Hypoplastická kostička v 12. týždni

katarinadianiskova
27. dec 2024

Ahojte, prosím vás mala ste niektorá podobnú skúsenosť? U dr. Grochala na sone v 12tt bola zistená menšia nosova kostička , plus nedoliehava chlopnička na srdci ..vyšlo riziko na dawnow syndróm 1:4 . Bola som na trisomy , vyšli negatívne no strach ostal . Vyšlo vám niečo podobné a bolo to v poriadku?

jarca188
27. dec 2024

@katarinadianiskova presne tak som to mala aj ja,riziko dokonca 1:2,trisomy bol ok a mám zdravého 8 ročného syna,taktiez nosova kosticka a aj chlopnicka na srdci....

katarinadianiskova
autor
27. dec 2024

@jarca188 ja mám od vtedy taký stres z celého tehu keď všade čítam že pán doktor Grochal sa nemýli , že aj napriek ostatným dobrým výsledkom som stále nekľudná. Ďakujem za odpoveď

kiki68
27. dec 2024

@katarinadianiskova trisomy je v tomto smere presnejsie ako to sono, bud tie chromozomy najdu v poriadku, alebo nie

katarinadianiskova
autor
27. dec 2024

@kiki68 aj ja som si myslela , len dr. Grochal bol nejak za to , že aj keď testy máme , že to nič neznamená . Nejaký bol zvláštny , nič nám dokopy nevysvetlil , iba hodil do Pc údaje a hneď že amnio alebo odber klkov. Moja dr. ma neodporučila a dnes aj ľutujem , že som nebola pre pokoj v duši a kľudné tehotenstvo

kiki68
27. dec 2024

@katarinadianiskova neviem, pri nifty je spolahlivost na trizomie cez 99%, ved to je neskutocne cislo v nejakej diagnostike. Ale tak chapem, bud to tam najdu/ nenajdu. Sono je iba na soft markery a dalej uz musi rozhodnutit lekar a rodic. Viem, ze nifty/ trisomy neodhali mozaikovy down myslim, nieco take bolo v papieroch. Ale Inak to ukaze vsetko mozne, vratane trizomii, dalsich syndromov a kadecoho.

jarca188
27. dec 2024

@katarinadianiskova presne tak som aj ja prežívala celé tehu...stále čo ak....ale vsekto je ok,určite to tak bude aj v tvojom prípade 😉🙏

katrina12345
27. dec 2024

@katarinadianiskova ahoj ja som bola v 20 tyzdni u mudr Grochala a tiez nam vysla mala nosova kosticka. Nos podla sona ma mala po synovi. Ale ze uuplne . Ale teda dr nam ppvedal ze moze byt podozrenie na downa a ostatne diagnozy ale zaroven dodal ze sa stretol s tym ze niektore to nemali ani v 29 tyzdni vyvinute a narodili sa uplne ok. Odporucil nam genetiku a amnio a kontrolu u neho v cca 32 tyzdni. Osttane gen testy sme mali ok. Rozhodli sme sa pre jedine neinvazivne riesenie a to je kontrolne sono u mudr Grochala. Rastep nam nebol potvrdeny tak sa vobec nestresujem a uzivam si kazdy den . Je mi jedno co nam povie na kontrole to dieta je uz teraz milovane a tuzene . Vsetci sa z nej tesime a aku nam ju Pan Boh da taku ju budeme milovat.

zuza265
27. dec 2024

@katarinadianiskova a nepojdes teda nakoniec na amnio? Je to v pohode zakrok a bola by si si aspon ista❤️

katarinadianiskova
autor
28. dec 2024

@zuza265 už som aj tak v 26tt takže na amnio už nie, mala som kontrolné Sono v 20tt u profesora Dankovčíka v KE a ten povedal , že je všetko v poriadku , no chrobák v hlave stále ostal. Ešte nás čaká u neho sono v 30tt

katarinadianiskova
autor
28. dec 2024

@jarca188 sú dni kedy na to vôbec nemyslím a dni kedy len čítam a premýšľam , ale to už asi ostane do pôrodu . Ďakujem za povzbudenie ❤️

lenkulenku123
28. dec 2024

@katarinadianiskova aj keď nie úplne k téme, ale viem sa vyjadriť k tvojim pocitom. Nám hrozilo že bábätko sa narodí s mikrocefaliou, celé tehotenstvo som bola v strese, je mi to ľúto čím prechadzaš a verím že všetko dobre dopadne ako u nás. Ak ťa budú trápiť nejaké myšlienky a chceš sa porozprávať, kľudne mi napíš 🙂♥️

kiki68
28. dec 2024

@katarinadianiskova osobne si myslim, ze babo bude oki, v tom 20tt a viac vidia velmi vela a boli by tam nejake soft markery. Okrem toho dieta je vzdy loteria, vzdy sa cosi moze stat. Len to risknut a dufat. O tom je cele materstvo

jankatusik
28. dec 2024

Mne nameral že výrazne hypoplasticka nosova kosť po 1 pencil, edém v záhlaví a ešte prefrontalny edém to ani neviem čo je. Mala sa narodila zdrava a to má tak vystrašili. Mala som aj pozitívny triple test 1:45. Tu na fóre je viac mamičiek ktoré píše aj naopak že mali všetko v poriadku aj dr. Grochal nezistil DS. Treba si nájsť na fóre. Ten usg je len stroj ktorý nemeria presne a len vystraší mamičky. A ešte podľa usg mala mat cca 4 kg a mala 3 takze ja týmto meraniam už neverím. Čistý biznis. Ja som bola v KE v Sonocl. A predomnou dve mamičky vyšli s plačom…. Nech si mysli kto chce čo chce ja mám na tie ich merania svoj názor. Za 5 minút mi nameral najhlavnejšie príznaky na DS 3silne markery a zobral 120 eur. A poslal má na testy za 500 eur!!!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre