Ahojte vsetky tehulky a mamicky. Som v 25tt a bola som hospitalizovana koli otvraniu na spicku prsta a krcok povolil na 4cm. Som tu treti den a krcok je skrateny na 2,1cm. Lezim na infuziach magneziovych tabletkach a injekciach pre malicke koli plucam. Prosim Vas je tu niekto kto mal alebo ma podobny problem a do kedy ste zvladli udrzat babatko v sebe?
@patka182 mna hospitalizovali uz v 20 tyzdni s kontrakciami ako hroziaci potrat,potom po troch styroch tyzdnoch ma presunuli na oddelenie pre tehotne s hroziacim predcasnym porodom a potiahla som to na tych magneziovych infuziach a lezani do 36 tyzdna. Co ma byt sa stane, aj pri lezani a infuziach...
Mne davaju infuzie 2x denne lebo mam aj bolesti v pidbrusku po stranach 4tabletky magnezia denne...bojim sa aby som neporodila skor alebo nebola zavreta dlho v nemocnici...nic mi nepovedali ake to je vazne co ma caka atd. Iba ze zajtra mam poradnu
Ja som tak lezala v 22 tt, krcok skrateny na 1,5 cm, lezala som skoro 3 tyzdne, robili mi aj serklaz. Nakoniec som rodila v termine, v mieste ako bola robena serklaz, krzok uplne stvrdnuty, neotvarala som sa. Toto nie je v tvorich silsch ovplyvnit, jedine verit, ze vydrzite. Drzim palce
@patka182 mne hrozil predčasný pôrod v 34.tt, pravidelné kontrakcie, 2 týždne som ležala v nemocnici na rizikovom, potom ešte vyše týždňa som vydržala doma. Keď mi v 37.tt odtiekla voda, už musel drobec von. Ale so mnou na izbe ležala kočka od 20.tt, prísne ležiaca, zašitá, mohla ísť len na WC a naspäť, lekári mali zákaz od primára ju odspodu vyšetrovať. Vydržala tam vyše 100 dní, donosila krásnu zdravú dcérku. Dodnes má tá baba môj neutichajuci obdiv. Ale sme si hovorili, že pre tých našich drobcov vydržíme všetko. Držím palce!
Mne hrozil v 30tt,Dr som obmakčila aby ma neposlala do nemocky,ležala som asi 5dni doma s vyloženými nohami,išla som sa max umyt a na wc,brala silne magnezko 3x denne a vydržala som do 40+1 a potom sekcia
Ked ja neviem co mi este budu robit iba zevraj zajtra poradna . Musim zistit ci som na tom tak zle aby som tu ostavala alebo ako aj tak vam vsetkym dakujem za rady a vlastne skusenosti
@monach to povedala uuuuuuplne presne ako hovoria pokrokove medicinske studie...to ze budes lezat nezabrani porodu..zena nieje nadoba z ktorej dieta vypadne ked stoji 😀D A krcok sa otvara vplyvom hormonov, nie preto ze dieta sa tlaci von..Ak porodis predcasne porodis aj na posteli..Zeny ktore tehotenstvo prelezali hovoria ze keby nelezali mohli davno potratit, ale nikto ti zarucene nepovie ci by nedonosili dieta az do terminu aj s kratkym krckom..nestresuj sa a mysli pozitivne🙂
A este sa chcem opytat vcera som si vsimla v papieri zo sona ze ked ma prijmali na hospitalizaciu robili mi sono babatka a skoro vsetko ako prierez nozocku objem bruska hlavicky atd sedelo na 27tt. Myslite ze mozem byt dlhsie tehotna a ze mi budu menit termin?
@patka182 bola som v podobnej situacii ako ty...v 25.tyzdni som sa stazovala na silne neprijemne a caste tvrdnutie brucha, krcok som mala makky...tiez ma strasili predcasnym porodom, dopovali ma magneziom a nakoniec mi porod vyvolavali v 42.tyzdni...a pri tom som mala od zaciatku osmeho mesiaca kontrakcie take, ze mi hovorili,ze s nimi uz kludne mozem ist rodit....tym ti chcem povedat, ze nemaj strach, neboj sa...verim, ze to bude ok ako to bolo v mojom pripade 🙂 teraz ma mala uz 4 mesiace
@patka182 Ahoj ja som s dcèrkou zacala otvárat v 16 tt, tak bolo ze my zasijú krcok ale nakoniec nevedeli lebo mala som vcestnú placentu a aj som musela ist do BA na odber plodovej vody!Tak ma prepustili z nemocnici ze o 3 tyzdne sa stretneme ze bud my zasijú krcok alebo porodim chorè dieta:-/Nastastie v nemovnicima uvidelu len 37 tt ked som porodila moju nádhernú zdravú dcèrku!
Ahojte aj ja by som potrebovala radu..som v 24tt a lekar mi povedal ze mam vonkajsi obal krcka pootvoreny ale vnutorny zatvoreny...vypisal mi magne b6 a Guajacuran a nenamahat sa a lezat...na poradnu az za 4 tyzdne...muslite ze keby to bolo take vazne da ma do nemocnici ale povie ze na kontrolu skor?poradte mi prosim vobec neviem co si mam mysliet
@erikaszilvi a aky mas dlhy krcok?
To mi nepovedal len to ze ho mam pootvoreny teda ten vonkajsi obal..a ze vnutorny je zatvoreny
@erikaszilvi tak sa pozri do knizky,ake tam je cislo,pripadne ak napisal cervix skore
no ja som tiez skoncila v cca 19tt v nemocnici,kvoli tomu, ze som mala skrateny krcok, uz presne info neviem na kolko, v nemocnici som si odlezala 3 tyzdne, a nakoniec mi robili cerklaz☹ Rovnako magnézium na kadejaky sposob. Vydrzala som tehotenstvo az dokonca, s tym ze som sa pocas porodu strasne pomaly otvara nakoniec...
Nenasla som tu nic take...len placenta zrelost..plodova voda...a perom dopisane RS:1-2b..org0 a nazov lieku co mi vypisal..a tu pozeram tabulku bodove hodnotenie krcka maternice a ze 0 znamena zachovaly...takze dlzka je asi normalna
@erikaszilvi no tak potom to nie je vobec zle,ak by sa krcok skracoval by bolo ine...kaza zena ma iny krcok,co sa tyka tuhosti,niekedy aj nejaky vykon na krcku ovplyvnuje jeho tuhost a pod...
@trgypadl dufam..ja sa aj bojim opytat nieco svojho lekara.ako on je dobry odbornik ale je naladovy a ked mu z otazkou netrafim do nalady tak pozera na mna ako by som mu ublizila tak radsej si hladam info na nete
@erikaszilvi no pozri naladovy moze byt,ale treba sa pytat,ked Ti nieco noe je jasne.gynekolog Ta sprevadza celym tehu,najlepsie pozna tvoj stav,a je to jeho povinnost sTa informovat,nech sa tvari aj ako kysla uhorka...je dolezite,aby si mala vo vsetkom jasno
Ved viem ako pytam sa ale ked uvidim kysli ksicht tak koncim z otazkami...napr.v stredu som mala poradnu a bol jak maslo len na chleba natret...tak nie vzdy je taky...napr..aj kamoska k nemu chodi a ta tam utekala kazdy tyzden z niecim..a povedal jej ze zbytocne panikary a ked to bude robit nadalej nech si hkada ineho lekara..a ja sa tiez vsetkeho bojim..u nas v rodine aj u priatela vela babetiek umrelo ale neutekam za nim s kazdou hlupostou
Ja som lezala od 14tt v nemocke koli otvaraniu krcka ,tvrdnutiu,bolesti atd v 18tt bol krcok na 2,4cm a urobili mi serklaz lezala som poctivo do 36tt sice v nemocke ale poctivo a moja herecka sa narodila 37+5 🙂 pondelok odstranili steh a piatok som porodila 🙂 🙂 🙂 lezat lezat kym nemaas kontrakcie ci infekciu je to este ok a da sa to urcite potiahnut ovela dalej. Teraz moje druhe tehu v 24tt zasa serklaz a od vtedy ratam dni a modlim sa nakolko sa lezat uz neda🙂 drzim palce ,urcite saa to zastabilizuje 🙂 🙂 len klud a sustredit sa na babo,ono aj stres urobi svoje-poznam to pri dcerke 🙂
Ved viem ako pytam sa ale ked uvidim kysli ksicht tak koncim z otazkami...napr.v stredu som mala poradnu a bol jak maslo len na chleba natret...tak nie vzdy je taky...napr..aj kamoska k nemu chodi a ta tam utekala kazdy tyzden z niecim..a povedal jej ze zbytocne panikary a ked to bude robit nadalej nech si hkada ineho lekara..a ja sa tiez vsetkeho bojim..u nas v rodine aj u priatela vela babetiek umrelo ale neutekam za nim s kazdou hlupostou
@erikaszilvi tak na take veci netreba myslet,lebo clovek si len zle veci privolava...ten stres robi tiez svoje.a bohuzial ak to vyznie odo mna drsne,aleclovek mieni a Pan Boh meni...vela veci neovplyvnime..a ak sa urcite veci udeju maju vyznam
@trgypadl tak ano to je pravda ale ja na to nemyslim len som moc opatrna...
@erikaszilvi lenze tehu nie je choroba 😉
@patka182 ja som potiahla s krckom 1,9 mm od 20 tt az po 35+6 tt ... ale urobili mi serklaz, v 28 tt mi pichli dexamed ( injekcie na vyvoj pluc) pre istotu lebo uz to bolo zle , od 30 tt som lezala v nemocnici, hore nohami, magnezkove infuzie 24 hodin denne, ( do 30 tt som lezala doma ) , od 30 tt krcok 0,7mm, od 34 tt uplne spotrebovany, a nakoniec som rodila prirodzene v 35+6 tt, priste mi odtiekla voda.. kontrakcie ziadne, lebo ved telo oblbnute z tolkeho magnezka, maly sa narodil 2800g, 48 cm, uplne hotovy clovek bol z neho , nebolo treba ani inkubator 🙂 drz sa a verim ze to potiahnes co najdlhsie 🙂
To je super...ja som tiez povedala ze keby som mala uz od teraz lezat nohami hore az do konca tak to urcite stoji za to...spravym vsetko pre malinku...este neni ani na svete a trapi ma mam bolesti vo vajecniku lebo sa mi trojnasobne zvacsuje kazdy mesiac ked mam mat plodne dni ale stoji to vsetku bolest sveta..myslim ze tehotenstvo je najkrajsiz vec v zivote a vzdy ked ma tak silno bolestivo kopne ja sa najprv zamracim od bolesti ale potom sa usmejem...a to uz nas tatinko hned vie ze sa mu ozvala jeho princezna 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som cakala od 24 tt, krcok som mala uplne makky,zenska povedala, ze
ako kremes. Skrateny na 1 cm.Plod mi uz naliehal.Dva mesiace som len lezala, jedla magnezium. Potom
som bola na sone a bol tam profesor primar nemocnice. Povedal,
lezanie mi nepomoze, ak zacnem rodit, tak zacnem aj ked budem lezat. Prestala som lezat a normalne som zase zila :0). Okna som samozrejme neumyvala :0)
Mam teraz necele dva tyzdne do porodu a vsetko je OK. Nakoniec budem aj prenasat :0)
Nemame na to vplyv , bud sa to stane, alebo nie. Drzim palce