Hypoplazia nosovej kosti zistená na morfológii

tinnka86
16. jan 2016

Ahojte, rada by som sa spytala,kedze od morfo usg nad tym stale premyslam. Som v 20tt, bola som na morfo,doky mi povedala ze vsetky vysledky mam vyborne, po USG zhodnotila ze aj babo je uplne v poriadku,vyvija sa tak ako ma az nato ze ma mensiu nosovu kosticku. Do papierov mi napisala Hypoplazia nosovej kosti, bez prenatalneho edemu, NB - 3,9mm. Merala to na 2krat kedze aj rucku si pchalo k puse :D Mate niekto s takym vysledkom skusenost?co to vlastne moze znamenat? Amnio mi neodporuca kedze je ostatne vsetko OK,ale odporuca mi zvazit NIPT,geneticku konzultaciu.
Dakujem krasne za kazdu odpoved

evittam
16. jan 2016

@tinnka86 Odporúčam ti sadnúť si, vyložiť si nohy, dať si niečo dobré a oddýchnuť si a hlavne sa prestať stresovať. 😉 Výsledky máš v poriadku, kostička dorastie. 🙂

izabela333
19. jan 2016

mali sme rovnaký problém..všetko ukážkové, až na nosovú kostičku...bola som na amnio, dopadla dobre, i keď do konca tehotenstva som mala stres, či to tak naozaj bude...A bolo 🙂 mám krásne babatko s uplne normálnym noštekom 🙂

lillyss
5. apr 2016

rada by som sa opýtala mam takyto istý problém,som v 21.tyždni a bola som na 3D sone v Martine tam mi doktor povedal že ma maly nošťek NB 3,35 mm len, napisal mi do papierov hypoplazia nosových kosti a lahka makroglossia , odporučil mi odber plodovej vody, a zaplatiť si 200 euro za rýchle vsledky.. ale vysledky z triple testov som mala uplne v poriadku aj doteraz bolo všetko fajn,moj gynekolog mi povedal že keď už som bola u takeho dobreho odborníka že asi vie čo piše ale aj tak mi to nedá pokoj.

charity
5. apr 2016

@lillyss Triple testy su ciste orientacny odhad. Na ultrazvuku je jasne vidiet problem. Ak by si zvolila radsej interupciu v pripade genetickych poruch, je na mieste amniocenteza. Ak si babo nechas tak ci tak, bolo by dobre ho este pred porodom skontrolovat, ci nebude potrebna nejaka urgentna operacia, nech rodis v spravnej nemocnici s vybavenim.

lillyss
5. apr 2016

pomylila som sa NB 4,35 mm mala

visna6
21. jan 2019

@lillyss prosím ta, ako ste vtedy dopadli s noštekom? Ja mám teraz rovnaký problém ..v 19tt nameraná mala bodov kostička

lillyss
27. feb 2019

@visna6 ahoj malinka sa narodila zdrava krasna a nostek ma uplne akurat 😊😊

visna6
28. feb 2019

@lillyss To sa číta veľmi dobre 🙂 Ja som odmietla odber vody, tak dúfam, že to bude mať dobrý koniec aj pre nás.

kessy25
18. nov 2020

Ahojte baby som v 31 tyzdni uz ked som bola v 20 tyzdni mi doktorka pri sone povedala ze male ma mensi nostek vtedy namerane 5,1 ale inak vsetky ostatne minor markery negativne.. V 26 tyzdni povedala ze to nic neznamena ze moze mat mensi nostek a kedze sa mali tocil tak ze sa to neda presne ani odmerat.. A teraz v 31 tyzdni vravela ze no na lavo je hypoplazia nosovej ale to nemusi vobec nic znamenat.. Tak sa pytam ci stym mate skusenosti a ci bolo vsetko v poriadku

alex5896
27. júl 2023

@visna6 ahoj ako ste dopadli prosim je vsetko ok 🙏

alex5896
27. júl 2023

@kessy25 ahoj ako si dopadla prosim 🙏

visna6
29. júl 2023

@alex5896 ahoj 🙂 úplne super. Všetko ok. Má už 4 roky. Keď sa narodila tak bolo na nej vidno že je v poriakdu, mala nos až veľký 😅 moja prvá otázka bola nie koľko vážia,meria..ale či má nos
Brali jej aj krv na karyotyp - kontrolu chromozómov,keďže mala v papieroch napísany ten nos..plus dieru na srdci (ani to sa nepotvrdilo nič nemala) tak neverili,lebo pán profesor to zdiagnostikoval.... a riziko na downa mala 1<5
no ale nič. Je úplne zdravá 🙂
Buď v kľude 🙂

alex5896
29. júl 2023

@visna6 dakujem krasne 😊🙏 dufam ze to bude dobre 😊

kessy25
1. aug 2023

@alex5896 ahoj vsetko v poriadku 😊😊😊

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre