Ahojte, nema niektora z vas skusenosti s arixtrou v tehotenstve? Mala som fraxiparin, clexan aj fragmin na vsetky sa mi urobili alergicke reakcie dokonca na fraxiparin a fragmin vysyp celeho brucha aj v oblasti prsnikov...este mi zostava arixtra len nikde som nevidela, ze by ju niekto uzival...ak mate s nou nejake skusenosti pomoze mi akykolvek prispevok...vdaka...
@1tinulienka1 nakoniec som zostala pri clexane... alergia na clexan sa mi prejavila pri vpichu do brucha a do stehna, ale ked som si ich pichala do ramena tak sa mi ta alergia neurobila...som 33+5 t...
@horalka007 tak to sa mas - to je ozaj super - ja si mozem frax. clexan fragmin pichat aj do zadku - prepac - a aj tak budem reagovat alergicky - zomreli mi uz dvaja chlapci - posledneho sme pochovali len teraz v marci - ale este raz to chceme skusit - v arixtre vidim nadej - keby som neskusila do buducnca by ma to mrzelo ze som nevyskusala este s arixtrou - ale som po dvoch sekciach takze musime aspon 2 rocky pockat -vlastne nemusime ale bolo by fajn - mozno sa mi naskytne aj nejaka ina liecba alebo.... ja neviem no ale este raz skusime - aspon jedno babo velmi tuzim dat manzelovi a aj ja tuzim aspon po jednom drobcekovi - jaaaaj tak sa drzte
Ahojte ake mate skusenosti s arixtrou?Kolko ste doplacali
Ahojte idem k vam aj ja prispiet, som v 21tt a pd zaciatku tehu si picham fragmin 15 000UI/0,6ml ale zacali sa mi robit flaky na stehnach a svrbi to dost, sice ked pichame do ramena rrosku mam hrcku ale ok, tak mi doktorka predpisala arixtru 2,5mg a ze s doplaca 9,50€ lebo su dost drahe stoja vyse 90€ cosi doplaca poistovna a zvysok hradi pacient. Neviem sa aj dost obavam lebo v pribalovom letaku je pisane ze nie su dostupne udaje o bezpecnosti pouzivania v tehotenstve...
A vy co ste ju brali neboli nejake komplikacie v tehu, bojim sa ci sa dost zriedi krv aby sa neupchala nejaka cieva v placente, lebo som uz 2x potratila kvoli zrazanlivosti krvi... dakujem za odpovede
@jaana47 a ten clexan si neskúšala? Lebo je fragnin a fraxiparin tie majú podobné zloženie a clexan a arixtra podobne...ja som užívala clexan, aľe hamatologicka mi povedala, že ak ten sklame mám skúsiť arixtra, už som bola tehotná tak isto by mi to neodporučila, keby sa nesmela v tehotnosti...tiež som predtým prišla o 2 detičky, s clexanom som ďalšie 2 úspešne donosila..
@horalka007 no ved prave skusala. V prvom tehu som mala fraxiparin, dostala som alergiu, potom clexane a to tiez alergicka reakcia, v druhom tehu som mala fragmin, vsetko ok az do cca 10tt, som zacala krvacat a koniec, doktorka povedala ze v dalsom tehu da plnu davku. Doteraz som brala fragmin 15 000UI/0,6ml a ako som pisala zrazu alergia, pichsla som si to do stehien, tak mi dala tu arixtru, uz mam 12 injekcii za sebou a zatial bsetko ok aspon dufam o 2tyzdne idem do poradne tak hadam mala bude v poriadku, aj vsetko...
Dobre som pochopila ze tvoja hematologicka by ti v tehu arixtru neodporucala?ja som sa mojej putala a ze ma s nou dobre skusenosti, ze mamicky v klude donosili babatko...tak uvidim hadam to bude ok
@jaana47 nie, nie praveze by mi ju odporucila ako poslednu alternativu... Inak ja som aj napriek injekciam spinika az do konca 16 t ale vsetko dobre dopadlo. Drzim palce.
@horalka007 jjaaaj ja som to zle pochopila, no ved to ze to posledna alternativa, zatial je vsetko ok tak sa tesim, dakujem krasne za odpoved je to take povzbudive ked ma kto poradit dakujem aj ty sa drzkaj😉
@horalka007 ahoj - aj mna by zaujimalo ako s Arixtrou - mna to tiez caka - inak doktor mi vravel ze sa uz o nej pise v lekarskych casopisoch - uvadza sa tam ako dobry a novy liek - nie je sice novy - ale uz ho maju asi odskusany.
@1tinulienka1 áno je to veľmi dobrý liek, ale doktori ho vraj predpisujú ako poslednú možnosť lebo sú drahé pre poisťovňu. Neviem aky stary je tento liek ale tento príspevok je z roku 2016 tak 2 roky už má 😊😊
Ahojte, ja som to nakoniec prekonala s clexanom...alergicku reakciu som mala na bruchu a na nohe.pichala som si do ramena, mala som hrozne modriny a velmi to bolelo, ale stalo to za to. Dcerka sa mi narodila 38+9 a bude mat v auguste 2 roky...tak tu arixtru som nepouzivala..
Je to drahy liek mozno preto to nepredpisuju vychadza mozno na 100 eur a gro plati poistovna a pacient tusim doplaca okolo 10 eur za balenie. My sme vsak boli pre babo ochotni urobit cokolvek, ale teda najskor sa skusal ten clexan na vsetky sposoby lebo s nim som uspesne donosila aj 2013 syna...
@horalka007 ja som podľa teba začala pichať do stehna. Už je to tretí deň no brucho aj prsia mam stále vyhadzane tak neviem ci je to ešte z tých vpichov predtým alebo je to celkovo reakcia. Dnes m poradňu tak sa opýtam na Arixtru. Už ju mam predpísanú od hematologicky no ešte som dala šancu Clexanu.
@zuz_anaa arixtra je od roku 2009 alebo 2010 - takze sa vlastne nemozeme cudovat lekarom ze maju malo skusenosti - nas ktore nemozem ziadny iny nizkomolekularny heparin je totiz malo - takze sa mozno lekari bali nie len arixtry ale aj naaaaas 😝
@1tinulienka1 ja už mám prvé injekcie Arixtra za sebou tak snáď bude všetko ok a nebudem mat alergiu aj na ne 😣 ty si ich brala v tehu?
@zuz_anaa ahoj - ako je to teraz s tebou? uzivas arixtru? ja som tehotna asi 7 alebo 8 tt este ma caka lekar tak neviem presne - dnes som bola na hemat. ale dr. sa velmi nema k tej arixtre - no bude musiet lebo nemienim uz pochovat dalsie dieta - pustila som sa do tehotenstva s Bozim pozehnanim a arixtrou - vobec ma nezaujima ze dr. s nou nema ziadne skusenosti - a s poistovnou nie je problem lebo s om sa na to pytala - raz mi povedala ze na vlastne riziko - OK velmi rada - horsie ako sa nam s manzelom stalo sa nam uz stat nemoze - za necela dva roky dva pohreby - arixtru potrebujem - a ked bude treba tak si ju zozeniem inde - ako je to s tebou? drzim prsty
@1tinulienka1 ahoj. Ja mam našťastie dobre skúsenosti s arixtrou klop klop. Zajtra zacinam 37tt. No ja ju mam len ako prevenciu, aby som náhodou nedostala zrazeninu keďže som už raz mala trombozu dávnejšie pred tehotenstvom. Čiže u mňa bola aj je čisto len prevencia. Moja poisťovňa nemá problém, mam dôveru a doplacam okolo 9,90eur. Snáď ti pomôže, držím palce! 🍀🍀 tiež ju nikto z mojich doktorov nepozná, dokonca ani v porodnici ju nepoznajú a musela som im vysvetliť co vlastne arixtra je.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@horalka007 ahoj - chcem sa spytat ako je to teraz s tebou? uzivas alebo uzivala si arixtru? mam s nou len minimalne skusenosti pichali mi ju po sekcii - tiez som na vsetko alergicka a po nej to vyzera ze som nemala ziadnu alerg. reakciu - dalsie tehotenstvo mozem len s nou - tak som sama zvedava.