Ahojte.Mal niekto pocas tehotenstva zapal sedacieho svalu?Bolest od krizov ktore smeruju cez zadok az do lavej nohy.Ja mam posledne 4 dni taku bolest ze sa neviem na nu ani postavit pocas dna.Najhorsie ked som skrcena a vyrovnat sa..postihne ma to aj 3x za den a po par minutach sa to ukludni ak sa mi podari sadnut a preddychat to.Najprv som si myslela ze to bude kostrc,ale priznaky su cisto na ischias.Ma niekto s tym skusenosti?Som este len v 1 trimestri.
poraď sa s lekárom, táto diagn. sa lieči v nemocnici. otec tam skončil na mesiac .
Mne na to ako netehotnej dali dorsiflex a veral. A následne si dávať milgamama n. Ale neviem či to môžu brat aj tehotné
@janka_266 moja mama ju berie, pomaha, ale myslim ze v tehu to nikto pchat do zeny nebude. Ja som presla okolo 20tky kolotocom dorsiflex, mesocainove infuzky, obstreky, este okrem dorsiflexu bolo nieco podobne, to sa uz ani nevyraba. A pomohlo mi az to cvicenie. U mna bol problem trapeza od krcnej chrbtice. Ale moj ex mal ischias a pomohla az dlhodoba fyzioterapia. To bol tiez horor sam osebe.
@lucylucka ja som to mala, ale nebol to ischias.Kludne môžeš mať seknuty krížový kĺb stačí, že sa zle ohnes, postavis z postele.Vola sa to SI skĺbenie a vyžarovať môže z krížov do nohy, či hlavy ako migrena.Skus si to dobre pomasirovat, ponaťahovať, teplo pozri si Guajacuran ci môžeš v tehotenstve je bez predpisu, magnezium
@eliska13 ahoj nakoniec som uz nemohla vydrzat s tou nohou absolvovala som den aj s fyzioterapeutkou a ta mi zmobilizovala si sklbenie a plus mojzisove cviky ale zatial mi nic nepomohlo tak som to spominala mojmu gynekologovi a on mi predpisal Guajacuran ako si pisala.Len som si citala ze nie je pre tehotne ale v lekarni mi vraveli ze gynekologovia to aj tak predpisuju.Tak mam brat 3x denne ale stale sa odhodlavam ho brat..zatial len 1 denne som si dala plus cviky.Tak dufam ze sa to zlepsi.A teba to ako dlho drzalo ked si mala tie bolesti
@eliska13 rook 😯 hrozne dlhaaa doba..tak ja dufam ze to nebude az tak dlho..no aspon ze ti to pomohlo😉 ja som to pred tym nikdy nemala az kym som druhy krat neotehotnela..hoci chrbat ma raz za cas bolel ale to skor krcna a hrudna chrbtica,bolest krizov som nevedela co je.Uz mi jedine ostava ten Guajacuran ked bolest neodchadza..
@lucylucka Ja som to mala nedavno v tehotenstve pred mesiacom,ale v poslednom trimestri...je to hrozna bolest...hned den po porode mi bolo lepsie,mala ma mesiac a ani o tom neviem...vlastne uz ako som som odchadzala z porodnice mi to zmizlo.Mne vraveli, ze to je zo zleho drzania tela,nadvaha...este asi 2dni pred porodom mi robili akupunkturu,lebo som uz bola hotova,ta mi pomohla o 30perc.asi,mala som prist zase,no uz prisla mala na svet.
@miirkka1 no pocula som ze to v poslednom trimestri vznika len najdu sa aj vynimky ze skor ako je moj pripad.Mne to zacalo v 1 trimestri a je to fakt hrozne.Vcera som si nevedela ani lahnut do postele,nemozem ani zdravou a nie to este chorou nohou dat na postel..uz ma napadlo ci si nemam kupit tvrdsi madrac.O tej akupunkture som tiez pocula ze je dobra,len som nevedela ci sa moze v tehotenstve.No ja som zatial pribrala len 2kg tak to hmotnostou u mna nebude.Moj gynekolog mi vravel ze to ide s chrbtice ..🙄 si neviem ani predstavit ako to bude s velkym bruchom..ako budem fungovat😢
@eliska13 tak ja som pred tehotenstvom mala problem s kostrcou raz za cas ma bolela(po 1 porode sa mi jemne zohla dovnutra) tak som riesila ci to nemoze robit kostrc ale nakoniec fyzioterapeutka mi vravela ze tam kde ma boli je v polke zadku a tam kostrc nemoze vyzarovat.Ze je to cisto na to Si sklbenie ale ze mam cvicit a uvidi sa ci to pomoze.Viem ze zeny brali Guajacuran len som nevedela ci tak skoro mozem v tom 1 trimestri a ci to vobec pomoze..moj gynekolog mi najprv poradil len paralen a ja ze ja potrebujem nieco silnejsie.Ja mam stale pocit ze ten paralen je len od horucky😂 ja ked som nebola tehotna na bolest som nikdy ho nebrala skor ibalgin,ale teraz viem ze sa nemoze.Este musim vydrzat 6 mesiacov mozno aj s tou bolestou😱 zacala dom kazdy den cvicit mojzisove cviky ale zatial ziadna zmena.A vylozene nohy a oddychovat si kazdy den nemozem dovolit pri mojej dcere😏
@viestta tak nakoniec som sa objednala k neurologovi ako ste mi radili 🙂 lebo doteraz mi nic nepomohlo..som zvedava ci mi bude moct nieco dat kedze som tehotna.Mohla som sa uz skor objednat,ale myslela som ze mi to prejde..ale uz 2 mesiace mam tie bolesti..a zatial cviky mi velmi nepomohli..
@lucylucka ahoj, ako si na tom? Pomohlo ti nieco? Mne to teraz zacalo v 28tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To teda nejako skoro zacina, bezne as of 20tt ked zacina ta vaha bruska prevazovat prirodzenu os tela. Ale co mozes spravit je cvicit z tehu jogy na styroch pohyby panvou dopredu, dozadu, do stran, kruzit, potom macaci chrbat a potom ruky natiahnut dopredu, dotykaju sa spicky prstov a tak robit pomaly pohyby vpred a naspat. To dobre uvolni celu panvu. Tiez je vyborne sa postavit k dve tam ci stene cca na meter, ruky polozit ako prirodzene dociahnes nad kusok nad hlavou a v miernom podrepe hybat panvou.