Hypoxia plodu v 32. týždni

exotka444
30. apr 2021

Ahojte som 31+3 tt a ležím v nemocnici kvôli nízkej váhe bábätka.(1366g) Mali ste niekto niečo podobné ?ako ste dopadli ? Ja mám placentu aj prietoky v poriadku len tá váha ..

karhu
30. apr 2021

myslis hypoxiu(nedostatok kyslíka v tkanivách) ci hypotrofiu(podvyživu)? lebo nizka vaha plodu je hypotrofia...

exotka444
autor
30. apr 2021

@karhu v správe som mala napísané hypoxia ale prietoky aj monitor mám dobrý.

karhu
30. apr 2021

@exotka444 s hypoxiou nemam skusenost, s hypotrofiou ano, nas v 36tt vazil 1860g, prietoky, placenta ok, preventivne som si pichala fraxiparin, nic sa nezmenilo...dovod nizkej vahy nezistili, v 36tt sa robil oxytocinovy test, nasledne sekcia....kedze si len v 31tt budu este cakat a dufat ze porastie, a ak by sa stav zhorsil, hned vyberat

anniii
30. apr 2021

@exotka444 Keď som bola pri staršom synovi od 29. do 31. týždňa v nemocnici kvôli hroziacemu predčasnému pôrodu, tiež mi do karty stále písali hypoxia plodu. Myslím si, že potrebovali indikáciu, aby mi mohli niekoľkokrát denne robiť monitor, tak to tam písali. Hypoxia by sa prejavila práve na monitore, ale ten som mala vždy v norme.

exotka444
autor
30. apr 2021

@anniii joooj ste ma potešili 🙏

dilino
1. máj 2021

Hypoxia je dlhodoby nedostatok kyslika v tkanivách. To mala moja dcérka a ta ostala postihnuta a neskôr zomrela Hypotrofia nedostatočný rast,sa tyka celého vnutromaternicového vývoja plodu čiže podvýživa.To zrejme máš ty v papieroch.Hypoxiu keby ti napisali tak by sa ti tvoje maličke zadusilo v bruchu.A museli by ti ho vybrať je len maličke a pôjde do inkubátora.Mojej kamarátke sa narodil syn 1550 g vážil bol v inkubátore snažili sa ju všemožne udržať aby aspoň malému dozreli pľúca.Už je to veľky 8 ročný školák a nevydno na ňom absolutne nič že bol skôr narodeni len je chudý ale ináč nič mu nieje chodi do základnej školy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre