Ahojte. Prosim vas nemal nahodou niekto v tehotenstve infekciu ecoli? Aky bol priebeh prosim vas babetko bolo v poriadku ? Mne vyslo z vyteru masivne ecoli som v 22 tyzdni a zjavne kvoli tomu sa mi skratil krcok maternice na 2 cm tak mam narideny prisny kludovy rezim bola som aj v nemocnici kde bohuzial tento vysledok prehliadli riesit to zacal az moj gynekolog ked som k nemu prisla z prepustacou spravou z nemocnice je mi vazne zle uz z nasho zdravotnictva 🤦♀️ som v obavach strachu tak ma zaujimalo ci si nahodou niekto uz nepresiel niecim takym
@zuz987123 a co mala malicka tiez tu infekciu ecoli? Takze je to zial moznost ze sa nakazi aj babo ano?
@silvia3121 áno mala ju. Vraj bola v plodovej vode. Ale lekárka mi povedala že väčšinou antibiotiká pekne zaberajú tak do troch dní...
@silvia3121 ahoj syn ju mal na plucach… kvôli nej som porodila predčasne v 35/3. Aj pri dvere som mala tuto infekciu našťastie ona ju nedostala ale tiež sa kvôli krčku narodila v 36/3 🙂
@silvia3121 ja som mala v kuse nieco a prevazne bakterie, aj toho streptokoka mi liecili, lebo mne sa desne premnozil a mala som vytoky a palenie. Po prelieceni som tam mala ebterokoka a e.coli, zase Macmiror a potom som hned sla rodit. Malickej nasli v zaludocnom obsahu enterokoka, ale nemala ine vysledky zle, nedavali jej nic. Lenze podla mna mala z toho rozhodenh crevnu floru a take koliky, co neprajem ani najvacsiemu nepriatelovi.
Prve dieta - mi zase bralo hned po narpdeni ATB, lebo mne nestihli podat do zily pred porodom, streptokok.
Dalsie deti - tiez som mala v kuse daco, pri poslednom aj gardenellu, ci ako sa to pise a vsetko ok. No ale mne to preliecovali.
Dakujem baby za vase skusenosti tak uz budem len verit ze vydrzime cim dlhsie a bude to v poriadku 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@silvia3121 ja som mala... Ale zistili to až po pôrode. Ja som bola v poriadku, dcérka sa nakazila z plodovej vody. Mala 10 dní antibiotiká. Týždeň infúzie a zvyšok nám dali ako sirup domov. Všetko v poriadku inak 🙂