Ide o spontánny potrat?

1zuzuska1
18. feb 2016

Ahojte, s manzelom pracujeme na babu a konecne sa zjavili vytuzne dve ciarky. Akurat to vyslo na valentyna tak som manzelovy dala k valentynu uhackovane papucky a tehotensky test. Prisla radost ale netrvala dlho. Za par dni prisla mrska a s nou taka bolest ze som ledva chodila a ani sedet som nevedela. Objednala som sa teda na gyn. Citala som ze je bezne mat svoje dni pocat tehotenstva v zaciatou tak som nestresovala. Ale nedalo mi a po par dnoch som zopakovala test a iba jedna palicka. Utekala som k lekarke a vysetrila ma na koze a sono a ze to vyzera na potrat a mam aj cystu pri vajecniku. Odkedy som ale dosla od,doktorky mas mam bolesti a viac krvacam. A uz je to 8mi den. Mam mat teraz odberi krvy aby sledovali hladninu hormonov ci klesa alebo kde je problem. Dost sa bojim co bude a ci sa mi,podari,otehotniet. Bola som 7 rokov dozadu na potrate a tohoto som sa cely cas bala, ci ked budeme chcet babo ci sa bude dat. ☹ Dakujem ze som sa mohla vyrozpravat. Nesiem to dost tazko

ukulela
18. feb 2016

@1zuzuska1 ja som po spontannom potrate v 6tt otehotnela uplne normalne. drzim ti palce. po prelieceni, ked ti dok povie, ze mozte opat skusat, si nasad vitaminy, kyselinu listovu, a nebj sa.

1zuzuska1
autor
18. feb 2016

@ukulela dakujem. A ake vitaminy ? Kys.si kupim. Ak my nieco pomoze chcem skusit

ukulela
18. feb 2016

ja som brala kyselinu listovu a inofolic. a tiez som pila alchemilkovy caj, ten sa pije odprveho dna ms do polovice cyklu - po ovulaciu. potom sa zas do ms vysadi. mozno ti nieco aj doktorka odporuci.

charity
18. feb 2016

@1zuzuska1 Cysty na vajecnikoch dokazu sposobit falosne pozitivny tehotensky test. Cysty dokazu aj spustit potrat. Takze najskor pories cystu a az potom sa snazte.

limetka69
19. feb 2016

Ak ja som otehotnela po potrate, kazali mi cakat na mrchu a ta uz nedosla. Teraz si myslim, je maternica prichystana prijat dalsie embryo, drzim prsty. A kamoska bola na potrat, tiez sa toho bala. Podarilo sa im za par mesiacov, ma po 30 a v maji bude mama. 🙂
@1zuzuska1

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@ukulela tak zisim.buduci tyzden od.nej ze.co mam.brat. Dakujem

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@charity na cystu som.sa pytala a vraj je mala a netreba.ju vobec riesit . Lebo tiez som myslela ze.to.nebolo tehotenstvo ale cysta. Ale nakolko sa mi teraz uz 9.den cisti sama maternica tak.to.bol.potrat

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@limetka69 a kolko po.potRate ste zacali skusat ? Kebo ked vidim niektore komenty k teme na inych forach tak.ze aj 6mesiacov co je podla mna vela. Nechcem to zvytocne silit ale zas nechcem.uz viac cakat 🙂

maryennn1
19. feb 2016

@1zuzuska1 Ahoj, aj ja som mala teraz pred 4 ma týždňami spontánny potrat, bez kyretu ... ale v 9tt... ☹ teraz čakám na prvú ms po. Po celý čas krvácania- ktoré bolo asi vyše dvoch týždňov som pila alchemilku, tá krásne regeneruje maternicu a čistí ju. určite si ju kúp a pi denne aj jeden až dva litre.

maryennn1
19. feb 2016

@1zuzuska1 jááj a ešte som chcela, po spontánnom potrate vraj netreba vôbec čakať a po prvej ms môžete opäť skúšať.

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@maryennn1 je mi to luto ☹ ale dakujem moc pekne za radu, pojdem dnes do lekárne a kupim si alchemilku aj tu kys.listovu si musim zstit ako mi vyššie radila ukulela. mne ani doktorka nepovedala ktorý tyžden, ja som objavila čiarku navyše 9.2 a 16.teho už bola iba jedna. snad sa nam podarý rýchlo, lebo manžel chcel babo už dovno, ale ja som to stále odkladala, najskorej vysoka škola, potom robotu najst, potom odrobit aspon rok a teraz že ideme na to a nebude to asi tak lahke ako som si myslela :(

limetka69
19. feb 2016

@1zuzuska1 tak ja som potratila v 8 tt cca, a dr povedal, ze do dvoch mesiacov ma prist mrcha. Mala som depky, povedala som muzovi, ze kasleme na to, ide leto, kúpaliská, ze zacneme az na jesen. Mozem odprisahat, ze od potratu sme spolu spali len raz, lebo nebola chut a aj to som mala pocit, ze uz mam davno po ovulke, lebo ma bolelo brucho dva tyzdne pred tym. Uz som si myslela, ze mrcha je za dverami a vtedy na ten jediny krat to vyslo. Sla som k dr, ze mrcha nedosla a uz mi potvrdil tehotenstvo 🙂

limetka69
19. feb 2016

@1zuzuska1 a mne bolo povedane, ze mas cakat tolko, kolko si bola tehotna. Ked 8, tt tak 8 ty, dnov. Ale podla mna to plati len ked ta cistia po potrate. Ked to bolo spontannetak telo nie je tak poskodene a je doslova akoby pohnojenou pôdou na nove semiacko 🙂 vela bab tak otehotnelo a bez problemov donosilo a porodilo. Ja rodim v stredu sekciou. 🙂 cize kúpaliská som musela odlozit. Zakon schvalnosti. Vela robi psychika. Drzim prsty

babydesire
19. feb 2016

@1zuzuska1 Je mi luto co sa stalo...moj pribeh: prve tehu v mojich 28rokoch skoncilo missed abortom (zamlcany potrat) v 10tt,naslefne kyretaz,,necakali sme a po dvoch ms som znovu otehotnela,tehu prebieha dobre,bez komplikacii a dufam,ze taky bude aj o porod uz o par tyzdnov...po potrate som nadalej dodrziavala ziaden alkohol,energetak,kava,ziadne tabletky...sex kazdy druhy den (zacali sme asi uz na treti,stvrty den po ma), pila som alchemilku (prvu polku cyklu),pupalkovy olej,inofolic (najprv raz denne,potom dvakrat denne) a femibion,kyselinu listovu....po zisteni tehu som sa dala urgentne vysetrit na endokrinologii,zistili autoimunitne ochorenie a nasadili euthyrox 25,dala sa vypisat na pn (fyzicka praca,nebola mozna adekvatna nahrada za moju pracu), pocas tehu (1.trimester)som brala inofolic (raz denne) a kys.listovu..
Je to teda individualne kedy sa zacnes snazit a ako tvoje telo zareaguje,,ci tento potrat suvisi s interupciou na ktorej si predtym bola netusim,, nezufaj,oddychni si a skuste to znovu

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@limetka69 hned mam lepšiu naladu ked vidím ako sa pekne vam podarilo 🙂 a gratulujem 🙂 , mne akurat volala doktorka že mi klesa hladina Hcg a mam dojst ešte na dalši odber krvy utorok a na ultrazvuk. tak budem čakať až budem mat pocit že je dobre alebo kym pride mrcha a pustime sa do toho

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@babydesire gratulujem 🙂 nech je babo zdrave . Ja idem dnes do lekarne kupit alchemilku a kys listovu a zistim ad lekarnicky aj ten inofolic čo je zač., a nefajčim, nepijem alkohol kavu ani energetaky takže ani nemusim obmedzovat ale musim začať aj zdravšie jedavat asi 🙂 ja sa ako citim dobre ale už dost dlho krvacam, ale asi to je pri samočistení normálne. tak už nech je po a možme začať pracovať na dlašom pokuse

maryennn1
19. feb 2016

@1zuzuska1 áno dlhé krvácanie je normálne pri samovoľnom potrate, pretože to čo pri kyrete vyškrabú sa tebe musí odlúpiť a vyplaviť samé... je to ale lepšie pre telo, pretože sa vyčistí samé, pri kyrete nasilu roztiahnu krčok, pri spontánnom sa deje všetko tak ako má. Bola som taká oslabené, ale to zo straty krvi, potom už bolo lepšie. Mne dr. poradila aj askorutin papať kým krvácam, ten podporuje cievky, aby nepraskali, je to voľnopredajný vitamín, tak si pozri aj ten, mne pomohol.
Ja teraz čakám na prvú mrchu po a tiež ideme na to, bábätko veľmi chceme a tak už nebudem čakať ani o minútu dlhšie ako musím. Pri prvej strate v 18tt sme čakali pol roka a potom sa aj tak nedarilo, takže tentoraz nečakáme a ideme rovno na vec.
Inak ešte jedna rada, odkedy som prestala krvácať som si začala merať BT , poradila mi to dr. aby som "znovuspoznala" svoj cyklus a aby sme vedeli či a kedy bola ovulka po potrate. Po prvej MS si plánujem robiť aj ovu testy aj merať, aby som mala jasno v tom ako moje telo pracuje... a či pracuje tak ako predtým 🙂
Želám veľa šťastia, kiež by sme sa stretli v niektorej tehuľkovskej téme 🙂

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@maryennn1 dakujem 🙂 utorok.sa dr.povypytujem na vsetko aa dafam ze sa nam skoro podari. Najsmutnejsi je z toho tosis manzel. Tak strasne sa tesil. Ovu testy si.chcem aj ja kupit. Nech vieme kedy si nenechat ujst prilezitost 🙂 dakujem. Citim sa psychicky lepsie.ked viem ze niesom v tom sama a ajtak sa moze podarit.babo

maryennn1
19. feb 2016

@1zuzuska1 jasné, že v tom nie si sama, och koľko veľa žien toto zažíva niektoré aj opakovane, a s oveľa horšími príbehmi... dôležité je neklesať na duchu a s pozitívnym myslením ísť ďalej. teraz to vyznieva ako keby som bola neviem aká siláčka, nie, aj ja som si poplakala a teda riadne, ale povedala som si, že nemá zmysel sa lochniť v sebaľútosti, ale radšej spraviť, všetko čo sa dá, aby sa to tentokrát podarilo.
Inak aj môj mm to pociťuje veľmi ťažko.. najprv sa o tom vôbec nechcel rozprávať, ale našťastie poplakali sme si spolu obaja a povedali si, že chválabohu bábo splodiť vieme.. koľko párov je takých, ktorým sa ani to nedarí .-(... takže takto nejako to povedz aj svojmu... splodiť viete a to je hlavné... to ostatné je už v rukách niekoho tam hore, prípadne lekárov, ktorý tiež vedia pomôcť.

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@maryennn1 to som.mu hovorila ze splodit vieme. Uz len pracovat na tom aby to.tehotenstvi vydrzalo. Utorok.mam konzultaciu s dr tak.zistim.kdr.bola chyba a co.odporuca on.

babydesire
19. feb 2016

@1zuzuska1 drzim palce,nech si cim skor ok a nech sa zadari...inofolic tiez kupis volne v lekarni,len je hrozne drahy,,v baleni je 20vrecusok takze to nestaci ani na mesiac..vela stastia 🙂

babydesire
19. feb 2016

@maryennn1
@1zuzuska1
Moja skusenost...ovu testy som vyskusala raz a moc mudra som z toho nebola,, a symptomeyralna metoda? Tak krcok som kontrolavat kazdy den nechcela,zbytocne tam pchat kazdy den prsty,som sa bala aby som tam infekciu nezaviedla, bazalka sa mi tiez neosvedcila na zistenie ovulacie (ale na zistenie tehu ano),to mudis kazde rano v tovnakom case merat a ptedtym nevstavat, no co ked sa mi chcelo vnoci na wc a o hodku som musela vstavat do prace uz yo nolo pokazene,navyse pracujem na smeny tak sa nedal dodrzat rovnsky cas,,teplota stale skakala,nez pol aj k ve umna, no a hlien,jediny schopny sindikator mojej ovulky! Aj tak som otehotnela v mesiaci kedy som nezaregistrovala potrebny hlien a myslela som si ze som mala anovulacny cyklus 🙂
A prave preto som zvolila metodu Sex kazdy druhy den a tak mam istotu ze v mojom tele boli neustale oplodneniaschopne spermie a ovulku nebolo mozne minut... 🙂 Prajem uspesny coskory koniec snazilkovaniu 🙂

maryennn1
19. feb 2016

@babydesire no ja viem, každého telo reaguje inak, ale a som sa rozhodla ovu testy a meranie bazálky skúsiť, v minulosti som vďaka tomu otehotnela, verím, že aj teraz a ak by som aj neotehotnela, aspoň uvidím čo a ako. Ja si ráno nastavujem budík a zatiaľ sa mi to vždy podarilo odmerať v rovnaký čas a v relatívne rovnakých podmienkach 🙂 Ale určite sa zamyslím aj nad tvojou metódou, aj keď teda... nie vždy je chuť každý druhý deň... a milovať sa len preto, lebo musím sa mi nepozdáva 😀
Tá metóda s kontrolovanie krčka sa ani mne nepáči a tiež na hlien sa veľmi spoliehať nedá 🙂
Mne teraz v prvom rade ide o to zistiť či vôbec a kedy ovulujem a na to sú testy v kombinácii s BT ideálne.

babydesire
19. feb 2016

@maryennn1 tak drzim palce 🙂 Ano moja metoda je sice dost narocna a vycerpavajuca ale obaja sme tak velmi chceli dieta ze ano rozdali sme si to kazdy druhy den 😀

1zuzuska1
autor
19. feb 2016

@babydesire mas učinu metodu 😀 my sme to takto robili od januara od kedy sme sa pokušali otehoniet a bolo to vyčerpávajuce ale podarilo sa (aj ked to nevyšlo teda) ale ked budem zas moct tak zase skusime tuto metodu ako aj ty 🙂 ja osobne sa v tychto merania a vypočtoch nevyznam vobec 🙂 musim si o tom naštudovat, ja som mala v mobile aplikaciu ktora mi podla cyklu vyratala kedy asi mam ovulaciu, ale či to naozaj funguje neviem :D

babydesire
19. feb 2016

@1zuzuska1 neviem sice co to bolo za aplikaciu,,nepoznam ,ale predpokladam,ze si tam zadavala prvy den ms,dlzku cyklu,mozno bazalku a hlien a ono to vypocitalo (cuduj sa svete) ze ovulku mas v dnoch od a po c ,,,cim pravidelnejsie cykly za sebou nasleduju tym vacsia pravdepodobnost vypoctu v dvoch troch dnoch,,lenze ziadna aplikacia ti nepovie kedy dostanes dalsiu nenstruaciu,a ak ju dostanes o dva dni skor ako aplikacia predpoklada a ty si vtom case (a alebo tri,styri dni predtym) nemala sex tak vajicko nema co (kto) oplodnit a zanika...ej nebojsa,po mesiaci a pol som sex uz nenavidela,nebavil ma,ale vydrzali sme a podarilo sa,,tiez by som dlhsie ako tri mesiace tento maraton nevydrzala a zamerala sa len na nejake dva tyzdne v strede cyklu dufajuc ze by ovu bola prave v tych dnoch

petrahanka
19. feb 2016

Z mojej vlastnej skusenosti. Ja som po spontannom potrate otehotnela hned na dalsi mesiac no bohuzial v 12tt prestalo bit srdiecko.takze zamlknuty potrat mala som pri babu velku krvnu zrazeninu ktora ho zabila a na to kyretaz a potom o 2 mesiace na kontrole zistili ze ma zle vycistili tak znovu kyret a dalsie 3 mesiace cakat na snazenie sa. A podarilo sa to az po 2 rokoch .a na tie cysty by som si dala pozor, treba sa ich zbavit pred tehu lebo v tehu su velmi nebezpecne mozu ohrozit babo.nemusi byt dostatocne vyzivovane.vplyvom zvysenych hormonov sa moze cysta zvacsovat a babatku brat jeho ziviny.

1zuzuska1
autor
20. feb 2016

@babydesire to bola aplikacia kde si len zdala kedy začala ms a kedy skončila a ono to dajak vyrátalo, ale nerátam s tým že to bolo presne 😀 ale kupila som si ovu testy a budem sledovat a ale asi budeme robit tak že tie 2 tyždne budeme spolu spavat intenzivnejšie 🙂

1zuzuska1
autor
20. feb 2016

@petrahanka to mi je luto a dakujem za varovanie. ja som sa doktorky niekolko krat pytala čo s tou cystou, že dajak to riešit, ale vraj je mala a že to nemam riešit, ale teraz utorok idem a bude tam doktor tak uvidim či aj on ma taky isty nazor. a budu mi robit ultrazvuk asi aby skontroloval či sa maternica dobre čisti. lebo toho om sa bala že nebude dobre vyčistena a z toho su potom problemi

maryennn1
20. feb 2016

@1zuzuska1 tie aplikácie nie sú dobré, lebo rátajú s tým, že ovu by mala byť v strede cyklu no a v strede cyklu ju nemá každá z nás, takže sa na to nedá veľmi spoľahnúť, ale myslím že ak skombinujeme ovu testy (ja aj meranie BT) a ťuťumuťu tie dva "krytické" týždne čo najčastejšie, malo by to vyjsť 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre