Ahojte chcela by som sa opytat ci ma niekto podobny problem ako ja...som v 22 tt vsetko bolo v poriadku a dnes mi na sone povedali ze ma moj syncek hypertrofiu pravej srdcovej komory..proste ze srdiecko ma pravu stranu uzsiu a lavu sirsiu a malo by to byt rovnako,povedali mi ze dieta sa bud narodi a hned zomrie alebo sa to da riesit operacne po jeho narodeni..poslali ma do BA ale to az o tyzden vo stvrtok..hrozne sa bojim co bude s dietatkom,mate nejake podobne skusenosti?dakujem
co citam, tak do porodu sa vsetko moze upravit, vela babatkam pocas teho. ani nenajdu tu vadu az v par mes. zivota, Vy ked to budete vediet uz vopred tak mozete to sledovat od narodenia. Niektore deti to mali operovane v par mes. zivota, niektorym kazali cakat a samo sa upravilo, niektore na to brali len tabletky... priprav si otazky na lekara
Tova myslis ze to nie je az tak vazne??ja uz neviem co mam robit zaspavam so strachom vstavam so strachom a obavami...aj ja som si myslela ze ved to babatko ma 21 cm a 455g pre boha ved ono sa este len vyvyja ako to ze sa to este nemoze upravit ☹ ale som aj rada ze mi to nasli lebo keby to nevydeli a nevedeli o tom tak neviem ☹ dufam ze sa s tym bude dat nieco robit...dakujem za podporu
@mony221 drzim palce a viem si predstavit aky mas strach. urcite chod do BA. vela detickam zistia srdcovu vadu uz pocas tehotenstva a aspon mozes rovno rodit tam,ak by bola potrebna operacia hned po porode. moj syncek ma srdcovu vadu, zrejme menej vaznu ako vy a operovali ho v BA na Kramaroch. su tam velmi sikovni lekari. netusim na kolko je vasa vada vazna,ale skus sa popytat tu https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/deti-s-diagnozou-srdicka/
Dakujem
@mony221 My sme mali velmi tazku srdcovu vadu,cele tehu sme o nej nevedeli.......ver ci nie,je pre teba este plus,ze o tom vies. Aspon mozu drobcovi hned pomoct. Nas Alex bol operovany,vdaka Bohu to zvladol a dnes uz chodime len raz za pol roka na kontrolu.....drzim palceky,nech vam to dobre dopadne 🙂
A chlapcek je v poriadku?nema to ziadne trvale nasledky?
@mony221 urcite nie, oni ta vysetria povedia co dalej a pojdes domov, popripade ti daju dalsiu kontrolu, moja najmensia mala zasa problem taky, ze jej bilo velmi rychlo srdiecko, povedali, ze ak by sa to zhorsilo, bude musiet ist von skor, ale jej sa to postupne upraviloa vydrzala az do terminu porodu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a po porode urobili vsetky vysetrenia a vsetko bolo ok dali nam este preventivnu prehliadku v 3 rokoch, teraz ma dva a je uplne zdrava, starsej dcerke zisatili az po porode dierku medzi komorami a duktus , ta medzi komorami bola dost velka az 7 mm , ale ta sa jej zazrakom vekom zrastla a duktus jej v 2 rokoch operovali katetrizaciou, sme uplne v poriadku moze robit uplne vsetko, nema vobec ziadne obmedzenia teraz ma 5 a pol roka a kontrolu mame po 2 rokoch teraz v juni 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 chodime do normalnej skolky, je ziva, hraje sa s detmi, sportuje, no proste ako kazde ine dieta
Super,ste ma potesila a tak trosku mi odlahlo ,dufam ze aj ja to budem mat tak poz.ako vy... 🙂 dakujem
@mony221 mal vadu predsienoveho septa. vlastne tiez dierku. museli mu to spravit operacne. nema ziadne obmedzenia, len ak by potreboval napr. magneticku rezonanciu,tak treba opatrne,kedze rebra na pospajane svorkami. no a jazvu na hrudnicku,ale aj na tu sme si rychlo zvykli. hlavne,ze je zdravy
Tak bola som v tej BA a doktorka mi povedala ze to nie je nic neriesitelne ze je to prave ten lepsi pripad ze tam chodia deticky co nemaju vyvynutu pravu alebo lavu komoru srdiecka ,ja nastastie teda moje babo ma vyvynute srdiecko ale ma tam nieco trosku krivsie ako by malo mat,povedala mi ta odbornicka ze je dost mozne ze sa to nebude musiet ani operovat ze to nemusi vadit vobec,moze to vadit trosku a ked to bude vadit tak sa to da operacne odstranit ..vsetko sa uvidi ked sa dietatko narodi,nadychne sa a do srdiecka sa mu dostane okyslicena krv vtedy sa uvidi ci to srdiecko pracuje tak ako ma ,tak uz len dufam ze to bude ok a maly bude zdravy 🙂 dakujem za vasu podporu
@mony221
drzim palce,nech ste zdravi a malinke sa narodi v poriadku🙂
Dakujem
@mony221 ahoj,ako sa drzite?nic sa s maleho srdieckom nezmenilo?
Este neviem idem na kontrolu do BA 5.6 povedala mi ze to sa uz nezmeni ze srdiecko sa vyvinie ako prve a do troch mesiacov sa vyvinie uplne a take ake sa vyvynulo tak take uz bude len rast...v BA mi povedaa ze to neni katastrofalne ze je to riesitelne ze vsetko sa uvidi ked sa maly narodi a badychne ze vtedy sa mu do srdiecka dostane okyslicena krvicka a ze sa to srdce este polepi po narodeni tym nadychom tak potom sa uvidi co a ako...dufam ze to bude take ze to vobec nebude vadit a prekazat ☹ ..Pani Adelsa vy ste maly aku vadu?a ako jemozne ze sa narodil malinky zdravy??tak som rada ze ste takto dopadli a dali mi nadej ze to nemusi nic znamenat ako mi povedala aj ta pani kardiologicka v BA
ahoj my budeme rodit tiez na Kramaroch v 24 tt nam zistili ze nad srdieckom je tekutina, ta po case zmizla a vsetko bolo krasne verila som tomu ze to neni nic vazne babo pocas je v brusku sa cisti... no len po mesiaci prisli na to ze ma cystu od konca jazyka az do krku :( v ZA ma vystrasili ze sa s tym este nestretli ze nevedia co dalej .. od 28tt osm chodila raz do tyzdna do BA maju tam krasny pristup dnes som v 36 tt zajtra ideme do BA a tam nam povedia ci uz si ma tam nechaju alebo ma daju este domov..idu nam robit sekciu kedze prirodzene by som porodit nemohla je tam pravdepodobnost ze maly sa nenadychne, detsky chirurg nam povedal nech sa nebojime ze oni budu pri porode a hned zasiahnu.. sice cim viac sa to blizi tym mam vacsi strach co bude s malym ale verim v to ze to vsetko dobre dopadne... takze aj tebe drzim palce 🙂 su tam mily a sikovny doktori 🙂 uz len verit 🙂)
@24tinulik24 fuuu tak to mate tiez nic prijemne...no ved ja dufam a verim ze to dobre dopadne...a kedy mate termin?mozno sa tam aj stretneme 🙂 ja mam 16.8
@24tinulik24
@vanessaxx11
@dobromila1111
@andrejka1974
@mata128
@zebra41
@andrejka1974
@tova mile maminky moje podpory..chcem vam s odstupom casu povedat ze nas chlapec je uplne zdravy..narodil sa s vadou srdiecka s ktorou sa nikto este nestretol aspon tak mi kazdy doktor v BA tvrdil,chodili sme kazdy mesiac na kontrolu vzdy na jednu noc ☹ a po troch mesiacoch nas chceli vidiet o pol roka a kontrola dopadla tak ze malemu sa srdiecko upravilo a krasne scelilo to co mu tam pretrcalo uz nemusime na ziadnu kontru 😀 tak vazne ako mi to v piatom mesiaci tehu oznamili ze mi babatko zomrie led sa narodi alebo bude musiet podstupit niekolkym operacia tak tak krasne to skoncilo..mam krásneho zdraveho chlapceka ktoreho nadovsetko milujem a dakujem ze ho mam..preto netreba zufat ale dufat a vyplatilo sa.. Dakujem za podporu urcite mi to pomohlo v tazkych chvilach
uzasna sprava velmi sa s tebou tesim,niet nad zdrave dietstko kazda z nas to dobre vie...prajem vam vela zdravicka aj nadalej
@mony221 tak geatulujeeem 🙂 my sme na tom horsie maly ma tracheostomiu a cystu na mieste kde sa s tym nestretli tiez chodime stale na kontroly a ja verim ze coskoro mu to daju dole a ja budem pocut hlasok svojho drobca 🙂
@vanessaxx11 dakujem
@24tinulik24 joooj tak to mi je luto ☹ kolko ma drobcek?da sa to zoperovat?prajem skore uzdravenie a napiste ako ste to zvladli
To je super mony. Tesim sa s vami 🙂 vela zdravicka 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mony221 treba verit, ze to nebude az tak velmi vazne, v bratislave su najlepsi odbornici 🙂 🙂 🙂 🙂drzim velmi pasticky