Je bezpečné ísť k zubárovi počas tehotenstva a korony?

19. nov 2020

Ahojte, chcela by som sa spýtať som objednaná ku zubárovi kvôli kazu a som v 20tt a mám strach, nie kvôli vŕtaniu ale kvôli situácii v ktorej sme (korona) že práve teraz musím ísť tehotná k zubárovi, je to bezbečne ? Alebo radšej nemám ísť ?

nikpa
19. nov 2020

Ja si myslím, ze nebezpečnejsi je pokazený zub ako korona u zubára.

veronikaszabova
19. nov 2020

Radsej navsteva zubara, ako bolest zuba, ked si nemozes dat poriadne ani ziadne tabletky.

bambuslienka
19. nov 2020

podla mna v pohode, oni velmi dbaju na hygienu. ja som bola tiez okolo 27tt asi pred mesiacom, a naozaj lepsie teraz ako neskoro

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuchtturm
19. nov 2020

My nevieme, aky hlboky mas ten kaz a ci tvoj zubar alebo jeho zdravotna sestra nemaju akurat koronu. Takze sa musis rozhodnut sama.

oblecenie99
19. nov 2020

Ak ťa to trošku ukľudní, ja som musela k zubárke a aj na dentálnu hygienu (bolo to nevyhnutné) so synčekom - 10 mesiacov, dokonca prvýkrát mal menej. Manžel v práci, nemal mi ho kto postrážiť..ja som mala zub v r*ti, presne pre to, lebo som návštevu a termíny odkladala pre súčasnú situáciu ešte v lete, no a skončila som s bolesťami, kedy sa už nedalo čo odkladať, a navyše v ešte horšej pandemickej situácii. Tiež som mala strach, ale doktorka ma upokojovala, že tam majú všetko čo sa dá sterilné a určite je to tam pre mňa a pre dieťa bezpečnejšie, ako napr. v obchode (nechodím s ním do obchodu). Majú tam ten prístroj, ja neviem ako sa to volá :D ale sterilizuje to či čo a mala to zapnuté, neskôr otvorené okno. Neboj sa, bude to OK, zub nezanedbávaj, najmä nie v tehotenstve.

autor
19. nov 2020

Do obchodu chodí môj manžel namiesto mňa, dávam si veľký pozor, a zub má neboli zatiaľ ale naposledy keď som bola pri zubarovi mi vravel že je dobre to riešiť a radšej ho spraviť kým nezačne bolieť a nerozrastie sa kaz.....

petamich
19. nov 2020

myslim, ze zubar si dnes dava vacsi pozor ako ktokolvek iny, navyse zubar (aspon ten moj) aj pred koronu nosil rusko, tvarovy kryt, rukavice a vsetko dezinfikoval, takze asi by som si to zvazila, aby potom naozaj si nemusel utekat na pohotovost, ked uz bude boliet

niky1234
19. nov 2020

Aj ja som v 23tt a buduci tyzden idem na dentalnu hygienu🙂🙂myslim si ze radsej ist ako potom trpiet na bolest a utekat aj tak

mogaa
20. nov 2020

Samozrejme riziko že sa nakazíš tam je.....nevieš vedľa koho sedíš u zubára v čakárni alebo či práve sestrička nemá bezpríznakový priebeh....ale to riziko je všade, ak ideš na poštu, do banky, na prehliadku ku gynekológovi.....ak bývaš v paneláku stačí že ideš do výťahu po susedovi ktorý o tom že je infekčný ani netuší.....alebo sa nakazíš od manžela ktorý to prinesie z práce či práve z toho obchodu.....niekedy nestačí dodržiavať R-O.-R , staší že neikto pozitívny pri tebe kýchne, zakašle a máš to.....veľa ľudí si dáva pozor a napriek tomu sú pozitívni......a väčšina ani nevie kde sa nakazila....je to na tebe, ja osobne by som k zubárovi išla, snažím sa žiť relatívne normálne či tu korona je alebo nie je, vírus nezmizne zo dňa na deń a ani s príchodom vakcíny......gynekológovi chodíš, rodiť tiež pôjdeš do nemocnice, po narodení dieťaťa s ním budeš chodiť von.....a ten vírus tu stále bude....treba si dávať pozor, ale na druhej strane treba žiť relatívne normálne, teraz sa všetci nezavrieme doma na rok a budeme sedieť len doma aby sme sa nenakazili.....

cemericalv
7. dec 2020

Museli mi vypacovat sub rozrezavat ďasno a ustáli sme to v.pohode konečne som.bez.bolesti bola.som.v 27tt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre