Jazva po operácii počas tehotenstva

vendyzagi
25. nov 2024

Ahojte, chcem sa opýtať, či niektorá z Vás nemá skúsenosť alebo nepozná niekoho z okolia, kto má podobnú situáciu ako ja.
Momentálne som v 26tt na bruchu mám vertikálne jazvu, ktorá začína nad pupkom a konči tesne nad ochlpením ( mám ju od roku 2018 po operácii čriev). Pán doktor mi vravel, že si ju mám pravidelne natierať krémom ale viac mi povedať nevedel, kedže nemal skúsenosť. To že sa roztiahne ma ani tak netrápi ako fakt žeby sa nedaj bože potrhala. Raz som čítala o nejakých páskach na jazvy presne pre takéto prípady kedy sa bruško v tehotenstve zväčšuje. No na internete neviem nič vyhľadať. Nepoznáte nejaké takéto pásky ?

butterflyeffect
25. nov 2024

Ja mam sice horizontalnu, ale natieram nepravidelne a nic sa neroztahuje-uz som 35 tt, takze na nu nevidim, davam kontrolovat muzovi 😁 je plno zien co maju jazvy po cisarskom a su znova tehotne opakovane, niektore maju jazvu aj vertikalne po cisarskom. Nejako by som to neriesila, len sledovala ci a nedeju nejake zmeny.

simsalabim
25. nov 2024

@vendyzagi mozno toto? https://www.drmax.sk/dr-max-suture-strips-64x10...
Ale to je skor na cerstve rany po odstraneni stehov…

saxana000
25. nov 2024

Mam jazvy co vyzera ako po cisarskom z gynekologockej operacie v mladosti.tehotenstva mam za sebou dve a jazva prezila

vendyzagi
autor
26. nov 2024

@simsalabim áno na to som tiež pozerala, ďakujem😊

vendyzagi
autor
26. nov 2024

@butterflyeffect tak to ma ukľudnilo, ďakujem za odpoveď😊

lienka.7
26. nov 2024

@vendyzagi to uz je dosť dlho, nemusis sa báť 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre