Hroziaci potrat v 6. týždni

sofia1979
20. máj 2023

Ahojte som cca v 6tt začala som špiniť boli sme na pohotovosti. Dr mi robil ultrazvuk len zhora videl hematom a vacok týždeň mu sedel no plod nevidel. Pichol mi dycinone či ako sa to volá. A už len čakať no testy mi zoslabli. Čiže už to asi nebude dobré. Mňa by zaujímalo plod asi taky malý mi ešte asi ani cez brucho nemohol vidieť, ci?

nikol789
20. máj 2023

@sofia1979 mne plod videl až tuším 8 -9týždni predtým som bola v 6tt u dr a videla len vacok

sofia1979
autor
20. máj 2023

@nikol789 Dr mi robil ultrazvuk zhora cez brucho nie zospodu.

pribinak
20. máj 2023

@sofia1979 však ak ti hrozí potrat, tak ultrazvuk cez brušnú stenu je pre teba bezpečnejší

sofia1979
autor
20. máj 2023

@pribinak veď áno, preto sa pýtam, že takto by ani plod nevidel ak by aj bol, že?

pribinak
20. máj 2023

@sofia1979 prečo si myslíš že by ho nevidel?

sofia1979
autor
20. máj 2023

@pribinak v tak malom týždni cez brucho je horšie vidieť či?

pribinak
20. máj 2023

@sofia1979 šibe ti? Co si ty hroch alebo slon?
Si predstav že vidí aj cez brušnú stenu

sofia1979
autor
20. máj 2023

@pribinak no veď sa len pýtam okí nebolo mi jasné som si myslela, že tehu v začiatkoch je lepšie vidieť ultrazvukom cez posvu

kik2022
20. máj 2023

@pribinak Transvaginálny ultrazvuk je presnejší ako abdominálny (cez brucho). Nechápem to útočenie na autorku so slovami "šibe ti".

sofia1979
autor
20. máj 2023

@kik2022 ďakujem veľmi pekne. Ja si to nevšímam už som sa tu stretla s bárs čím.

marhulka13
20. máj 2023

@sofia1979 cez brucho v tomto tt je to oveľa ta,sie cez brucho vidieť ako zospodu a ešte ani tak by nemuselo byt vidieť. Veľmi držím palce, nech je to dobre

sofia1979
autor
20. máj 2023

@marhulka13 ďakujem budem potrebovať, videl cez brucho gestacny vak povedal že by mal sedieť aj týždeň no plod už nevidel. Uvidíme je to zlé no musím veriť čo iné mi zostáva

sofia1979
autor
20. máj 2023

@marhulka13 no mám zvýšenú trošku teplotu neviem či je to tým alebo tou injekciou

jaskolka
20. máj 2023

@sofia1979 dá sa to aj cez brucho vidieť, ak má dobrý a kvalitný prístroj a nemáš 150 kíl, že cez hrubú tukovu vrstvu by nebolo vidno.
Ono to je tak na začiatku tehotenstva, že je to vždy v tomto štádiu "bud alebo". Viem, že to asi nie je jednoduché pre teba, ale momentálne už nič iné sa nedá robiť, len čakať, ako sa to vyvinie. Dostala si injekciu, skus sa upokojiť, lahbi si, daj si čaj a nechaj to na prírodu. Fakt nič iné sa nedá urobiť, držím palce, aby to bolo ok

sofia1979
autor
20. máj 2023

@jaskolka ďakujem ja mam výčitky či som tomu sama nenapomohla. Veľa som chodila včera a ráno toto ach

tatinka
20. máj 2023

@pribinak nezvyinem reagovat na taketo odpovede a hus ,ktora ju napise,ale to je sila toto, autorka sa slusne pyta a ty odpises ci jej sibe...slusnost,ludskost,taktnost a empatia sa niekam asi vytratili
@sofia1979 ano doktor v tak malom tt v zaciatku este nemusi vidiet babo a jeho srdiecko pri sone robenom cez brusko, moj gyndos hovori,ze pri sone cez brusko je naj istota v 8-9tt, hLavne ak je uz starsi sonograf, jasne,ze da sa vidiet aj v tom 6tom ,ale nie je to pravidlo,niekomu vidno neskor...drzim prsty,nech sa malicke udrzi🌷

loliki
20. máj 2023

@sofia1979 Chodenie v 6tt by Ti nemohlo ublížiť. Ber to tak, že prvé 3 mesiace sú vždy neisté. Mnoho tehotenstiev nevydrží dlhšie, v tomto období ešte ženy normálne fungujú, chodia, športujú. Nemusíš a ani nemáš si čo vyčítať. Nemôžeš sa zatvoriť doma na 9 mesiacov za to, že si tehotná.

ysseba
20. máj 2023

@sofia1979 Ver, že dobre bude 🙏 Keď máš hematóm, tak špinenie môže byť z neho. Veľmi držím palce. Začala si špiniť, išla si na pohotovosť a dali tie lieky - tzn. urobila si všetko čo si mohla a ostatné je na prírode. Chodenie si nevyčítaj - toto je taký týždeň, že veľa žien ešte netuší, že je tehotných a športujú, chodia a iné veci. Tak držím palce, dobre bude, neboj 😉

sofia1979
autor
20. máj 2023

@loliki ďakujem za podporu

sofia1979
autor
20. máj 2023

@ysseba ďakujem no aj čiarka na teste bola slabšia takže uvidíme no aj tak ďakujem

lienka.7
21. máj 2023

@sofia1979 záleží aj podľa toho, odkiaľ krvácas, mala by so to mat napísané. Ja som tiež v 5-6 tt zakrvacala, ale bola to len nejaká prasknuta cievka... tehu som ešte potvrdene nemala (len pozit.test), v nemocnici mi ho uz vtedy v podstate potvrdili, utz mi robila zo spodu, povedala mi, že cez brucho by teraz nic poriadne nevidela (a nie, nemala som vyše 100kg, ako bolo spomínané vyssie). Pri druhej v 7tt bol len prázdny vacok, mala som potom prísť o 2tt, kedy už bolo srdiecko. Tiez som testovala, ale testy mi neslabli, práve naopak. Teraz to mas hop alebo trop... ale držím ti palce✊🍀

bm_
21. máj 2023

@pribinak preco by jej malo sibat? Ja napriklad nexhapem preco jej spravili ultrazvuk cez brucho, mne ani v 9tt nevideli dieta cez brucho iba vaginalne a bolo tam. V 6 tt je uplne malinke, 5 mm je normalne ze zhora ho nemusia vidiet

bm_
21. máj 2023

@sofia1979 ano aj mas pravdu, mne ani v 9tt nevideli plod cez brucho a to nie som 150 kilova. Zalezi aj od toho ako je maternica otocena. Mne spravili vaginalny ultrazvuk lebo som mala silne krvacanie a babatku krasne bilo srdce malo 1,8 cm a ja som mala 2cm hematom. Ktory tiez cez brucho nevideli 💁🏻‍♀️

bm_
21. máj 2023

@ysseba presne, ak by to nevyslo urcite to nie je nicim co autorka spravila. Vacsina potratov je kvoli genetike embrya. Ani keby si bola priputana k posteli sa to nezmeni.
@sofia1979 drzim palce aby ti to dobre dopadlo, ak nie seba neobvinuj🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre