Infekcia močových ciest v 19. týždni tehotenstva

lia_nka
6. dec 2020

Ahojte babulky som v 19 týždni tehotenstva a asi mam infekciu močových ciest už som ju raz mala a presne tieto neskutočne bolesti krížov ako aj vtedy a zase to mam neviem sa postaviť zo stoličky boli sme si sadnúť na kávu s kamarátkou a priateľ ma musel celu cestu ťahať domov to mi bola posledná neskutočne bolesti krížov to sú zajtra idem k obvodnému nech ma pošle na urológiu alebo niečo liečili ste sa na to v tehu je to ok ak to vyliecim neublíži to maličkej ?

hruska91
6. dec 2020

Ahoj su prasky blokurima, mozes to v tehotenstve je to na baze cukru manozy. Na som to brala zaberá rýchlo a je to bezpecne mala som to od gynekologa.

staskast
6. dec 2020

@lia_nka ahoj. Mne doktor zistil v baktérie v moci bezpriznakove. Nemám absolútne nič len tie bakterie a okamžite atb. Keď máš zápal tak sa bez atb nezaobídes. Bakterie sa musia preliecit. Chod zajtra ku gyn, dones ranný moc v skúmavke. Pošle ti to na rozbor.

staskast
6. dec 2020

@lia_nka ja som si vo štvrtok volala na výsledky, vo štvrtok som si už dala atb ale idem zajtra osobne k dr nech sa o tom porozprávame lebo tiež sa bojím. Som 18 tt. Ale teda doktor vie čo robi, musím tomu veriť.

kiki68
6. dec 2020

Mne dala teraz ako kojim jednodnove atb, vypije sa to a musi sa meist hned na wc, cim dlhsie je to v mechuri tym lepsie. Pomohlo a hned som bola oki
Zystion sa to vola

amelie2017
6. dec 2020

Ak mas taketo bolesti, necakaj do rana, so zapalom mocovych treba ist co najskor k lekarovi, takze sup na pohotovost po atb. Mne sa stav zhorsil doslova z hodiny na hodinu, ze som az cikala krv.

weronka31
6. dec 2020

@lia_nka ja som mala rovnaky problem, dostala som jednorazove antibiotikum (Monural) to je v tehotenstve bezpecne... pomohlo mi to a to som tiez ledva chodila od bolesti. Ale ja by som tiez isla na pohotovost necakaj do zajtra

didi2102
6. dec 2020

Ahoj mám za sebou 2tehu a počas nich 5x zápal močových aj keď som robila všetko aby sa to neopakovalo,vždy ATB a deťom nič nieje , sú aj také čo môže tehotná vooooobec sa nemusíš báť,horšie ak to nepreliecis

didi2102
6. dec 2020

A inak už si mala byť na pohotovosti keď ti je takto,v kľude ti to môže prejsť ku bábätku a vyvolať komplikacie

luccy89
6. dec 2020

Urcite pohotovost. Mala som to v tehu 3x, 2x jednodnove atb.pomohlo hned. Tretikrat mesiac pred porodom som uz 4dni lezala v nemocnici na infuzke

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre