Jazva cez celé brucho a tehotenstvo

simonasaparova
13. apr 2021

Ahojte baby chcem sa opytat ci ma niekto skusenost ked som rok aj 3 mesiace po operacii brucha (criev) mam od hora dole jazvu asi 14 cm a teraz som tehotna (koncim 5 mesiac)
Chcem vediet ci mal niekto taku skusenost a ako to bolo dalej d tou jazvou s rastucim bruskom ci tu nie je riziko ze sa ta jazva roztrhne atd.

valentina12345
13. apr 2021

@simonasaparova tiez som sa bala, ako to bude vyzerat s rastucim bruchom. ja mam vertikalne cez cele brucho, tiez operacia criev. porodom sa jazva nezmenila, mastila som ju pre istotu bioilom.

simonasaparova
autor
13. apr 2021

@valentina12345 dakujem za odpoved, ja mam teraz Termin v Aprili v nemocnici a hadam to dopadne dobre. A natieram aj ja kazdy vecer kremom ale na elastiku koze.

valentina12345
13. apr 2021

@simonasaparova mne pridali este jazvu z cisaraku, tak to brucho je uz rozrezane krizom krazom😂 v aprili mas uz termin? pisala si, ze si v 5 mesiaci, ci?
kazdopadne budem drzat palce, nech vsetko dobre dopadne.

simonasaparova
autor
13. apr 2021

@valentina12345 v aprili idem do nemocnice prvy krat na kontrolu s tou jazvou a ved to sa chcem opytat ty si musela robit cisarsky alebo nie lebo toho sa bojim ze ma doporucia cez cisarsky a to ja by som nerada

valentina12345
14. apr 2021

@simonasaparova aha takto.
co sa tyka sekcie, tak tu som mala z inych dovodov - poloha KP a velka vaha cez 4000g. kvoli resekcii creva ani neuvazovali, ze by som nemohla rodit prirodzene a to som bola u 3 roznych porodnikov.

simonasaparova
autor
14. apr 2021

@valentina12345 aha to dost vazilo 😊ale chvala bohu nech je zive a zdrave a ja uvidim co mne povedia lebo ja mam Termin az v Auguste a uz teraz mam brusko velke 😉
Dakujem za rady a odpovede ☺️

rk123
14. apr 2021

ja uplne nemam skusenost, ale podobnu situaciu. operovali ma v auguste, tiez creva a jazva cez brucho. a v januari som otehotnela, tak som zvedava ako to bude dalej. na tej strane kde ma operovali a kde mam jazvu ma viac taha a pobolieva, ale myslim ze je to normalne, kedze tam je zjazvene tkanivo. inak si nemyslim ze by to mala byt indikacia na cisarsky atd .. tak snad sa nemylim 😀

simonasaparova
autor
14. apr 2021

@rk123 no hadam nam to dopadne tak ako treba ☺️ Vsetko dobre prajem 😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre