Hypotrofia plodu

marticka92
27. mar 2024

Prosim upokojte ma.ze sa mi to len sniva. Drka mi dnes povedala ze mam zle prietoky ze nie su hrozne ale ani dobre a maly mi vazi len 1640g vraj, dnes som.34+0. Vraj zaostava o 3 tyzdne cca. Mala to niektora?? A bolo vsetko g poriadku?? Maly je aktivny az az nemam ziadne ine problemy nekrvacam ani sa neotvaram. V 30tt bolo vsetko v poriadku a ta ista lekarka mi robila morfo sono.

sara07
27. mar 2024

bude menši a chudší .. bude všetko v poriadku to dobehne všetko ked sa narodi , bude jest a pekne priberie, pekne sa ti zagulati
hlavne klud, pokoj , ak by bolo zle dali by ta ležat a infuzky by ti dávali prípadne
podstatné je ta sleduju

simona20201309
27. mar 2024

@marticka92 vieš aké sú tie merania nepresné? Mňa sa celé tehotenstvo pýtali akú sme mali pôvodnú váhu my súrodenci. Vraj to bude asi dedicne, ze budeme mat maličké bábätko, ...v 42t malo 2650g a narodilo sa skoro 3400g
Takže podľa mňa sú to totálne nepresné merania

kiksina_21
27. mar 2024

@marticka92 mne 2 týždne pred pôrodom povedala dr že mala neváži ani 2,5kg a narodila sa s váhou 3700g takže kľud...aj keby sa narodilo menšie všetko dobehne keď sa narodí

sara07
27. mar 2024

ano oni to vypočitavaju podla nejaké priemeru beru množstvo pl. vody a dlžku stehennej kosti , mne pol hodinu meral mudr pred pôrodom a kopol sa o 1 kg lebo mal / má dlhšie nohy
asi tak
to že váži tolko nemusí vážiť tolko kolko sa narodí a hlavne je aby jedlo a pekne priberie .
kolkokrát sa narodí 4 kg bábo reflux atd a prieberie menej za tyžden ako chudšie bábo čo vydatne dobre papa
nestresovala by som ,teš sa na malé
uživaj si ho , tehotenstvo má svoje užasne čaro, nestresuj, obavami aj tak nič nevyriešiš

jaass
27. mar 2024

@marticka92 presne takto som to mala ja. Rodila som v 32tt, synček mal 1400g pri narodení 🙏 momentálne ma 15 mesiacov a vďakabohu je všetko v poriadku. Už ho nemáme brať ako predčasniatko. Neboj všetko bude dobre 🙂 a aj keby si teraz mala rodiť tak lekári a sestričky sa o všetko postarajú💪

marticka92
autor
27. mar 2024

@simona20201309 lenze prietoky vraj zle mam ze nie su strasne ale ze ani dobre🤷‍♀️

titla
28. mar 2024

@marticka92 Mam velmi dobru kamaratku, co mala pri oboch tehotenstvach zle prietoky. Bola viac monitorovana, deti sa narodili pred terminom sekciou. Mladsia v 36tt, bola take drobne babo, ale taka mrsna sikovna jastericka. Obaja boli drobci, ked sa narodili, inak je vsetko v upnom poriadku. Zdrave, krasne, sikovne deti.
Dolezite je, ze sa o tom vie. Budes asi viac sledovana, mozno pride babo na svet trosku skor, ale nie je dovod na stres a paniku.
Btw, ako bolo spomenute tie merania velkosti baba su dost nepresne.

marticka92
autor
28. mar 2024

Ctg v poriadku , sono prietoky v poriadku maly ma 2000g🤦‍♀️takze neviek.co videla lekarka🤷‍♀️Tak ze nemam 34+1 ako som mala mat ale 33+6 mam

monicatko20
28. mar 2024

@kiksina_21 to máš dobre..môj mal na príjme v deň ( 23:59) pôrodu 2900g a o 5tej ráno som porodila 4050g sloníča..nato, že som nejedla nič pribral dosť rýchlo 🤣

kiksina_21
28. mar 2024

@monicatko20 tak tomu sa hovorí extrém 😀

marticka92
autor
28. mar 2024

@monicatko20 ci pana tak toto uz hej😄

betulinka1
28. mar 2024

@marticka92 ak mas zle prietoky mala ta poslat do nemocnice okamzite. Mna dr tak poslal, robili mi prietoky 3x za den, spravili vsetky vyšetrenia. Lezala som tam 2 tyzdne. Potom ma poslali domov, ze je vsetko OK a cakame na porod. Zle prietoky nie su sranda a nie vzdy je dobre vyčkávať a cakat co bude a nebude.

marticka92
autor
28. mar 2024

@betulinka1 gyssie som pisala ze som.bola rano v porodnici a prietoky mam dobre. Aj ctg aj prietoky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre