Idete sa počas tehotenstva testovať na Covid-19?

gabrieluskka
24. okt 2020

Som v 7 mesiaci na rizikovom tehotenstve doma (PN) .
Priatel aj svokor sa chcu dat otestovat ja nie lebo aj tak sedim doma. Idete sa dat testovat? Najmä tie ktore ste v v 3 trimestry alebo rizikovo PN?

amienne
24. okt 2020

Nie som sice tehotna ale rizikova spolu s manzelom aj mladsou dcerou. Pretoze manzel robi od marca z domu, nakupujeme online a von chodime len do prirody a nestretavame sa s nikym, tak pre nas karantena az taka hrozna nebude ana 99% sme negativny. Nastastie mame rodinny dom so zahradou takze deti budu mat moznost byt vonku. Uvazujeme maximalne, ze by sme si zaplatili PCR test, ze pristavime auto a pri otvorenom okienku a vonku nam spravia odbery. Mame obavy z nakazenia pocas odberov v obci vzhladom na nas zdravotny stav.

sara07
24. okt 2020

oni nech sa idu dat a ak si skutočne doma nechod

sonia1990
24. okt 2020

Ahoj ja niesom na rizikovom ale nakoľko mám 19 dní do pôrodu sa testovať budem musieť dat a nakoľko mám doma aj školou povinné deti a muža ktorý chodí do roboty budem musieť na testy ísť inak by sme museli byť v 10 dňovej karantény a v mojom prípade to nepripadá do úvahy.

gabrieluskka
autor
24. okt 2020

@sara07 v tom pripade ale zvazujem ci mozeme ostat v jednej domacnosti

danica2711
24. okt 2020

@gabrieluskka ešte koľkokrát sa budeš pýtať?

danielahamar
24. okt 2020

Ja som 30tt nejdem, pokiaľ nemusím, deti sú doma už tretí týždeň, svokrovcov sa vyhýbamlebo chodia kade tade, ja chodím do roboty, ale celý deň mam rusko.

gabrieluskka
autor
24. okt 2020

@danica2711 kym sa nedozviem to co potrebujem 🙂

danica2711
24. okt 2020

@gabrieluskka tak sa obráť na kompetentné inštitúcie, tu môžeš dostať aj kopu odpovedí typu "vraj", "počula som" a JPP

deya123
24. okt 2020

@gabrieluskka priateľ a svokor tiež sedia doma? Lebo ak nie tak je úplne jedno že ty sedíš doma keďže nakaziť ta môže priateľ/svokor, ja som na rizikovom v 6 mesiaci a bola som išla som do menšej obce nakoľko v našej sa dlhšie čakalo ja som bola vybavená do pol hodinky.

anonym12
25. okt 2020

@sara07 chcem sa poradiť,tiež som tehotná,som doma na pn,začiatkom novembra mám poradňu u gynekológa,čítala som výnimky,že k lekárovi sa smie aj keby test nebol urobený.Bojím sa,že by ma lekár odmietol aj napriek tejto výnimke.

denka259
25. okt 2020

Ahoj, som momentálne v 24tt, ležím doma na rozikovom a tiež rozmýšľam, či sa idem dať otestovať - mám ísť totiž 9.11. Na poradnu a ak sa nedám, musím byt v karanténe. Asi si posuniem poradnu pred 30.10. a na testy nepôjdem. Dlhšie státie v rade by mi robilo problémy a tiež sa bojím ísť do infekčného prostredia - v prípade, že by testovanie prebiehalo v interiéri.

merrysa
30. okt 2020

@denka259 to fakt? Ja som na tom podobne, od jula som PN na rizikovom a nechystam sa na testy, len muz pojde a s nikym inym sa nevidam. Kazdopadne aj ked nepôjdem, tak na osetrenie u lekara je predsa vynimka, ci? Som nieco zle pochopila? Som trochu zmatena teraz 😁

denka259
30. okt 2020

@merrysa dnes som volala svojmu gynekológovi a povedala sestrička, že ma vyšetria len s certifikátom. Tak asi radšej na testy pojdem 😔

merrysa
30. okt 2020

@denka259 mne by to ozaj nenapadlo, ze by ma nemal zobrat, ked na to plati vynimka... Hmm..

petamich
30. okt 2020

zeny ved je jasne povedane, ze ludia na PN, rizikovi atd. sa testovat nemusia a aj ak by ste neboli na PN, tak navsteva lekara je vynimka (rovnako ako potraviny, drogeria a lekaren), ja by som sla bud na miesto, kde uprednostnuju tehotne zeny na zaklade tehotenskej knizky (my to tak napr. mame v nasej mestskej casti je 1 miesto) alebo by som nesla, obzvlast ak ste na rizikovom, ak si nevsimnu, ze ste tehotne mozete stat v rade ktoviekolko atd. - nepoznam vas zdravotny stav, v ziadnom pripade nepodporujem "netestujem sa lebo nanochip" resp. nenabadam, aby ste nesli, len asi si to proste treba zvazit ale najdu sa isto aj lekari/gynekologovia, ktori to budu vyzadovat aj napriek vynimke a to uz je zasa na ich zodpovednosti :( zial

kubkovamama
30. okt 2020

Rozmýšľala som aj ja,že pôjdem,lenže takisto som PN a sme na dome,deti doma,manžel je negatívny.Mam ležať s podlozenym zadkom,takže asi už kašlem na to.Lekar by mal ale podľa mňa vyšetriť tehotnú a zvlášť keď vie,že je rizikové tehu..už len z etického hľadiska.Nie je v ústave nárok na základnú bezplatnú zdravotnú starostlivosť?Do toho spadá aj teh.poradňa..a väčšina z nás si to aj tak platí.Lenze,kazdym dňom vláda niečo mení,takže ani lekári nevedia čo ti povedať do telefónu a nariadenia si každý vysvetľuje inak.

tinus1994
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tinus1994
30. okt 2020

Ja som v 8 mesiaci tehotenstva a idem sa dať aj keď som doma. Lenže ostatní členovia chodia do práce kde by sa mohli nakaziť. Jednak mam ísť na vyšetrenie, tak budem spokojnejšia ak budem vedieť, že som negatívna. Jednak nechápem ľudí, ktorí chcú aby ich vyšetril doktor a pritom na testovanie nechcú ísť. Mne by to osobne nedalo ohroziť moju gynekologičku.

denka259
30. okt 2020

@petamich tiež som si myslela, že nemusím keď som stále doma a na rizikovom. Pojdem sa tam hneď ráno na aute previezť a ak tam nebude nikto Resp malo ľudí tak pojdem. Pripadne ich poprosim, či ma neuprednostnia. Suseda je tiež tehotná 33tt a idu cela rodina, tiež potrebuje certifikát k dr.

petamich
30. okt 2020

@denka259 podla mna ak mozete ist na drive-through urcite radsej tam, ono je pekne ze nariadenia hovoria jedno ale na konci dna beztak sa moze lekar rozhodnut neosetrit bez certifikatu, tolko k dobrovolnosti, ja ich asi aj chapem, tiez su len ludia, maju rodiny atd., drzim paste! nech uz je hlavne po celej korone a mozeme normalne fungovat 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre