Hydroamnion - veľa plodovej vody

katkasofi
18. feb 2013

Babenky dneska som bola na sone. Doktor mi robil merania malého a dodal že mám veľa plodovej vody, ale že už je neskoro s tým niečo spraviť.... Potom utekal k pôrodu a ja teraz neviem čo to môže znamenať. Čítala som na nete že chyba môže byt vo mne ale aj plod môže mať srdcovú vadu... Stretli ste sa s tým niektorá? Ak áno, ako bolo na tom Vaše dieťatko po pôrode? Malý je cca o dva týždne väčší, hoci som 37+2, zodpovedá 39+1 a váži podľa utz 3547gr. Takže rastom nezaostava, CTG ozvy dneska ok, spinal, neboli žiadne výkyvy....

tova
19. feb 2013

@katkasofi to sa moze napravit same ked donosis do 40tt.. Moja dcera mala tiez trocha viac plodovej vody a narodila sa v 37.5tt (dvojicky ona 3.2kg a syn 3.5kg) Problem bol trocha s koordinaciou dychania a prehltania ale do tyzdna sa to naucila. docitala som sa len o podobnych pricinach

katkasofi
autor
19. feb 2013

@tova ahoj, čítala som že u dvojičiek sa to stáva, ale ja čakám len jedno.... A rodila si vo vybavenejšej nemocke kvôli tomu? Lebo ja neviem či nemám vybavovať menocnicu s neonatologickým centrom...

majloo
19. feb 2013

@katkasofi mne to hovoril doki uz od 8.mesiaca tusim, aj v porodnici mi to hovorili, ale ja som mala aj velke dieta, ktore sa narodilo v poriadku. Rodila som vsak sekciou, ale z ineho dovodu. Inak v porodnici mi jeden hovoril, ze paneboze, vy mate vela plodovej vody a druhy mi hovoril, ze mam normalne mnozstvo, tak si vyber. 🙂

katkasofi
autor
19. feb 2013

@majloo mna trápi to ze mi nepovedal nič viac a ani mi nemerali to množstvo vody... Vraj sa to dáko meria....len tie články na nete ma dosť vyplašili. Už dosť čo ma vystresovala endokrinologička v 23 týždni ze malé bude postihnuté zato že som nemala hormóny štitnej žľazy ešte aj toto.... 😒

fcella
19. feb 2013

Ahoj, ja som bola tento pondelok na sone v nemocnici a doktorka mi povedala presne to iste, teda resp. poznamela, ze polyhydramnion a pozerala na sestricku, ze ci to uz mam tak v tehotenskej knizke (doteraz to bolo v norme). Ja som len vytrestila oci, lebo doteraz mi nikto nic take po sone nepovedal, som v 38. tyzdni. Ked som sa spytala co to teraz znamena povedala len, ze ku koncu tehotenstva by som mala mat plodovej vody menej a to bolo vsetko. Tiez neviem na com som, hnevam sa sama na seba, ze som sa viac nedozadovala vysvetlenia a teraz som v strese, kde je chyba :( samozrejme na nete nie je nic konkretne ohladom polyhdramnionu a vyssieho stadia tehotenstva. Fakt uz nic ine nepotrebujem len stresovat, teraz tesne pred :(

katkasofi
autor
19. feb 2013

@fcella tak to sme na tom uuuuplne rovnako. Aj máš väčšie brucho? Ja mám riadné a malého o dva týždne väčšieho. Mna štve ze nevedia dr povedať viac, len povedia co je a riadne nevysvetlia...

majloo
19. feb 2013

@katkasofi no ja som mala maleho o mesiac vacsieho a aj v porodke sa ma pytali, ci mam tehu cukrovku, ale nemala som. Inak brucho som mala mega velke.🙂 Maly mal 57cm, 4400g. Mozno som mala viac plodovej vody a potom sa to upravilo, co ja viem.

tova
19. feb 2013

@katkasofi ja som bola uz viac monitorovana koli tomu ze to boli dvojicky ale koli vode sa moc netrapili. rodila som v nemocnici s neonat. oddelenim a pri kazdom dietati by som rodila len v takejto nemocnici lebo aj donosene dieta ktore na utz. sa zda zdrave moze mat problem. Inac, na to dychanie sa doslo az cca 12 hod. po narodeni nebolo to nic urgentne stihli by ju previezt do inej nemocnice. @ majloo na jedno dieta si mala mega velke brucho ale moje bolo super mega, 52cm x 2, spolu skoro 7 kg deti 2 placenty, 2 vody a keby sme cakali do 40tt asi by som mala zaludok v krku, a lezali mi na moc. mechuri kazdy raz co sa pohli odtekalo.... nic som uz nemohla kontrolvoat 🙂

fcella
20. feb 2013

@katkasofi no brucho mam mozno o nieco vacsie, ale horsie je, ze je strasne napnute a stale tvrde asi 2 tyzdne. Najskor som si myslela, ze som taka nafuknuta, robila som co sa dalo ale bez efektu, takze to bude asi tou vodou. Neviem sa ani pri stole najest, lebo sa mi neda ani kusok ohnut, o spanku ani nehovorim, pri chodzi ma strasne taha, mam pocit, ze ma rozdrapi. No dufam, ze nejako vydrzim do pondelka a povyzvedam sa. Ty citis nejaku zmenu?

katkasofi
autor
20. feb 2013

@fcella no ja ho mám riadne, a stále mi tvrdne... Včera večer každé 3 minuty. Uz som myslela že pôjdem do nemocky. Mne tvrdne uz od 14 - 15tt

fcella
20. feb 2013

@katkasofi to tvrdnutie to mam aj ja uz neviem odkedy, mam pocit, ze odjakziva 🙂 ale to som nemyslela, skor to, ze ked to brucho odtvrdne tak ostane take makke, ze ho viem prstom stlacit ale teraz sa to uz neda, tvrde je stale aj v obdobiach medzi tvrdnutim, neviem ci to tak ma byt alebo nie, ci to je take aj u zien co nemaju nadbytok plodovej vody. Kedze som tehotna prvykrat nemam z cim porovnat 🙂

katuskapd
7. feb 2014

@katkasofi ja som pri prvom mala tiez vela plodovej vody, ale nepovedali mi ani pri sone, len ma doktor nalakal ze maly ma cez 4 kg. Plodovu vodu mi prepichli na koze a tá zaplavila celu podlahu ze museli upratovacku volat :DDD ale ziadne komplikacie som z toho nemala. Maly sa narodil v 38. mal 3630 g a 51 cm.

zanka32
12. máj 2016

@fcella
@katkasofi dievcata nakoniec to bolo ok,lebo ja mam tiez vela plodovej vody😒

strelkyna_koza
22. dec 2016

@katkasofi Ako to dopadlo? mne dnes povedala dr.presne toto. maly je o 2 tyzdne vacsi a vyzera to tak, ze mam vela plodovky. Som 35+2. citim sa ok, len tie krize...

katkasofi
autor
23. dec 2016

@strelkyna_koza ahoj. Všetko je ok.malý sa narodil 3760g a tiež vychádzal podľa Sona väčší..plodovky som mala naozaj dosť a aj obrovské brucho. Malý sa narodil úplne zdravý. Neboj, všetko bude v poriadku. Držím ti silno palce 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre