Isoptin 40 mg na vysoký pulz v 37. týždni

janka23eeee
13. sep 2022

Ahojte kardiologička mi predpísala na vysoký pulz isoptin 40mg ja sa chcem len spýtať že či niekto z vás žienky bral túto tabletku koncom tehotenstva a ze ci aj pomohol .. A hlavne že či bábätko bolo v poriadku ďakujem. 🙂

irusa
13. sep 2022

to máš aký pulz ???? ja som mala tachykardiu supraventikulárnu a zasadne mi zakázali brať lieky na pulz, nakoľko to znižuje aj pulz bábätku

janka23eeee
autor
13. sep 2022

@irusa cez 100 aj v kľude ale už som mala aj 130 a zistili mi cez EKG aj sinusovu tachykardiu.

irusa
13. sep 2022

@janka23eeee ale tak tehotenstvom sa tep zvyšuje...a sinusová tachykardia nie je nebezpečná...no nie som lekár...no ja som mala počas tehotenstva aj zachvatove stavy tep nad 250 a rodila som prirodzene..ale to je moja skúsenosť...nikto to nikdy neriešil

janka23eeee
autor
13. sep 2022

@irusa ved toto aj ja viem tak že vysoký pulz je v tehotenstve normálny. Dnes som si dala prvú tabletku ale tak spýtam sa gynekológa pre istotu.

irusa
13. sep 2022

@janka23eeee radšej sa spýtaj..ja som pri vysokom tepe užila polku concoru ( betablokator ) a moja gynekologička ma skoro zniesla zo sveta, či som normálna...nevedela som o tom, že sa nemôže... a pri jednom záchvate som skončila tehotná na urgente a nedali mi vôbec nič...čakali kým to skončí samo...to som mala ten tep cez 250 ...vagové manévre mi nepomáhali

nevenka
13. sep 2022

Ja som brala Concor kvoli hypertyreoze, lebo som mala z nej vysoky tlak aj pulz. Ale akonahle som otehotnela, vysadila som to. Kardiologovi som len volala, tak mi povedal, ze v zaciatkoch az tak nevadi, ale ak som vysadila, tak mam nejak preckat cca 2 tyzdne, ze z vysadenia to bude trosku horsie, ale kedze neskor ich aj tak vysadzaju, budem to mat za sebou. Mne sa zazrakom ta hypertyreoza skludnila, brala som aj Thyrozol este par dni, uz ako tehotna, co som este nevedela a toho sa bojim viac, co to spravilo, aj ked babo vyzera byt v poriadku.
Predchazajuce tehotenstvo som od 36 tyzdna brala Dopegyt, vtedy mi povedali, ze len toto sa moze. Ale viem od inych bab, co brali aj betablokatory, ale museli byt pod dohladom lekarov. Ak Dopegyt nestacil.
Mne vcera na poradni v 22tt. zase namerali 145/94, ale doma mam ok tlak, ja uz tam som z nich v strese. Rano som mala 118/75, ale pulz 92. Hlavne rano ho mam od 90-100, po naranajkovani, potom po jedle na obed. Take ako tachykardie citim, pri zmene polohy, ze sa postavim, napriklad, tak sa mi zacne trepat to srdce. Na kardio idem za nejake 3 tyzdne, tak uvidim.
Ja by som si merala tlak a pulz a okolo 100 pulzov, to by som tie lieky nebrala, keby bol ok tlak.

janka23eeee
autor
13. sep 2022

@nevenka no ja mávam práveže bud tlak nízky alebo normálny... Len ten pulz mi strieľa hore dole. Tie tabletky mam Doma už cca mesiac nebrala som ich presne pre toto lebo som sa bála . (ešte si picham fraxiparin lebo mam zvýšené ddimery... Hustejšiu krv) preto som si dala dnes tu 1 lebo doktorka mi telefonovala ze mam ich brat lebo som mala nasadený holter 24 hodín a zistili mi ze mi busi to srdce predsa. Zajtra volám doktorovi môjmu a spýtam sa na tu tabletku ci brat alebo nie...

janka23eeee
autor
13. sep 2022

@nevenka no ved toto že človeka len vystresuju doma si meram pravidelne pulz lebo som už z toho na prášky. Ja som mala u doktorky najviac 130. Doma mávam najviac cez 106 cca ale nieje to stale keď dlhšie odychujem ležím tak som mala pulz už aj 84 co je podla mňa ok . Je pravda ze sem tam mam aj závrat aj sťažené dýchanie ale to je všetko okej v 3 trimestri., 🙂

29467
24. jún 2023

Ahojte chcem.sa spitat po akom čase sa vám upravil tlak a pulz po iziprine?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre