Dobrý deň môžem sa opýtať máte niekto skúsenosti som 14 týden tehotenstva dneska mi gynekologická volala že mi prišli výsledky z krvi že by som mala ísť na infekčné oddelenie a nejačo zle mi vyšlo ohľadom štítnej žľazy do Ľubochňe má posiela viac mi sestrička nepovedala celá som stoho vystrašená liečili ste sa aj vy niektorá počas tehotenstva na štítnu žľazu alebo na infekčnom veľmi sa o bábätko bojím ďakujem za každú radu
@malycka ja som pri prvom tehotenstve bola na infekcnom ale len na ambulancii, mala som akurtnu toxoplazmozu a vysla mi pozitivne aj rubeola, ale ta nebola akutna. no ja som tam bola este v 8tt, ved ten test sa robi v prvom trimestri. teda nejako neskoro mas vysledky krvi. alebo teda neviem o akych vysledkoch ti sestricka hovorila.
ja som vtedy potratila, lebo nebola ani akcia srdca a potrat prisiel prirodzene sam. ale chodila som na infekcne na kontrolu, len mi zakazdym brali krv a dostala som lieky na toxoplazmozu. ked uz som mala krv ok, nechodila som tam viac.
potom pri dalsich tehotenstvach som tam chodila zakazdym len na kontrolu, kde mi vzali 1x krv a vypisali v papieroch, ze protilatky na toxoplazmozu aj rubeolu uz budem mat vo vysledkoch stale, ale nie su akutne a neohrozuju tehotenstvo.
co sa tyka stitnej zlazy, neviem o takych testoch pocas tehotenstva a stitna zlaza sa riesi na endokrinologii, nie na infekcnom.
bud tam zavolaj, alebo chod osobne a zisti co vlastne chcela. neznasam taky pristup, kde ti nic nepovedia a akurat ta vystrasia.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@malycka pýtala by som k telefónu lekára a opýtala sa čo sa deje. Máš niekam íst ani nevie načo, či zostaneš hospitalizovana alebo čo.