ti odporucam radsej rodit prirodzene pretoze po cisarskom je to des to pooberacne zotavovanie a starosltivost o drobca ja osobne uz to viac nechcem zazit. radsej porodim s bolestami v krizoch ako s jazvou na bruchu 😉
neviem, ale mne to pride ako uplne bezny posledny mesiac tehotenstva.....panva, tak ako aj vsetky vaziva sa tak ako aj tlakom tak aj hormonmi natahuju, roztahuju.....pripravuju na porod.....
ja som takto pri vsetkych troch behala posledne mesiace a pri porodoch citila nie ze rodim, kontrakcie....ale iba krize.....
je dost pravdepodbne ze aj noha ti o cislo narastie a uz nikdy sa do povodneho stavu nevrati 🙂
....netreba dlho sediet....netreba dlho stat....netreba dlho lezat.....menit polohy....trosku cvicit....
otazka: kolko kg si pribrala?
ale ak to vazne povazujes za neznesitelne, samozrejme pri kazdej jednej pochybnosti je dr. na mieste.
Ahoj, ja som mala podobne bolesti. Diagnoza znela: symfyzeolyza. Ortoped odporucil rodit cisarsky. S tym ze ortoped odporuci ale porodnik rozhodne. Posledne 2 mesiace som mala rizikove tehotenstvo, chodila som na rehabilitacie kde sme posilnovali panvove dno, aby som vobec dokazala do konca tehotenstva chodit. Moja dcerka sa vsak na svet poponahlala. 6 minut a bolo po prirodzenom porode, nestihli ani pichnut epiduralku. Nastastie bola malinka 2400g, takze moja panva to chvalabohu vydrzala. Mala som stastie ze to tak dopadlo. Keby som mala s tou panvou rodit 4 kilove dietatko (to sa bezne take deti rodia), tak neviem neviem.
V kazdom pripade Ti drzim palce a prajem vela sil.
ja som asi v osmom mesiaci zacala pocitovat tiez take bolesti,vystrelovali mi hlavne do noh a krizov,bolo to uz take zle,ze ma hospitalizovali na gynekologii,ale to som sa uz premiestnovala iba pomocou barli,na lavu nohu som ani stupit nemohla,sadnut na zachod bol pre mna utrpenie,zostala som tam az do porodu,vysetrenie neurologicke znelo -asi pricviknute nervy,nic ostatne sa nemohlo,kedze nejaka magneticka ci ct v tehotenstve neodporucuju,nezniesl a som ani paralen,rodila som cisarsky,kedze som mala problem aj nohy roztiahnut,po porode som bola na ct,kde sa zistilo,ze ma vysunutu platnicku,...zotavovanie bolo hrozne,barle so pouzivala este asi 2mesiace a tak nejako som to potom rozchodila...rozhodne vyhladaj ortopeda aj inych odbornikov ako sa vyjadria oni k tomu a co odporucaju,ja neviem,ako by som dopadla,keby som rodila prirodzene mojho 4kiloveho chlapceka
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja osobne az take problemy nemam a nemala som ani pri prvom...ale...mozes mat pricviknuty nerv alebo ak si mala uraz, ze si dakedy, hoci aj ako mala spadla na zadok, kostrc, mozes mat ju vsunutu dovnutra, pripadne aj do boku a moze utlacat nervy, samozrejme, zhorsuje sa to tym, ze sa kosti posuvaju v tehotenstve, povoluju vazy a tak...neviem, ci sa v tehu moze MRI, skor asi nie, ale dobry ortoped to posudi mozno aj bez tohto. Lenze lieky ani obstreky asi davat nebudu, to by som sa bala aj brat. Ak posudi, ze radsej cisarsky, tak asi neriskovat, ale sla by som za viacerymi odbornikmi, aj neurologom.
A po porode, uvidis, ako sa to bude vyvijat, vyhladala by som kvalitneho terapeuta Dornovej metody, mne tato metoda pomohla napravit kostrc a driekovu chrbticu, plus cviky SM system, nie je to narocne na cas, da sa cvicit par minut denne aj pri babatku. Spevneju svaly, chrbtica bude pevnejsia a nemali by sa tak pricvikavat nervy. Kontakty na dobrych terapeutov su napr. na strankach Zuzany Prouzovej, u nej som si robila aj kurz,...