Ahojte. Som tehotná tretíkrát a na morfo sone nám zistil Mudr. Čunderlík, že bábo má "kompletne hydronefroticky deštruovanú pravú obličku s megaureterom".
Čakajú nás ešte rôzne vyšetrenia ako genetika, MR a detsky urolog/nefrolog.
Mate niektora s touto diagnozou osobnu skusenosť u dieťatka? Ďakujem
@baboobchod ahoj dakujem za odpoved 🙂 ano hrozi ze pojde von ale naisto mi to este nepovedal vraj je smerodatne ako sa vyjadri detsky urolog/nefrolog. Som rada ze to u vas tak dobre dopadlo ❤
@dominica27 áno máme, po operácií všetko ok, už má 9 rokov
@tortelinka prosim ta ak vas posielali na genetiku?
@dominica27 nie, ale asi sa pýtaš na vyšetrenie v tehotenstve?
@tortelinka ano v tehotenstve...chcu ma poslat na amniocentezu vraj pre istotu..ale neviem nie som tomj moc naklonena...diagnozu ste mali uplne rovnaku prosim? Oblička išla von?
@dominica27 nie, oblicka ostala, zachránili ju, a nie nemala som vyšetrenie v tehu, syn je adoptovany
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja mám skúsenosť. Syn mal vrodený megaureter, čiže zúžené miesto v mocovode a z toho dôvodu hydronefrozu obličky. Zistili mu to hneď po pôrode v rámci vyšetrenia bábätiek a operovali keď mal 6 mesiacov (o 2 dni má 14 rokov 😁). Odvtedy chodíme chvalabohu už iba na kontroly - sono obličky. Najprv raz za polroka, potom 1x ročne a už iba 1x za dva roky.
Ty píšeš že kompletne destruovanu, s takým nemám skúsenosť. Naša asi nebola tak zdestruovana. Čo ti povedali? Vedia ju zachrániť, alebo hrozí že pôjde von a ostane mu iba jedna?