Išli by ste v takom prípade do práce?

30. dec 2023

Ahojte. Som tehotná v 22tt. Dnes je to 6.deň, čo som zavretá len doma pretože som ochorela. Začalo to nepríjemne silnou bolesťou hrdla pri prehĺtaní. Tá ale prešla vďaka produktom, ktoré teraz môžem užívať (stopkašel, mullerove pastilky a podobne). Na druhý deň ma skôr trápil upchatý nos a dutiny zrejme, plus stekajúce hlieny. 2x medzi tým som mala aj silnú bolesť hlavy, brala som raz aj paralen. Covid testy negatívne, dr. informovaný, vraj len vyležať a vydržať, nemala som ani zvýšenú teplotu, vôbec nič. Dnes som na tom asi tak, že v noci mám stále upchatý nos, hlieny vypľúvam (sem tam už aj krvavé z podráždnej sliznice) a ostal mi mierne zachrípnutý hlas. Myslíte, že je to už ok? Že sú to už len také “dozvuky” choroby? V utorok mám isť už normálne do práce, šli by ste už po takej dobe? Ďakujem.

dzulli1980
30. dec 2023

Veď je len sobota, do utorka sa to môže ešte kadejako zvrtnúť ... k lepšiemu, i k horšiemu, či? ... zbytočne to teraz riešiš.

koniarova
30. dec 2023

Do utorka ďaleko.

alex49
30. dec 2023

Utorok je daleko. Ak by si sa cítila zle, tak zavoláš predsa doktorovi.

autor
30. dec 2023

No riešim to preto, že som mala dnes vymenu názorov so šefkou, ktorá asi absolutne nepochopí tehotnú ženu, keďže deti mať nechce a nerieši, či som chorá či sa zle cítim alebo čo…a zas až tak ďaleko to nie je no, som už 6 dní zavretá doma..zlepšuje sa to určite, akože nič mi nie je okrem tých hlienov a divného hlasu…to ale čakám, že bude trvať dlhšie…

lienka.7
30. dec 2023

@autorka uvidis v pondelok. Aj tí bude stale zle, asi ostaneš doma, nie? Stale mas 3 dní na vylezanie.

autor
30. dec 2023

Skôr som chcela vašu skúsenosť, či sa vám to tiež v tehu takto naťahovalo, keďže sa veľmi nemáme čím liečiť len prírodne, alebo za ako dlho to uplne prešlo.

melanta
30. dec 2023

Toto nemá nič spoločné s tehotenstvom. Si chorá. Chorý človek má byť doma. Bodka. Vôbec sa na túto tému nedohaduj.

autor
30. dec 2023

@melanta no ja práve neviem, či mám brať toto, že som ešte chorá🤷🏽‍♀️ určite neplánujem smrkajúca, teplotujúca, alebo kašľajúca tam isť, to by som sa ani nebavila, ale teraz som relatívne ok, až na tie dutinx, len to bude asi trvať dlhšie

melanta
30. dec 2023

Aj dutiny sú choroba. Že odznejú najťažšie príznaky neznamená, že už je človek zdravý. Nehovoriac o oslabenej imunite po chorobe.

autor
30. dec 2023

@melanta a kolko by som prosim mala cca byt zatvorena doma?🤷🏽‍♀️

alex49
30. dec 2023

Kašli na šéfku, ide o tvoje zdravie a zdravie tvojho dieťaťa. Riad sa radami lekára a tým ako sa cítiš. Nemusíš byť zatvorená doma, môžeš sa prejsť vonku na chvílu.

autor
30. dec 2023

@alex49 tá žena mi robí peklo zo života, už sa neviem dočkať materskej 🙄🙈 no rada mojich dvoch lekárov (všeobecny aj gynekolog) bola, že len poležte, dajte čaj a voľnopredajné produkty pre tehotné, teraz aj tak nič iné nemôžete…zatiaľ len ležim, povaľujem sa ale som z toho už aj unavená, stačí že uvarim obed a už som úplne rozbitá🙈
Som prvý krát tehotná, dosť som bola vystrašená, keď som ochorela a vobec neviem ako postupovať, do kedy ostat doma, aby som nieco nepodcenila. Na druhej strane sa ale zas necítim nijak choro, len som unavena a ten zapchaty nos s hlasom no

muchotrafka298
30. dec 2023

Zalezi aj od toho, ze aku mas pracu, ci sedis sama v kancelarii alebo ides do otvoreho priestoru, kde sedi 20 kolegov. Ja by som sa zariadila podla toho, ako by mi bolo v pondelok. Ak by to neprechadzalo, tak by som isla k lekarovi, nech vypise PN a isla do prace az potom. KEby to bolo v pohode, isla by som.

mamina7070
30. dec 2023

a covid test si si robila? ostala by som ako tehotna na PN a doliecila to aspon desat dni

autor
30. dec 2023

@mamina7070 pisem v prispevku, že covid testy negativne, robene asi 5x uz..

autor
30. dec 2023

@muchotrafka298 dakujem pekne 🫶🏼

mamina7070
30. dec 2023

necitala som vsetky prispevky ale zakladne pravidlo si chora a este aj tehotna tak pekne ostan doma na PN a doliec sa

sasenka5
30. dec 2023

@mamina7070
@melanta
Ženy podľa vás je chorý človek v prípade, že má hlieny a plny nos? Veď to má každy človek po chorobe bežne aj mesiac😂 takisto je po chorobe unaveny, slabši a podobne.

mmoonna
30. dec 2023

Keby som tehotná,idem do práce až úplne zdravá. Máš po chorobe oslabenú imunitu,ešte tam chytia nejakú inú lahôdku

natall113
30. dec 2023

@sasenka5 skôr ide o oslabenu imunitu ešte aj v tehotenstve

mamina7070
30. dec 2023

@sasenka5 je tehotna tj ma obmedzene spektrum liekov co moze a ide hlavne o dieta ma to poriadne vylezat

matulka1981
30. dec 2023

do utorka ďaleko ....uvidíš ako sa budeš cítiš ..zas prosím Vás nerobme z tehotenstva a nachladnutia smrteľnú chorobu ...🙄sople mozes mať aj 3 týždne ,pokiaľ sa budeš v pondelok cítiť ok išla by som ..samozrejme závisí aj od charakteru prace a prostredia ....zdravý sedliacky rozum trošku zapojiť treba občas 😉

adka3321
30. dec 2023

ja som bola 6 mesiacov z 9 tehotenstva chora. normalne som chodila do roboty. 🤷 starsia dcerka vzdy doniesla nieco zo skolky a ja som to hned chytila a vlieklo sa to so mnou vzdy mesiac. potom som sa vyzdravila a za chvilu zas to iste

janinah
30. dec 2023

So šefom sa nekonzultuje priebeh choroby.sefovi sa jednoducho oznámi.som chorá.nepridem do práce ..a najlepšie písomne.Ja posielam sms a hneď aj s dátumom kontroly u dr.v daný deň napíšem ďalšiu sms že buď prídem zajtra do práce alebo pokračovanie PN.

vorkola
30. dec 2023

Podla toho, o aku pracu sa jedna, ak sedis za pocitacom a v teple, este este, ale ak nejaku tazko manualnu ,tak nie, ohrozujes seba aj dieta

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre