Hydrops plodu v 1. trimestri

jarka19
15. jan 2021

Chcela by som sa opytat,ci tu ma nejaka mamicka skusenosti s touto diagnozou zistenou pocas ultrazvuku v 1.trimestri. A ake vysetrenia vam doktor gynekolog robil? Je mozne,ze to zmizne? Dietatko sa vyvija v celku dobre,len ma okolo telicka opuch. Dakujem

mlska19
15. jan 2021

Aky velky je ten hydrops?Merali uz NT?

jarka19
autor
15. jan 2021

@mlska19 nic take nerobili 🤔😔

jarka19
autor
15. jan 2021

@mlska19 prosim,co to znamena NT? A to meranie sa robilo u lekara alebo na nejakom specialnom sone?

mlska19
16. jan 2021

@jarka19 NT je meranie prejasnenia sije,ktore robi na some kvalifikovany gynekolog s prislusnym certifikatom.Robi sa ale najskor v 11.tyzdni.Norma je cca do 3,5 mm.Ak je cislo vyssie,je tam vysoka pravdepodobnost genetickeho poskodenia plodu.A v kombinacii s hydropsom o to viac.Ja som mala NT vyse 11 mm a celkovy hydrops a bola to napokon zavazna diagnoa,ktora sa potvrdila.

jarka19
autor
16. jan 2021

@mlska19 Citala som aj o odbere chloriovych klkov,stretla si sa aj s tymto? Nikde podrobne nepisu,co to znamena. Ako to pokracuje s tvojim babatkom?

mlska19
16. jan 2021

@jarka19 Nie,k tomu uz vtedy nedoslo,bolo by to byvalo v tom pripade aj zbytocne.Traja odbornici sa zhodli na diagnoze,Turnerov syndrom,aj sa potvrdila-v 14.tyzdni UPT.Ale ten hydrops bol ozaj velmi,velmi velky.NT vela napovie,urcite si daj zmerat,ak hydrops nie je vyrazny,nemusi znamenat take velke poskodenie ako bolo u mna.Srzim palce!

jarka19
autor
17. jan 2021

@mlska19 dakujem za rady aj povzbudenie! 😉🤗

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre