Hrozí mi mimomaternicové tehotenstvo

claudi2011
25. júl 2020

Dobrý deň, s priateľom sme sa snažili o babatko rok a pól. Cyklus mám 28 dňový. Začala som užívať Gynex kvapky a hneď druhý mesiac užívania po 2 dňoch meškajúcej menštruácie prišli dve krásne čiarky. A každým dnom boli na testoch silnejšie. Velmi sme sa tešili. Len zrazu o 4 dni prišlo špinenie tak som utekala k doktorovi a povedal mi že asi sa to neudržalo a pusti sa menstruacia. Dostala som progesteron a šla som domov oddychovať. Ale spinenie silnelo a o 3 dni prišlo krvácanie. Nie veľmi silne ako pri menstruacii, bez zrazenin ale jasná červená krv. Navštívila som sanatórium Helios keďže môj doktor mi nezobral ani krv. Vraj pravdepodobne včasný potrat, sliznicu som mala 12mm, zobrali mi krv a poobede mi volali že HCG je 85,02 IU/l. Ďalšia kontrola o 4 dni. Stále som krvacala. Maternica už odkrvacana zevraj a sliznica 7mm. Tešila som sa že teda telo sa čistí same a HCG pekne klesne a nečaká ma čistenie. Ale poobede mi volali výsledky z krvy že HCG stúplo na 193 IU/l. Že hrozí mimomaternicove tehotenstvo, v prípade bolesti a silného krvácania rýchlo nemocnica. Ďalšia kontrola v utorok. Ale je ešte len sobota. Krvacam stále. Nič ma extra neboli, len sem tam ma pichne v podbrušku ale vôbec nič ani menštruačné bolesti nemám. Je prosím to HCG naozaj znak toho MMT? Mám čakať do ďalšej kontroli alebo ísť preistotu do nemocnice. Mala by som byt teraz 5+6tt.

lalulola
25. júl 2020

@claudi2011 Ahoj, ja som sama zažila tento rok mimomaternicové tehotenstvo, a teda my sme leteli do nemocnice so silným krvácaním a rovno na sálu kvôli prasknutemu vajcovodu. Takže to bolo viac menej jasné...ale napríklad moja sesternica mala len spinenie a tiež jej bolesti nastali až oveľa neskôr po pár dňoch... takže na tvojom mieste by som išla radšej hneď do nemocnice nech ťa poriadne vyšetria...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre