V 36 t.t. zistili dietatku hydrocefalus. Chcem sa opytat ci mate s tym skusenosti a ci vam vyvolavali skorej porod ako ste mali termín, lebo ja idem asi na cisarsky v 37 t.t.... dietatku narasta hlavicka a nebude mozne ist normalnou cestou...
@lienka_563 aj mne povedali ze bude mat velku hlavicku a chvalabohu nemal
@timea485 ...mala si skorej porod ako pred termínom?
@lienka_563 porod som mala v 36 tyzdny sekciou
nemam skusenost s touto diagnozou, ale nie vzdy je vsetko take cierne a obcas to lekari prezenu s diagnozou a babulko je v poriadku...mozno bude mat hlavicku normalnu a ziadna diagnoza sa nepotvrdi 😉 drzim prsty
Niekedy na tych sonach vidia to, co tam nie je a niekedy nevidia to, co tam je .... 😒
len oni mi to uz potvrdili na 100% ☹
@lienka_563 a nehovorili ti ze ma zvacsene mozgove komory?
vsetko mi powedali , a hydrocefalus ma na 1oo % ☹
@lienka_563 Lienka, mam syna s hydrocefalom a je nas tu prekvapivo vela s takymito detickami. Skus pozriet uz rozbehnute temy, pohladaj vo fore, su tusim dve, tak mas na vyber 🙂 Alebo sa pytaj co ta zaujima, ale dopredu varujem, co dieta, to iny pribeh, pri hydrocefale sa na zaciatku takmer vobec nic neda s presnostou povedat.
ja som rodila pred 19 rokmi a rodila som prirodzene , porod mi nevyvolavali.
@lienka_563 rodila som v 39. tt sekciou, pôrod mi nevyvolávali
@lienka_563
@mata262
@timea485
Dievčatá, založili sme s inými maminami skupinu pre detičky s hydrocefalom, ak máte záujem, pridajte sa.
@best24 vraj predlzit isto nebude treba… o chvilu ma 20 mesiacov, nanestastie zistili neskor ako mali, ma to asi od narodenia, ale obvod hlavicky sa zacal zvacsovat medzi 4-6 m, dr si to vsak vsimla az na dalsej kontrolo, ked mala takmer 8m, spravila chybu… a potom maskovala prepisom zdravotnej karty :( hned ju operovali. na obed magneticka kde sa to potvrdilo, prevoz zachrankou do nemocnice, a v ten vecer operacia… o mesiac ked som 2,5 tyzdna po operacii naliehala ze mala sa mi nezda, bola pokladana len za histerku, sa to cca zopakovalo… ale uz celkom dobre… len stale je strach ze sa drenaz upcha… motoricky je na tom slabsie, ale rozumovo vyzera ok… tak verime ze to bude v poriadku…
@ivec16 dobry den zelam ako sa v dari,nasa mala
Ma 5mesiacov bio narodena v 33t mala rozsirene komorky a sap priestor,teraz v 5mesiacoch jej strasne rychla narastla hlava, v marci mala 40cm a teraz 44ck. Boli sme na sono hlavky ale ze zmeny minimalne. Velmi sa bojim lebo ta hlavka rychlo rastie. Vasu malu kde operovali?
@kejt85 dobry den, my zijeme vo francuzsku na predmesti Pariza, tu bola mala aj operovana v detskej nemocnini Necker, tato diagnoza sa u deti operuje len v tejto nemocnici, cely pariz a okolie tam prevaza pacientov. Na sk zas v Ba pokial viem. nasa mala hlavku 49 cm ked ju operovali v 7,5 mesiaci
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
☹