Hypertenzia

nikolatom
7. okt 2023

Ahojte, chcem sa opýtať. Po prvej návšteve lekára, mi doktorka odporúčala odbornejsie vyšetrenie USG v KE v 1.trimestri po problemovom prvom tehotenstve. Majú mi zistiť, čo spôsobuje hypertenziu (zvýšené riziko preeklamsie).Chcem sa opýtať, to sa to zistiť vôbec? Pretože chcú mi nasadiť liečbu aby som sa tomu vyhla.

katuska322
7. okt 2023

@nikolatom ahoj, áno, dá sa to zistiť, ale robia to len v Českej republike, merajú štyrikrát tlak, robia usg a berú krv, mne vyšlo vysoké riziko preeklampsie, 1:20,bol mi nasadený aspirin protect, resp môže byť anopyrin, to je to isté, tiež mam aj vysoký tlak a na to beriem dopegyt a magnerot, tak verím, že to pomôže, teraz som v 15tt,tak uvidíme, držím palce

kvetinka1918
7. okt 2023

@nikolatom ahoj áno ja mám hypertenziu stále sa mi točila hlava bola som všelijaka proste mi nebolo ok tlak vysoký stále dali mi dopegyt a po 2 trimestrálny screeningu mi špecialista súkromný nasadil Anopyrin lebo vedel to určiť cez sono že jedna cieva sa kvôli tlaku ok neprekrvuje ale užívam iba už Anopyrin a keď mi je blbo dám si sem tam aj dopegyt neboj sa

kiki68
7. okt 2023

@nikolatom asi kombinovany Oscar test, mne robili vo Viedni, tam sa sumarizuje tlak, vysledky krvi a myslim prekrvenie nejakej cievy v pupocniku. Ked to vyjde pod 1:300 alebo ako to riziko tak beries tehu aspirin.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre