Ahojte tehulky. Som v 27.tt, je to moje druhe tehotenstvo, dcerka bude mat o mesiac 1.rocik. Otehotnela som mesiac po operacii zlcnika a 4 mesiace po porode. Uz 5 tyzdnov pocitujem to co som citila pri prvej az po 30 tyzdni a to bolest v lonovych kostiach, citim to ako to nase povestne roztahovanie kosti pred porodom.Prve 4 tyzdne sa to este jak tak dalo ale teraz je to dost neprijemna bolest a tlak a velmi casto za den mi tvrdne brusko.Aj vytok mam castejsi a hustejsi. Dnes som bola na poradni, chodim kazde 2 tyzdne kvoli traviacim problemom, tak ma lekar castejsie sleduje.Mam magnezium.Ale inak to leka videl celkom v poriadku, sono mi nerobil len pohmatom. Ale aj tak mam obavy a akysi divny pocit, ci mi predsa len nemoze alebo rovno nehrozi predcasny porod.Co myslite?Pri prvom tehotenstve som mala problemy taktiez s travenim, schudla som pri malej 23 kilov a v tomto tehotenstve som pribrala od zaciatku len 2 kila:(ale vtedy som aspon rodila az 3 tyzdne po termine, takze aspon nesla predcasne. Vdaka za nazory
Tazko povedat, lebo je to individualne. Ja som mala take druhe tehotenstvo. Myslim, ze uz od 3.trimestra ma zacala boliet panva a krize, aj ma dole pichalo a ku koncu som citila riadne tlaky. Najhorsie bolo vstavanie z postele. Brucho mi netvrdlo. Povedali mi, ze je to vraj tym, ze som otehotnela skoro po prvom tehotenstve. Nastastie vsetko dobre dopadlo a porodila som len o 2 dni skor.
Na tvojom mieste by som bola trochu opatrna a setrila sa, lebo nikdy nevies.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala tiež cca v tomto období ( pred 30.tt ) vskutku veľké bolesti spôsobené rozťahovaním lonových kostí.
V tom čase mi dokonca gyn. odobril aj paralen, lebo som nebola schopná vstať z postele. Myslím, že som bola v 35. tt, keď som skončila na gynekologickom oddelení pre hroziaci predčasný pôrod.
Po dvoch týždňoch ma pustili domov.
Nakoniec som porodila 1 deň po plánovanom termíne pôrodu.