Ahojte, chcela by som sa spýtať som objednaná ku zubárovi kvôli kazu a som v 20tt a mám strach, nie kvôli vŕtaniu ale kvôli situácii v ktorej sme (korona) že práve teraz musím ísť tehotná k zubárovi, je to bezbečne ? Alebo radšej nemám ísť ?
Radsej navsteva zubara, ako bolest zuba, ked si nemozes dat poriadne ani ziadne tabletky.
podla mna v pohode, oni velmi dbaju na hygienu. ja som bola tiez okolo 27tt asi pred mesiacom, a naozaj lepsie teraz ako neskoro
My nevieme, aky hlboky mas ten kaz a ci tvoj zubar alebo jeho zdravotna sestra nemaju akurat koronu. Takze sa musis rozhodnut sama.
Ak ťa to trošku ukľudní, ja som musela k zubárke a aj na dentálnu hygienu (bolo to nevyhnutné) so synčekom - 10 mesiacov, dokonca prvýkrát mal menej. Manžel v práci, nemal mi ho kto postrážiť..ja som mala zub v r*ti, presne pre to, lebo som návštevu a termíny odkladala pre súčasnú situáciu ešte v lete, no a skončila som s bolesťami, kedy sa už nedalo čo odkladať, a navyše v ešte horšej pandemickej situácii. Tiež som mala strach, ale doktorka ma upokojovala, že tam majú všetko čo sa dá sterilné a určite je to tam pre mňa a pre dieťa bezpečnejšie, ako napr. v obchode (nechodím s ním do obchodu). Majú tam ten prístroj, ja neviem ako sa to volá :D ale sterilizuje to či čo a mala to zapnuté, neskôr otvorené okno. Neboj sa, bude to OK, zub nezanedbávaj, najmä nie v tehotenstve.
Do obchodu chodí môj manžel namiesto mňa, dávam si veľký pozor, a zub má neboli zatiaľ ale naposledy keď som bola pri zubarovi mi vravel že je dobre to riešiť a radšej ho spraviť kým nezačne bolieť a nerozrastie sa kaz.....
myslim, ze zubar si dnes dava vacsi pozor ako ktokolvek iny, navyse zubar (aspon ten moj) aj pred koronu nosil rusko, tvarovy kryt, rukavice a vsetko dezinfikoval, takze asi by som si to zvazila, aby potom naozaj si nemusel utekat na pohotovost, ked uz bude boliet
Aj ja som v 23tt a buduci tyzden idem na dentalnu hygienu🙂🙂myslim si ze radsej ist ako potom trpiet na bolest a utekat aj tak
Samozrejme riziko že sa nakazíš tam je.....nevieš vedľa koho sedíš u zubára v čakárni alebo či práve sestrička nemá bezpríznakový priebeh....ale to riziko je všade, ak ideš na poštu, do banky, na prehliadku ku gynekológovi.....ak bývaš v paneláku stačí že ideš do výťahu po susedovi ktorý o tom že je infekčný ani netuší.....alebo sa nakazíš od manžela ktorý to prinesie z práce či práve z toho obchodu.....niekedy nestačí dodržiavať R-O.-R , staší že neikto pozitívny pri tebe kýchne, zakašle a máš to.....veľa ľudí si dáva pozor a napriek tomu sú pozitívni......a väčšina ani nevie kde sa nakazila....je to na tebe, ja osobne by som k zubárovi išla, snažím sa žiť relatívne normálne či tu korona je alebo nie je, vírus nezmizne zo dňa na deń a ani s príchodom vakcíny......gynekológovi chodíš, rodiť tiež pôjdeš do nemocnice, po narodení dieťaťa s ním budeš chodiť von.....a ten vírus tu stále bude....treba si dávať pozor, ale na druhej strane treba žiť relatívne normálne, teraz sa všetci nezavrieme doma na rok a budeme sedieť len doma aby sme sa nenakazili.....
Museli mi vypacovat sub rozrezavat ďasno a ustáli sme to v.pohode konečne som.bez.bolesti bola.som.v 27tt
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja si myslím, ze nebezpečnejsi je pokazený zub ako korona u zubára.