Ahojte, rada by som sa spytala,kedze od morfo usg nad tym stale premyslam. Som v 20tt, bola som na morfo,doky mi povedala ze vsetky vysledky mam vyborne, po USG zhodnotila ze aj babo je uplne v poriadku,vyvija sa tak ako ma az nato ze ma mensiu nosovu kosticku. Do papierov mi napisala Hypoplazia nosovej kosti, bez prenatalneho edemu, NB - 3,9mm. Merala to na 2krat kedze aj rucku si pchalo k puse :D Mate niekto s takym vysledkom skusenost?co to vlastne moze znamenat? Amnio mi neodporuca kedze je ostatne vsetko OK,ale odporuca mi zvazit NIPT,geneticku konzultaciu.
Dakujem krasne za kazdu odpoved
mali sme rovnaký problém..všetko ukážkové, až na nosovú kostičku...bola som na amnio, dopadla dobre, i keď do konca tehotenstva som mala stres, či to tak naozaj bude...A bolo 🙂 mám krásne babatko s uplne normálnym noštekom 🙂
rada by som sa opýtala mam takyto istý problém,som v 21.tyždni a bola som na 3D sone v Martine tam mi doktor povedal že ma maly nošťek NB 3,35 mm len, napisal mi do papierov hypoplazia nosových kosti a lahka makroglossia , odporučil mi odber plodovej vody, a zaplatiť si 200 euro za rýchle vsledky.. ale vysledky z triple testov som mala uplne v poriadku aj doteraz bolo všetko fajn,moj gynekolog mi povedal že keď už som bola u takeho dobreho odborníka že asi vie čo piše ale aj tak mi to nedá pokoj.
@lillyss Triple testy su ciste orientacny odhad. Na ultrazvuku je jasne vidiet problem. Ak by si zvolila radsej interupciu v pripade genetickych poruch, je na mieste amniocenteza. Ak si babo nechas tak ci tak, bolo by dobre ho este pred porodom skontrolovat, ci nebude potrebna nejaka urgentna operacia, nech rodis v spravnej nemocnici s vybavenim.
pomylila som sa NB 4,35 mm mala
Ahojte baby som v 31 tyzdni uz ked som bola v 20 tyzdni mi doktorka pri sone povedala ze male ma mensi nostek vtedy namerane 5,1 ale inak vsetky ostatne minor markery negativne.. V 26 tyzdni povedala ze to nic neznamena ze moze mat mensi nostek a kedze sa mali tocil tak ze sa to neda presne ani odmerat.. A teraz v 31 tyzdni vravela ze no na lavo je hypoplazia nosovej ale to nemusi vobec nic znamenat.. Tak sa pytam ci stym mate skusenosti a ci bolo vsetko v poriadku
@alex5896 ahoj 🙂 úplne super. Všetko ok. Má už 4 roky. Keď sa narodila tak bolo na nej vidno že je v poriakdu, mala nos až veľký 😅 moja prvá otázka bola nie koľko vážia,meria..ale či má nos
Brali jej aj krv na karyotyp - kontrolu chromozómov,keďže mala v papieroch napísany ten nos..plus dieru na srdci (ani to sa nepotvrdilo nič nemala) tak neverili,lebo pán profesor to zdiagnostikoval.... a riziko na downa mala 1<5
no ale nič. Je úplne zdravá 🙂
Buď v kľude 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tinnka86 Odporúčam ti sadnúť si, vyložiť si nohy, dať si niečo dobré a oddýchnuť si a hlavne sa prestať stresovať. 😉 Výsledky máš v poriadku, kostička dorastie. 🙂