Hypoxia plodu - mám strach

19. sep 2023

Baby, dcérka sa narodila s hypoxiou. Po narodení nedychala. Bola veľmi dlho v pôrodných cestách a nadýchala sa plodovej vody. Apgar síce 7/8, ale neviem si predstaviť, aké následky to pre ňu môže mať. Nikto nám nevie povedať, ako dlho bola bez kyslíka. Po pôrode sa ju podarilo rozdýchať do pár minút. Má za sebou neuro screening, zatiaľ všetko ok, no aj tak sa bojím. Prosím, kto s tým má skúsenosť?

deedol
19. sep 2023

ja mam skusenost, syn ma 5,5r a zatial vsetko ok. apgar 3/7/9, po porode nedychal, ozivovany, hypoxia... potom mal silnu zltacku.
chodili sme prvy rok na neuro kontroly (vzdy vsetko ok) a na rehabilitacie (vojtovka) - co moze/nemusi suvisiet s tym porodom. psychomotoricky bol vzdy v norme, resp. mierne popredu.
pokojne sa pytaj, ak mas nejake dalsie otazky 🙂
drzim palce.

dame2
19. sep 2023

U mňa bol síce pôrod cisárskym rezom, ale dcérka sa tiež narodila s hypoxiou, tiež ju do pár minút rozdychali, apgar 5/8/8. Teraz má rok a pol, je živá, hravá, šikovná. Žiadne väčšie problémy nemala a nebola ani nejako viac sledovaná, len sme mali zo začiatku častejšie poradne u pediatra. Držím palce, aby aj u vás bolo všetko ok, tak ako u nás 🤞

anavixy
19. sep 2023

Moze mat nepatrne, moze mat tazsie v podobe oneskoreneho vyvoja alebo poruch ucenia napr., nemusi mat vobec ziadne. Skor sa priklanam k tomu vobec ziadne (tiez mame v rodine take dievcatko, vsetko je s nou uplne ok). Apgar 7/8 nie je az taka hroza, nestresuj sa zbytocne, dolezite je, ze neskorsia adaptacia uz prebehla dobre, neurologicky je zatial tiez ok… kedy sa vlastne narodila?

libertine
20. sep 2023

s dcerou sme mali podobne, po narodeni nedychala, bola
kriesena, mala hypoxiu, skore 4/8. nasledkom toho bola hypotonicka, cvicili sme aai 8 mesiacov vojtovu metodu, chodili k neurologicke na kontroly. ale to je vsetko, ziadny iny problem nemala a po tych 8 mesiacoch bola uplne ok. nemala ziadne zaostavanie vo vyvoji a kedze uz ma 12 rokov, tak mozem konstatovat, ze nasledky nema vobec ziadne, je uplne ok a zdrava 🙂

zuz987123
20. sep 2023

Moja dcérka mala apgar 7 a všetko je v poriadku. Chodili sme preistotu k neurologičke, ale vždy bolo všetko fajn. Skóre 7 je úplne v pohode, neboj 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre